Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Selah Sue: «Αναμενόμενη η σύγκρισή μου με την Amy Winehouse»

Selah Sue: «Αναμενόμενη η σύγκρισή μου με την Amy Winehouse»

Συνέντευξη στην Τζωρτζίνα Ντούτση Η 26χρονη βελγίδα τραγουδοποιός Selah Sue η οποία θεωρείται μια από τις νεότερες πολλά υποσχόμενες φωνές της soul, R&B, reggae, dub παγκόσμιας σκηνής, θα βρεθεί στη χώρα μας στο απόγειο της καριέρας της, για μια συναυλία στο Fuzz Live Music Club, το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου. Η Selah Sue έχει προκαλέσει από […]

Συνέντευξη στην Τζωρτζίνα Ντούτση

Η 26χρονη βελγίδα τραγουδοποιός Selah Sue η οποία θεωρείται μια από τις νεότερες πολλά υποσχόμενες φωνές της soul, R&B, reggae, dub παγκόσμιας σκηνής, θα βρεθεί στη χώρα μας στο απόγειο της καριέρας της, για μια συναυλία στο Fuzz Live Music Club, το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου.

Η Selah Sue έχει προκαλέσει από το ξεκίνημα της καριέρας της συγκρίσεις με τεράστια ονόματα της παγκόσμιας σκηνής, όπως η Amy Winehouse και η Duffy, ενώ μετράει ήδη δυο προσωπικά άλμπουμ (Selah Sue και Reason), με το πρώτο να έχει πλέον ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο αντίτυπα παγκοσμίως.

Λίγο πριν ανέβει στην αθηναϊκή σκηνή, η Selah Sue αποκαλύπτεται στο in.gr.

  • Η Selah Sue μέσα από τα δικά της λόγια…

«Είμαι 26 ετών, γράφω τραγούδια και τα παίζω στην κιθάρα μου, ενώ έμπνευση για να γράψω, αντλώ από προσωπικά μου βιώματα και συναισθήματα ευχάριστα ή δυσάρεστα. Έχω περάσει κατάθλιψη και γράφω πολύ για το ότι πρέπει να γνωρίσουμε και να αγαπήσουμε τον εαυτό μας, γιατί είναι το πιο σημαντικό πράγμα πιστεύω, έτσι ώστε να είμαστε ευτυχισμένοι πραγματικά. Για αυτό δίνω σημασία στο στίχο. Επίσης αγαπώ πολλά και διαφορετικά είδη μουσικής. Αγαπώ τη soul, αλλά επίσης αγαπώ και την ηλεκτρονική μουσική όπως και την ποπ ή την τζαζ. Έχω μια εκπληκτική μπάντα με την οποία παίζουμε όλα αυτά τα είδη και βγάζουμε όλη μας την ενέργεια στις συναυλίες μας».

  • Η ιστορία πίσω από το καλλιτεχνικό Selah Sue…

«Η μεγαλύτερη επιρροή μου όταν ήμουν πιο μικρή, περίπου στα 14 μου όταν άρχισα να ακούω πραγματικά καλή μουσική, ήταν η Λορίν Χιλ και η Έρικα Μπαντού, μου αρέσουν οι δυνατές γυναικείες, soul φωνές. Υπήρχε λοιπόν ένα τραγούδι που λεγόταν Selah, το οποίο θεωρώ ένα από τα ομορφότερα τραγούδια, και επίσης σημαίνει προσευχή και στοχασμός πράγματα που με ενδιαφέρουν πολύ, όπως όλα όσα έχουν να κάνουν με τη σκέψη, την ενδοσκόπηση, το τι με κάνει ευτυχισμένη κλπ. Και το Sue νομίζω ότι ταιριάζει πολύ με το πραγματικό μου όνομα Sanne Putseys, όνομα που δεν ακούγεται και πολύ εξωτικό, έτσι έπρεπε να βρω ένα άλλο που να ξεχωρίζει περισσότερο!».

  • Για την πρώτη της συναυλία στην Ελλάδα…

«Έχω βρεθεί στην Ελλάδα για διακοπές και ομολογώ πως ήταν οι ωραιότερες της ζωής μου. Πιστεύω πως η Ελλάδα είναι ένα υπέροχο και πανέμορφο μέρος. Σίγουρα θα το διασκεδάσουμε στο live γιατί ο σταθμός μας στην Ελλάδα είναι ένας από τους τελευταίους της περιοδείας μας και μετά από αυτόν έρχονται οι διακοπές. Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, το υπόσχομαι».

  • Η επιτυχία και η αναγνωρισιμότητα σε νεαρή ηλικία…

«Νομίζω πως μπορώ να τα διαχειριστώ γιατί θεωρώ πως έχω μια σωστή προσωπικότητα. Είμαι ρεαλίστρια, πατάω γερά στα γη, έτσι με έχουν μεγαλώσει οι γονείς μου. Άλλωστε η οικογένειά μου, όπως και οι φίλοι μου δεν με αντιμετωπίζουν διαφορετικά, ως διάσημη ή κάτι τέτοιο, και δεν νιώθω έτσι. Συνειδητοποιώ πως όλο αυτό πρέπει να το απολαύσω και να το διασκεδάσω γιατί δεν πρόκειται να κρατήσει για πάντα. Μάλιστα πρέπει να πω πως όση επιτυχία λαμβάνω τόσο πιο ανασφαλής γίνομαι για τη γνώμη του κόσμου, έτσι δεν νομίζω ότι θα γίνω ποτέ αλαζόνας. Έχω γερές βάσεις, μια όμορφη οικογένεια, καλούς φίλους και όλα αυτά με κάνουν να νιώθω υγιής ψυχολογικά».

  • Η σύγκρισή της με την Amy Winehouse…

«Καταλαβαίνω πως είναι αναμενόμενη η σύγκριση λόγω της φωνής μας, άλλωστε ο κόσμος νιώθει την ανάγκη να βάζει ταμπέλες, το οποίο δεν με πειράζει. Βέβαια όλοι στην αρχή θέλουμε να είμαστε ξεχωριστοί, να διαφέρουμε από τους άλλους καλλιτέχνες, αλλά στην τελική αν πρέπει να με συγκρίνουν, δεν θα με χαλάσει να με συγκρίνουν με το καλύτερο, και έτσι δεν με στεναχωρεί».

  • Σχετικά με τον ήχο της…

«Η φωνή μου θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μια soul φωνή, το οποίο είναι και το είδος που με έχει επηρεάσει κυρίως. Ωστόσο, μου αρέσει να δοκιμάζομαι και με άλλα μουσικά ρεύματα. Θαυμάζω και έχω επηρεαστεί από: Erykah Badu, MIA, Lauryn Hill, Meshell Ndegeocello, Ben Harper».

  • Για το δεύτερο άλμπουμ της με τίτλο «Reason»…

«Νομίζω πως είναι αρκετά «εκλεκτικός» δίσκος, σκεφτόμουν μήπως πρέπει να κινηθώ προς μια κατεύθυνση, πράγμα όμως αδύνατο, γιατί μου αρέσουν διάφορα είδη. Οι στίχοι μου μιλάνε για τη σημασία του να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας και να συμφιλιωθούμε μαζί του, το οποίο πιστεύω απαιτεί προσπάθεια, επίσης τραγουδώ για την ευτυχία, τις σχέσεις, την αγάπη, ένα κλισέ που δεν περίμενα να υμνήσω στο δεύτερο δίσκο μου».

  • Για τη χώρα της το Βέλγιο και την απειλή της τρομοκρατίας…

«Είναι μια πολύ δύσκολη και σοβαρή κατάσταση. Μας φαίνεται πολύ περίεργο που έφτασε τόσο κοντά μας η απειλή, τα τρομοκρατικά χτυπήματα. Υπάρχει πολύ έντονα η παρουσία της αστυνομίας στους δρόμους, καθώς και η ανάγκη για προστασία. Τις προάλλες έπρεπε να παίξω μπροστά σε 6.000 κόσμο στις Βρυξέλλες και γνωρίζω πως άτομα που θα ήθελαν να βρίσκονταν εκεί, δεν το έπραξαν γιατί φοβόντουσαν. Ωστόσο, αυτό που θέλω να πω στον κόσμο είναι πως πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε όσα κάναμε, να ζούμε όπως ζούσαμε, γιατί αυτό θέλουν να επιτύχουν, να μας κάνουν να φοβόμαστε, όμως πρέπει να μείνουμε ενωμένοι και να τους αποδείξουμε πως όλα τα καλά και όμορφα πράγματα στη ζωή δεν θα ηττηθούν από τα άσχημα! Έτσι, συνεχίζω να κάνω όσα έκανα και να μην τρομοκρατούμαι.

»Ωστόσο, δεν νομίζω πως ακολουθούμε το σωστό δρόμο, δεν πρέπει να αντιμετωπίζουμε τη βία με βία, είναι ένας φαύλος κύκλος αυτή η αντίδραση. Δυστυχώ, πιστεύω πως τα πράγματα θα χειροτερέψουν, αυτό είναι που φοβάμαι».

  • Το μήνυμά της προς το ελληνικό κοινό…

«Ανυπομονώ να σας γνωρίσω όλους όταν θα βρεθώ κοντά σας για πρώτη φορά στις 18/12. Γνωρίζω πως η χώρα σας βρίσκεται σε οικονομική κρίση, όμως εγώ έχω μόνο καλές αναμνήσεις από την Ελλάδα και ανυπομονώ να επιστρέψω!»

Ιnfo
Fuzz Live Music Club (Πειραιώς 209 & Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος, 210 3450817)
Προπώληση 20 ευρώ, για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων. Μετά την εξάντλησή τους, θα συνεχιστεί στα 22 ευρώ. Στο ταμείο, η τιμή θα είναι 24 ευρώ.
Διάθεση: τηλεφωνικά στο 11 876, στα καταστήματα Public, Seven Spots, Παπαδωτηρίου, Ιανός, Reload, Media Markt και το viva.gr

entertainment.in.gr

Sports in

Καρεμπέ: «Δύο στα δύο! Ολυμπιακός και Ρεάλ Μαδρίτης»

Ο Κριστιάν Καρεμπέ μίλησε για τους τελικούς Champions League και Conference, όπου μετέχουν η Ρεάλ Μαδρίτης και ο Ολυμπιακός, αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024