Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Aνοιχτή συζήτηση με τον Κώστα Γαβρά στο Hellas Filmbox Berlin

Aνοιχτή συζήτηση με τον Κώστα Γαβρά στο Hellas Filmbox Berlin

...

Μία ανοιχτή συζήτηση, με θέμα «Πολιτικός Κινηματογράφος, ξεπερασμένος σήμερα ή πιο σημαντικός από ποτέ;» θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Hellas Filmbox Berlin 2017, την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου στις 13.00 στον εκθεσιακό χώρο BOX Freiraum.

Στο πάνελ θα βρίσκονται αρκετοί από τους εκλεκτούς προσκεκλημένους της διοργάνωσης: το τιμώμενο πρόσωπο, ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς, ο ελβετός ηθοποιός και σκηνοθέτης Dani Levy, o συγγραφέας, σκηνοθέτης και εκπρόσωπος Ελλάδος του EURIMAGES Τίμων Κουλμάσης και η δημοσιογράφος και σκηνοθέτιδα Ανζελίκ Κουρούνη. Τη διεύθυνση της συζήτησης θα κάνει η διάσημη στη Γερμανία και εξαιρετικά πεπειραμένη δημοσιογράφος, διευθύντρια του Boulevard der Stars του Βερολίνου, Georgia Tornow.

Πολιτικές ταινίες γυρίζονταν και γυρίζονται πάντα. Μήπως εξ ορισμού όλες οι ταινίες είναι κατά βάση πολιτικές; Χρειαζόμαστε τον πολιτικό κινηματογράφο, και πόσο πολύ μπορεί να ευαισθητοποιήσει σήμερα; Εχουν μια «αποστολή» οι σκηνοθέτες που γυρίζουν μια πολιτική ταινία και, δικαιολογεί αυτή η «αποστολή» μια κακή ταινία; Ποια είναι τα κριτήρια που πρέπει να τίθενται για να ικανοποιηθεί ο όρος «πολιτικό σινεμά»; Μετά το Brexit, την εκλογή Τραμπ και την άνοδο των ακραίων πολιτικών ιδεολογιών στον κόσμο, τι μπορεί να θεωρηθεί κοινωνικό βαρόμετρο;

Πλάι σε αυτά τα καίρια ερωτήματα πάνω στα οποία θα γίνει συζήτηση, θα τεθεί και το τι γίνεται με τη σχέση Γερμανίας – Ελλάδας. Πώς αντιμετωπίζουν τα γερμανικά media την Ελλάδα και τα ελληνικά media τη Γερμανία; Ισχύουν τα στερεότυπα και τα κλισέ και τι μπορούμε να κάνουμε για να τα εξαλείψουμε; Και σε όλα αυτά οι ομιλητές, διακεκριμένοι επαγγελματίες του κινηματογράφου, θα τοποθετηθούν, θα ανταλλάξουν απόψεις και θα συζητήσουν με τους παρευρισκόμενους: αυτό που αποτελεί εξ αρχής επιδίωξη και απώτατο στόχο του φεστιβάλ. Να είναι η πλατφόρμα επικοινωνίας των δύο λαών, αλλά και των νοοτροπιών και των προσανατολισμών.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί μια σύντομη δεξίωση για τους παρευρισκόμενους που θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους ομιλητές.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ http://www.box-freiraum.berlin/box-meets-box/

Με την Υποστήριξη: Ελληνική Πρεσβεία Βερολίνου

Το Hellas Filmbox Berlin διεξάγεται από τις 18 έως τις 22 Ιανουαρίου.

Το in.gr είναι Χορηγός Επικοινωνίας

entertainment.in.gr

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024