Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μια Χριστουγεννιάτικη νύχτα στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης με πιτζάμες και υπνόσακους

Μια Χριστουγεννιάτικη νύχτα στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης με πιτζάμες και υπνόσακους

Πού φωλιάζει τα κρύα βράδια το πνεύμα των Χριστουγέννων; Πού παίρνει ένα μικρό υπνάκο ο Άη Βασίλης πριν να μοιράσει τα δώρα στα παιδιά; To Mουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης καλεί τους μικρούς του φίλους να πάρουν πιτζάμες και υπνόσακους και να διανυκτερεύσουν στο χώρο του μουσείου παρέα με την ομάδα Παραμυθανθός που θα τους […]

Πού φωλιάζει τα κρύα βράδια το πνεύμα των Χριστουγέννων; Πού παίρνει ένα μικρό υπνάκο ο Άη Βασίλης πριν να μοιράσει τα δώρα στα παιδιά;
To Mουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης καλεί τους μικρούς του φίλους να πάρουν πιτζάμες και υπνόσακους και να διανυκτερεύσουν στο χώρο του μουσείου παρέα με την ομάδα Παραμυθανθός που θα τους αφηγηθεί ιστορίες με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής. Επίσης θα στηθεί εργαστήρι ζαχαροπλαστικής και εικαστικών σε ένα άκρως εορταστικό κλίμα το οποίο θα περιλαμβάνει και πολλές χριστουγεννιάτικες εκπλήξεις.

Πληροφορίες:
Ώρα προσέλευσης: Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 19:00
Ώρα αποχώρησης: Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 11:00
Τιμή 60€
Για παιδιά από 7 ετών
Περιορισμένες θέσεις (10 άτομα)
Συμπεριλαμβάνεται η διανυκτέρευση και τα γεύματα των παιδιών.
Τα παιδιά θα πρέπει να έχουν μαζί τους: Υπνόσακο, μαξιλάρι, πυζάμες, οδοντόβουρτσα.
Πληροφορίες/Κρατήσεις: 210 3250341

Επίσης τις ημέρες των εορτών θα διεξαχθούν τα παρακάτω εργαστήρια:

Η νεράιδα Μάγια μύρισε Χριστούγεννα!
Ένα διαφορετικό Χριστουγεννιάτικο καλλιτεχνικό εργαστήρι
για παιδιά 4-7 ετών
Κυριακές 30 Νοεμβρίου 6,13,20 Δεκεμβρίου 12:00- 13:00

Στο μικρό χριστουγεννιάτικο εργαστήρι του μουσείου οι ετοιμασίες έχουν αρχίσει για τα καλά…
Η νεράιδα Μάγια περιμένει τα παιδιά με χρώματα, υφάσματα, μέταλλα, πηλό, υλικά από τη φύση, βότανα και μπαχαρικά μαζί με μπόλικη αστερόσκονη!
Έτοιμη να μοιραστεί μαζί τους τη χαρά των Χριστουγέννων και τις μοναδικές ιστορίες της.Τα παιδιά θα της χαρίσουν τη δημιουργικότητα και την αστείρευτη φαντασία τους και θα δημιουργήσουν όλοι μαζί ξεχωριστά χριστουγεννιάτικα αντικείμενα, στολίδια, κάρτες,γούρια, ημερολόγια και άλλα πολλά σε ένα εργαστήρι που θα ζήλευαν και οι βοηθοί του Αη Βασίλη!
Kάθε εργαστήρι είναι διαφορετικό, περιλαμβάνει άλλες τεχνικές και υλικα και δεν επαναλαμβάνεται, η συμμετοχή μπορεί να γίνει για ένα εργαστήρι ή για ολόκληρο τον κύκλο

Τα ξωτικά του μουσείου
Βοηθοί: Παιδιά ηλικίας 2-5 ετών
Μέσα από Χριστουγεννιάτικα εργαστήρια με τραγούδια, παιχνίδια, αφήγηση παραμυθιών και πολλές κατασκευές, τα παιδιά θα διασκεδάσουν, θα δημιουργήσουν και θα νοιώσουν τη μαγεία των γιορτών.

Σάββατο 5/12/2015 12:00 – Τα Χριστούγεννα του λύκου Ζαχαρία
Σάββατο 12/12/2015 12:00 – Κάθε μέρα Χριστούγεννα
Σάββατο 19/12/2015 12:00 – Αλήθειες και ψέματα για τον Άγιο Βασίλη

Ελάτε να γνωρίσουμε την Πλάκα μέσα από το παραμύθι
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά από 6 ετών μαζί με τους γονείς
Κυριακή 12:30 – 14:00
Σχεδίαση-Εμψύχωση: Κώστας Στοφόρος, Συγγραφέας, δημοσιογράφος. Σε συνεργασία με την «Παραμυθοκουζίνα».

13 Δεκεμβρίου – Το μνημείο του Λυσικράτη, τα Αναφιώτικα και ένα παραμύθι
Ένα ταξίδι στο χρόνο που από την αρχαιότητα μας οδηγεί στο σήμερα. Περπατάμε από το Μνημείο του Λυσικράτη στα Αναφιώτικα και επιστρέφοντας στο Μουσείο φτιάχνουμε ένα παραμύθι για την προετοιμασία των γιορτών των Χριστουγέννων σε κάποιο παλιό σχολείο. Ποιοι θα προσπαθήσουν να ματαιώσουν τη γιορτή;

20 Δεκεμβρίου – Με την παρέα του Παπαδιαμάντη
Περπατάμε στους δρόμους της Πλάκας, φτάνουμε στο Μοναστηράκι και ζούμε κάποιες διασκεδαστικές ιστορίες από τα Χριστούγεννα του μεγάλου Σκιαθίτη λογοτέχνη. Επιστρέφουμε στο Μουσείο και φτιάχνουμε ένα δικό μας χριστουγεννιάτικο παραμύθι.

27 Δεκεμβρίου – Οι τάρανδοι του Άγιου Βασίλη
Περπατάμε ψάχνοντας να βρούμε από ποιες καμινάδες θα μπορέσει να φτάσει ο Άι-Βασίλης στα σπίτια της Πλάκας. Επιστέφουμε στο Μουσείο όπου με τη μυστική συνταγή από το εργαστήρι του Αγίου στον μακρινό βορρά μαγειρεύουμε την αγαπημένη τροφή των ταράνδων. Φτιάχνουμε ένα παραμύθι και μοιραζόμαστε την τροφή που θα αφήσουμε κάτω από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο μας.

3 Ιανουαρίου – Η παρέα των Καλλικάντζαρων
Λέμε ιστορίες για Καλλικάντζαρους, μαθαίνουμε για τις σκανταλιές τους, αλλά κάνουμε κι εμείς μερικές σκανταλιές εκεί στα δρομάκια της Πλάκας. Και φυσικά φτιάχνουμε και ζωγραφίζουμε τα πιο αστεία παραμύθια.

Μαγικά Πειράματα

Εβδομαδιαίο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Φυσικών Επιστημών
για παιδιά 5 έως 10 ετών
Κυριακές 20,27 Δεκεμβρίου 3 Ιανουαρίου 17:00-18:00
Στο εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα τα παιδιά εισάγονται στη μαγεία των φυσικών επιστημών και μαθαίνουν διασκεδάζοντας.

27 Δεκεμβρίου – Οι πάγοι στους πόλους
Όσο πλησιάζουμε στα άκρα της γης, διαπιστώνουμε ότι η θερμοκρασία πέφτει. Το αποτέλεσμα είναι να δημιουργούνται τεράστιες εκτάσεις με πάγο. Αλήθεια πως δημιουργείται, τι θερμοκρασία έχει, ποιά αίσθηση μας δίνει, ζούνε πλάσματα πάνω και κάτω από αυτόν, τι προκαλεί το λιώσιμό του; Ένα ταξίδι στο απέραντο παγωμένο άσπρο που θα μας φέρει σε επαφή με κάτι που δεν είμαστε εξοικειωμένοι.

3 Ιανουαρίου – Τήξη πήξη και γλειφιτζούρια σοκολάτας

Ποιός αυτές τις γιορτινές μέρες δεν δοκιμάζει ή δεν τρώει τουλάχιστον κάτι σοκολατένιο; Ποιός δεν έχει θαυμάσει περίτεχνες σοκολατένιες δημιουργίες στις προθήκες των ζαχαροπλαστείων; Ποιος όμως μπορεί να φανταστεί ότι η φυσική είναι αυτή που παίζει τον πρώτο ρόλο για τα παραπάνω; Θα το ανακαλύψουμε μαζί φτιάχνοντας λαχταριστά γλειφιτζούρια σοκολάτας που θα γλείφετε τα δάκτυλά σας.

Χριστούγεννα όπως παλιά – Εκπαιδευτικό εργαστήρι

για παιδιά ηλικίας 5-8
Στο εκπαιδευτικό χριστουγεννιάτικο εργαστήρι θα ταξιδέψουμε στην αρχαιότητα και θα «ζωντανέψουμε» το έθιμο της ειρεσιώνης, στολίζοντας κλαδί ελιάς όπως έκαναν τότε, αλλά και γνωρίζοντας τα κάλαντα που τραγουδούσαν τα παιδιά στους δρόμους της αρχαίας Αθήνας!
Θα μάθουμε αν και οι Βυζαντινοί τραγουδούσαν ψιλή μου δενδρολιβανιά την Πρωτοχρονιά και θα ανακαλύψουμε τα μυστικά και τα σύμβολα που κρύβει το χριστουγεννιάτικο ελληνικό καραβάκι.
Συγχρόνως, ακούγοντας χριστουγεννιάτικες μελωδίες, θα φτιάξουμε παραδοσιακά ελληνικά στολίδια για το δέντρο των Χριστουγέννων και θα δημιουργήσουμε τη δική μας χριστουγεννιάτικη κάρτα για να γράψουμε ευχές σε αγαπημένα πρόσωπα!
Σχεδιασμός- εφαρμογή: Νικολέτα Ξυδέα, Αρχαιολόγος – Μουσειολόγος ΜΑ

Πληροφορίες – Κρατήσεις: info@ekedisy.gr 210 3250341

entertainment.in.gr

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024