Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φέρχοφσταντ κατά κυβέρνησης για τις συλλήψεις στον Τύπο

Φέρχοφσταντ κατά κυβέρνησης για τις συλλήψεις στον Τύπο

«Αντί η κυβέρνηση να φυλακίζει τους δημοσιογράφους που την αμφισβητούν, καλύτερα να εξηγήσει που πήγαν τα χρήματα της Κομισιόν» δήλωσε ο ηγέτης της ευρωομάδας των Φιλελευθέρων

Αιχμές και σκληρή κριτική στην ελληνική κυβέρνηση ασκεί ο επικεφαλής της Συμμαχίας των Φιλελεύθερων και Δημοκρατών (ALDE) στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Γκι Φερχόφσταντ, αναφορικά με τη σύλληψη δημοσιογράφων που ζήτησε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Δίνοντας συνέχεια στο διεθνή διασυρμό από τον τρόπο που η κυβέρνηση διά του Πάνου Καμμένου αντιμετωπίζει τους δημοσιογράφους και την ελευθεροτυπία, ο κ. Φερχόφσταντ, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, καλεί την κυβέρνηση, αντί να συλλαμβάνει αυτούς που την αμφισβητούν, να εξηγήσει που πήγαν τα 1,6 δισ. ευρώ που έλαβε από την Κομισιόν για το προσφυγικό.

«Αντί η κυβέρνηση να φυλακίζει τους δημοσιογράφους που την αμφισβητούν, καλύτερα να εξηγήσει που πήγαν τα χρήματα της Κομισιόν» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ηγέτης της ευρωομάδας των Φιλελευθέρων.

Ηχηρό χαστούκι στον Πάνο Καμμένο, πέρα από τα εκτενή δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου και τις αντιδράσεις στο εσωτερικό, έδωσε και η Κομισιόν. «Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εκφοβίζεται ο Τύπος» δήλωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν Κλόντ Γιούνκερ, απαντώντας σε ερώτηση που της έγινε σήμερα σχετικά με τη μήνυση που κατέθεσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του προέδρου της Κομισιόν, Μίνα Αντρέεβα, σημείωσε ότι ο Τύπος δεν πρέπει να εκφοβίζεται σε καμία περίπτωση και για κανέναν λόγο. Τονίζοντας ότι δεν προτίθεται να σχολιάσει την συγκεκριμένη περίπτωση ξεχωριστά, εξέφρασε συνολικά το πνεύμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως προς τον τρόπο αντιμετώπισης του Τύπου και τις σε βάρος του διώξεις.

Στο πλαίσιο αυτό, υπενθύμισε πως με σαφή τρόπο ο κ. Γιούνκερ έχει κατ’ επανάληψη τονίσει πως «η Ευρώπη πρέπει πάντα να είναι ένας τόπος όπου η ελευθερία του Τύπου είναι ιερή. Είναι πολλοί οι δημοσιογράφοι μας που δέχονται εκφοβισμό, επίθεση ή και δολοφονούνται».

«Δεν υπάρχει δημοκρατία αν δεν υπάρχει ελευθεροτυπία»υπογράμμισε διευκρινίζοντας ακόμη ότι χρειάζεται «να βεβαιώσουμε ότι έχουμε τους κατάλληλους νομικούς θεσμούς που θα επιδιώξουν την απονομή της δικαιοσύνης. Αυτό είναι κάτι που άπτεται της ευθύνης των κρατών-μελών, ώστε να μπορούν οι δημοσιογράφοι να κάνουν τη δουλειά τους».

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024