Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ChatGPT: Αγοράζουν τα λεφτά την ευτυχία και άλλες οικονομικές ερωτήσεις που απάντησαν τα AI

ChatGPT: Αγοράζουν τα λεφτά την ευτυχία και άλλες οικονομικές ερωτήσεις που απάντησαν τα AI

Η απαντήσεις από το ChatGPT και το Bard.

Τόσο το ChatGPT του OpenAI όσο και το Bard της Google κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα πρόσφατα, για τις δυνατότητες παραγωγής και τον τεράστιο όγκο πληροφοριών τους.

Τα ΑΙ παρείχαν ιδέες για το ποια καριέρα πρέπει να ακολουθήσει κανείς, ευκαιρίες για αγορά μετοχών ενώ απάντησαν και στο κλασικό ερώτημα αν τα χρήματα μπορούν να αγοράσουν την ευτυχία, όπως γράφει το Reuters.

Το Reuters λοιπόν έθεσε τις εξής ερωτήσεις:

Ποια είναι μια καλή επιχειρηματική ιδέα;

Σε αυτό το θέμα, το ChatGPT ήταν συγκεκριμένο: «Μια ιδέα θα μπορούσε να είναι να ξεκινήσετε μια συνδρομητική υπηρεσία παράδοσης γευμάτων που να εξυπηρετεί πελάτες με συγκεκριμένες διατροφικές ανάγκες ή προτιμήσεις, όπως δίαιτες για χορτοφάγους, χωρίς γλουτένη ή με χαμηλούς υδατάνθρακες».

Από την άλλη το Bard έθεσε μια ολόκληρη σειρά από ιδέες, όπως βόλτα σκύλων, μεταφράσεις, «ανατροπή ιστοσελίδων» και ακόμη και εργασία ως εικονικός βοηθός.

Σε ποια πόλη πρέπει να μετακομίσω για να εξοικονομήσω τα περισσότερα χρήματα;

Το ερώτημα αφορά στις ΗΠΑ, διευκρινίζει το Reuters.

Το ChatGPT ξεχώρισε το Φορτ Γουέιν της Ιντιάνα και το Νοξβιλ του Τενεσί, επαινώντας και τις δύο για το οικονομικότερο κόστος ζωής τους και τις αναπτυσσόμενες αγορές εργασίας.

To Bard ανέφερε και αυτό το Φορτ Γουέιν, αλλά πρόσθεσε και μερικούς άλλους προορισμούς: Χέντερσον, Νεβάδα, Σιουξ Φολς, Νότια Ντακότα, Γουίτσιτα, Κάνσας και Οκλαχόμα Σίτι.

Ποια μερισματική μετοχή είναι η πιο ελκυστική;

Τονίζοντας ότι ως επεξεργαστής γλώσσας τεχνητής νοημοσύνης «δεν μπορεί να παρέχει εξατομικευμένες επενδυτικές συμβουλές ή να προβλέψει την απόδοση των μετοχών», το ChatGPT εξήρε τον γίγαντα των τηλεπικοινωνιών AT&T.

Το Bard συμφώνησε με την επιλογή της AT&T, αλλά πρόσθεσε επίσης τις Verizon, Procter & Gamble, 3M και Johnson & Johnson ως ευκαιρίες.

Ποια από τις μετοχές ανάπτυξης είναι η πιο ελκυστική;

Από το  ChatGPT προέκυψε ένα γνωστό όνομα: η Amazon. Το Bard ανέφερε επίσης την Amazon, αλλά και τις Apple, Tesla και (ίσως όχι απροσδόκητα) τη μητρική εταιρεία Alphabet της Google.

Δώστε μου μια ιδέα για έναν αναπτυσσόμενο τομέα καριέρας;

Το ChatGPT λέει να εξετάσει κάποιος τους τομείς της επιστήμης των δεδομένων και της ανάλυσης, συγκεκριμένα για ρόλους όπως αναλυτής δεδομένων και ειδικός μηχανικής μάθησης.

Το Bard εμφανίζει λίγο πιο ευρεία αντίληψη στις προτάσεις του προτείνοντας να γίνει κανείς νοσηλευτής, προγραμματιστής λογισμικού, διαχειριστής μέσων κοινωνικής δικτύωσης ή ακόμη και εγκαταστάτης φωτοβολταϊκών.

Ποια κολέγια δίνουν το μεγαλύτερο αβαντάζ για «καλό χρήμα»;

Το ChatGPT απάντησε αναφέροντας το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας στο Τσάπελ Χιλ και το Πανεπιστήμιο Brigham Young στο Πρόβο της Γιούτα.

Ωστόσο, το Bard είχε τις δικές του απόψεις. Ξεχώρισε το Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον, το CUNY Brooklyn, το Περντιού, το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα στο Γκέινσβιλ και το Oklahoma State, καθώς προσφέρουν έναν ελκυστικό συνδυασμό ποιότητας και αξίας.

Ποιος προορισμός διακοπών είναι η φθηνότερη επιλογή για το καλοκαίρι;

Το Bard δεν ήταν πολύ χρήσιμο εδώ, προτείνοντας να περάσετε τις διακοπές με φίλους ή με την οικογένεια. Αλλά το ChatGPT είχε συγκεκριμένες ιδέες για ένα προσιτό καλοκαιρινό ταξίδι: Myrtle Beach, Νότια Καρολίνα, και Όστιν, Τέξας.

Μπορούν τα χρήματα να αγοράσουν την ευτυχία;

Το ChatGPT παραδέχτηκε ότι μπορεί να είναι παράγοντας για μια ευτυχισμένη ζωή: «Μελέτες έχουν δείξει ότι μέχρι ένα ορισμένο σημείο, η αύξηση του πλούτου μπορεί να σχετίζεται με αυξημένη ευτυχία, καθώς μπορεί να παρέχει πρόσβαση σε βασικές ανάγκες, όπως τροφή, στέγη και υγειονομική περίθαλψη, καθώς και ευκαιρίες για εκπαίδευση και εμπειρίες» ανέφερε.

Αλλά το Bard ήταν πιο ευαίσθητο επί του θέματος, υποστηρίζοντας ότι τα μετρητά δεν θα μας δώσουν την απόλυτη ικανοποίηση που αναζητούμε. «Τα χρήματα δεν μπορούν να σας αγοράσουν την ίδια την ευτυχία», είπε. «Η ευτυχία είναι μια κατάσταση του νου που προέρχεται από μέσα μας. Δεν είναι κάτι που μπορεί να αγοραστεί ή να πουληθεί».

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024