Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Όσκαρ 2017: Οι προβλέψεις του in.gr

Όσκαρ 2017: Οι προβλέψεις του in.gr

...

Αγγελική Στελλάκη

Θα είναι η βραδιά των Όσκαρ ο απόλυτος θρίαμβος του La La Land ή θα καταφέρουν και άλλες ταινίες να σπάσουν την κυριαρχία της ταινίας του Ντάμιεν Σαζέλ και να μοιραστούν λίγη από τη λάμψη των χρυσών αγαλματιδίων.

  • Η πολιτική στο επίκεντρο των φετινών Όσκαρ

Φαίνεται ότι η ταινία του Σαζέλ δεν χάνει το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας. Ενισχυμένο και από την υποψηφιότητα Πρωτότυπου Σεναρίου και μετρώντας βραβεία από ενώσεις κριτικών και σωματεία, το La La Land είναι μία από τις ταινίες που το Χόλιγουντ αγαπά: ένα μιούζικαλ καλοφτιαγμένο, σύγχρονο και για το ίδιο το Χόλιγουντ.

Το La La Land αναμένεται να κερδίσει σε αρκετές κατηγορίες, όπως στην κατηγορία της Καλύτερης Σκηνοθεσίας, γεγονός που θα κάνει τον Ντάμιεν Σαζέλ τον νεότερο νικητή της κατηγορίας (είναι 32 ετών). Ο Σαζέλ κέρδισε και το βραβείο της Ένωσης Σκηνοθετών και ο μόνος που θα μπορούσε να κάνει την έκπληξη θα ήταν ο Μπάρι Τζένκινς του Moonlight.

Οι κατηγορίες των πρωταγωνιστικών ρόλων έχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Στην κατηγορία του Α’ Γυναικείου Ρόλου, η Έμμα Στόουν (La La Land) μοιάζει να μπορεί να… χορέψει μέχρι τη σκηνή του Dolby Theater, κερδίζοντας τις αντιπάλους της, ενώ δεν θα έπρεπε κανείς να παραβλέψει την υπέροχη Ιζαμπέλ Ιπέρ και την ερμηνεία της στο Elle.

Στην κατηγορία του Α’ Ανδρικού Ρόλου θα κονταροχτυπηθούν δύο ηθοποιοί. Κέισι Άφλεκ (Μια Πόλη Δίπλα στη Θάλασσα) και Ντένζελ Ουάσινγκτον (Fences). O πρώτος δίνει μια εξαιρετική και ισορροπημένη ερμηνεία που έχει κερδίσει αρκετά βραβεία -όχι όμως του Σωματείου Ηθοποιών (SAG)-, ενώ ο ρόλος του Ντένζελ Ουάσινγκτον απαιτεί μεγαλύτερη υπερβολή -συν ότι κέρδισε και το βραβείο του SAG.

Στους δεύτερους ρόλους τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα. Η Βαϊόλα Ντέιβις είναι για την ερμηνεία της στο Fences το απόλυτο φαβορί για το Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου. Καμία άλλη δεν φαίνεται ικανή να την απειλήσει. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότερες από τις υποψήφιες της κατηγορίας ερμηνεύουν ρόλους μητέρας.

Το Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου φαίνεται να ανήκει στον Μαχερσάλα Άλι (οι ψηφοφόροι της Ακαδημίας τον γνωρίζουν και από άλλες δουλειές του, ανάμεσά τους και το House of Cards). Ο Άλι παίζει έναν μικρό ρόλο -με μεγάλο αντίκτυπο για την ψυχοσύνθεση του κεντρικού ήρωα- στο Moonlight του Μπάρι Τζένκινς και η ερμηνεία του αποτελεί την ευκαιρία για να «ρεφάρει» η ταινία, σε περίπτωση που βρει το La La Land μπροστά του στις περισσότερες κατηγορίες.

Στην κατηγορία του Διασκευασμένου Σεναρίου θα μπορούσαμε να δούμε είτε το Moonlight είτε το Arrival (ευκαιρία για την ταινία του Ντενί Βιλνέβ να κερδίσει κάποιο από τα μεγάλα βραβεία). Οι πιθανότητες δείχνουν Moonlight, βέβαια.

Με εξαιρετικό ενδιαφέρον περιμένουμε την κατηγορία του Πρωτότυπου Σεναρίου, καθώς Ευθύμης Φιλίππου και Γιώργος Λάνθιμος είναι υποψήφιοι για τον Αστακό. Οι πιθανότητες να κερδίσει το Όσκαρ είναι λίγες. Η μάχη φαίνεται ότι θα γίνει μεταξύ της ταινίας του Κένεθ Λόνεργκαν Μια Πόλη Δίπλα στη Θάλασσα και στο μιούζικαλ του Ντάμιεν Σαζέλ, La La Land, χωρίς να πρέπει κανείς να αποκλείσει το εξαιρετικό σενάριο του Τέιλορ Σέρινταν (Hell or High Water).

Το La La Land αναμένεται να κερδίσει βραβεία σε κατηγορίες όπως της Μουσικής, Τραγουδιού, Κοστουμιών, Σκηνογραφίας -μεταξύ άλλων.

Στην κατηγορία του Μικρού Μήκους Ντοκιμαντέρ περιμένουμε να δούμε εάν θα καταφέρει να κερδίσει το 4.1 Miles της Δάφνης Ματζιαράκης, το οποίο κέρδισε το φοιτητικό Όσκαρ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024