Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης : Εθνική συστράτευση στο κοινό όραμα να πάμε την Ελλάδα μπροστά

Μητσοτάκης : Εθνική συστράτευση στο κοινό όραμα να πάμε την Ελλάδα μπροστά

Ο πρόεδρος της ΝΔ απηύθυνε πρόσκληση στον απογοητευμένο κόσμο της κεντροαριστεράς και της αριστεράς, κόντρα στις διχαστικές λογικές της κυβέρνησης

Κάλεσμα για συστράτευση όλων, κόντρα στις διχαστικές λογικές της κυβέρνησης, προκειμένου να γίνει πράξη το κοινό όραμα «να πάμε την Ελλάδα μπροστά» απηύθυνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της 83ης ΔΕΘ.

Απευθύνθηκε στον απογοητευμένο κόσμο της κεντροαριστεράς και της αριστεράς, τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές, ειδικά σε κρίσιμες ιστορικές συγκυρίες. Και τώρα υπάρχει το αίτημα εθνικής αναγέννησης, ύστερα από την πτώχευση της χώρας, τέσσερα μνημόνια και τέσσερα χρόνια λαϊκισμού και ψέματος, υπογράμμισε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιέγραψε το όραμα για τον τόπο και υπογράμμισε ότι για να «εκπληρώσουμε τις «ανήκουστες δυνατότητες»» της χώρας -όπως αναφέρει και ο Κώστας Αξελός στο ποίημά του «Η μοίρα της σύγχρονης Ελλάδας»-  χρειάζεται εθνική συστράτευση, «που θα μας κάνει ξανά όλους υπερήφανους που είμαστε Έλληνες­».

«Μπορούμε να πάμε επιτέλους την Ελλάδα μπροστά» υπογράμμισε, καταχειροκροτούμενος από το ακροατήριο της ΔΕΘ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατέληξε, επισημαίνοντας: «Η Νέα Δημοκρατία θα είναι μια κυβέρνηση όλων των Ελλήνων. Με κυβερνήτες τους πιο άξιους των Ελλήνων. Έτσι μόνο θα πάμε μπροστά. Μπορούμε.»

Αναλυτικότερα το συγκεκριμένο απόσπασμα της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη: 

«Για μένα δεν υπάρχει γαλάζια, πράσινη, κόκκινη Ελλάδα. Η Ελλάδα είναι το κοινό μας σπίτι. Εκεί που ενώνεται το μπλε του ουρανού και της θάλασσας ατενίζουμε όλοι μαζί τον κοινό μας ορίζοντα. Η πατρίδα μας δεν είναι μια αφηρημένη έννοια. Η Ελλάδα είμαστε όλοι εμείς. Δέκα εκατομμύρια Έλληνες εδώ και άλλοι τόσοι σε κάθε γωνιά του κόσμου. Και το να σηκωθεί όρθια η πατρίδα μας είναι μια υπόθεση που μας αφορά όλους. Και θέλει από όλους μας να κάνουμε την υπέρβαση. Γίνεται. Μπορούμε.

»Απευθύνομαι σήμερα όχι μόνο προς τους πολίτες που ψήφισαν την παράταξή μας αλλά σε όλους. Και ανάμεσα τους στον απογοητευμένο κόσμο της κεντροαριστεράς και της αριστεράς. Θέλω να τους στείλω ένα απλό και καθαρό μήνυμα. Υπάρχουν ιστορικές συγκυρίες κατά τις οποίες οι διαφορετικές ιδεολογικές προσεγγίσεις αίρονται ενώπιον ενός μεγαλύτερου και σημαντικότερου διακυβεύματος. Διαφορές υπήρχαν και το 1974, αλλά υποχώρησαν προκειμένου να εδραιωθεί η Δημοκρατία.

»Ένα αντίστοιχο αίτημα εθνικής αναγέννησης υπάρχει και σήμερα, ύστερα από 10 χρόνια κρίσης, μία πτώχευση, τέσσερα μνημόνια και τέσσερα χρόνια λαϊκισμού και ψέματος. Η κατάσταση, λοιπόν, που έχει διαμορφωθεί τώρα, δεν ζητά «αριστερές» ή «δεξιές» λύσεις. Αλλά λύσεις που θα φέρουν αποτέλεσμα. Δεν καλεί σε  αντιπαραθέσεις για το παρελθόν, αλλά σε συμπόρευση για το μέλλον. Δεν απαιτεί λόγια και υποσχέσεις, αλλά πράξεις. Και δεν έχει ανάγκη από διχασμούς και από συνθήματα όπως το «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν». Αλλά από ενότητα, μέτρο, ρεαλισμό, και κυρίως αποφασιστικότητα.

»Η Νέα Δημοκρατία, της οποίας έχω την τιμή να ηγούμαι, είναι ένα ανοιχτό κόμμα. Ανοιχτό στο μέλλον. Ανοιχτό σε όλες τις μεταρρυθμιστικές δυνάμεις. Ανοιχτό σε ιδέες. Ανοιχτό σε όλους αυτούς που θέλουν και πρέπει να βάλουν πλάτη για να τελειώνουμε οριστικά με την κρίση. Διότι η Νέα Δημοκρατία άλλαξε. Διευρύνθηκε. Έγινε συμμετοχική. Με ενεργά μέλη που συμβάλλουν ουσιαστικά στη διαμόρφωση των πολιτικών μας. Με νέα στελέχη που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και
ήλθαν κοντά μας. Που μας έδωσαν οξυγόνο.

»Κάτω από τα αποκαΐδια της καμένης Ελλάδας, της αυταπάτης και του ψέματος, φυτρώνει σιωπηλά ο σπόρος της δημιουργίας. Αν κοιτάξουμε καλά θα τον δούμε παντού γύρω μας. Στις προσωπικές ιστορίες των ανθρώπων που, σε πείσμα των καιρών, παράγουν, δημιουργούν, διακρίνονται, ελπίζουν. Και αλλάζουν τη χώρα. Από κάτω προς τα επάνω. Εθνική αποστολή μας είναι να γίνουμε ο καταλύτης αυτής της μεγάλης αλλαγής. Να απελευθερώσουμε το ταλέντο, τη δημιουργικότητα, την εργατικότητα, το φιλότιμο, τη διάθεση για προκοπή, την αλληλεγγύη.

»Οι παλαιές ιδεολογικές διαφορές έχουν ξεθωριάσει. Οι πραγματικές διαχωριστικές γραμμές είναι σήμερα ανάμεσα στη δημαγωγία και στο αποτέλεσμα. Ανάμεσα στο σύνθημα και στην πράξη. Ανάμεσα στις αποσπασματικές παροχές και το συγκροτημένο σχέδιο. Ανάμεσα στο ψέμα και στην αλήθεια. Ανάμεσα στο χθες και στο αύριο.

»Γι’ αυτό και εμείς ζητάμε να ενώσουμε δυνάμεις από όλο το πολιτικό φάσμα σε ένα κοινό όραμα. Η χώρα χρειάζεται μια νέα εθνική συστράτευση που θα μας κάνει ξανά όλους υπερήφανους που είμαστε Έλληνες. Μπορούμε να πάμε επιτέλους την Ελλάδα μπροστά.

»Φίλες και φίλοι, Πριν πολλές δεκαετίες, το 1954, ο Κώστας Αξελός, στο εναγώνιο πόνημά του με τίτλο «Η μοίρα της σύγχρονης Ελλάδας», έγραφε για την κατεστραμμένη Ελλάδα του ’50: «Είναι μια χώρα εξαίσιας ωραιότητας … που συνθέτει ένα σύνολο με ανήκουστες δυνατότητες που δεν περιμένουν παρά την εκπλήρωσή τους.»

»Αυτές τις «ανήκουστες δυνατότητες» καλούμαστε να εκπληρώσουμε. Και αυτό θα κάνουμε.

»Η Νέα Δημοκρατία θα είναι μια κυβέρνηση όλων των Ελλήνων.
Με κυβερνήτες τους πιο άξιους των Ελλήνων.
Έτσι μόνο θα πάμε μπροστά.
Μπορούμε.»

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024