Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σινεμά στα γρήγορα

Σινεμά στα γρήγορα

Τι να προσέξετε και τι να ξεχάσετε στο Σαβαβτοκύριακο

MH XAΣΕΤΕ

Ανεκπλήρωτος γάμος (On Chesil beach, Αγγλία, 2017)

Ερωτικό δράμα του Ντόμινικ Κουκ . Στη συντηρητική Αγγλία των αρχών της δεκαετίας του 1960, η πρώτη ημέρα γάμου ανάμεσα στην πλούσια μουσικό Φλόρενς (Σίρσα Ρόναν) και τον Εντουαρντ (Μπίλι Χόουλ), έναν κάποτε ατίθασο, τώρα πια συνεσταλμένο νεαρό χαμηλότερης κοινωνικής τάξης, δεν ξεκινά καλά. Η ημέρα αυτή, που θα είναι ο «πραγματικός» χρόνος της ιστορίας, κλιμακώνεται αργά αλλά μεθοδικά καθώς μέσα από φλας μπακ μαθαίνουμε για το παρελθόν των δύο νέων, στοιχεία που διαμόρφωσαν τον εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα τους. Μεταφορά στον κινηματογράφο του μυθιστορήματος «Στην ακτή» του Ιαν Μακ Γιούαν (έγραψε το σενάριο). Μια «αποκρυπτογράφηση» της ψυχής και συναισθημάτων με δύο πραγματικά περίπλοκους ήρωες μέσα σε μια ατμόσφαιρα τρομερής αμηχανίας όπου ακόμη και ο θόρυβος ενός κουταλιού στο φλιτζάνι μπορεί να ηλεκτρίσει.

ΑΘΗΝΑ: ΑΕΛΛΩ – ΤΡΙΑΝΟΝ – ΨΥΧΙΚΟ – ΧΟΛΑΡΓΟΣ – ΑΝΟΙΞΙΣ – ODEON ΜΑΡΟΥΣΙ – VILLAGE MALL – ODEON ΙΛΙΟΝ – ODEON STARCITY – ΦΙΛΙΠ – VILLAGE ΦΑΛΗΡΟ – ΣΙΝΕ ΒΟΤΣΑΛΑΚΙΑ κ.α. ΘΕΣ/ΚΗ: ΑΠΟΛΛΩΝ – ODEON ΠΛΑΤΕΙΑ – ODEON ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Borg VS McEnroe: Ολα για τη νίκη (Σουηδία / Φινλανδία / Δανία, 2017)

Βιογραφική ταινία του Γιάνους Μετς. Δύο θρύλοι του τένις, ο Σουηδός «πάγος» Μπιορν Μποργκ (Σβένιρ Γκούντνασον) και το Αμερικανικό ηφαίστειο Τζον Μακ Ενρόου (Σία Λε Μπεφ) βρίσκονται στον πυρήνα αυτής της ταινίας που ανάμεσα σε φλας μπακ, εξετάζει με εύπεπτο τρόπο τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του καθενός λίγο πριν από τη πρώτη μονομαχία τους στο Γουίμπλετον το 1980.

ΑΘΗΝΑ: ΑΚΤΗ – ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ – ΣΠΟΡΤΙΓΚ – ΑΛΟΜΑ – ΑΒΑΝΑ – ΛΑΟΥΡΑ – ΛΙΛΑ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΑ – ΔΑΦΝΗ κ.α.

ΟΥΤΕ ΚΡΥΟ ΟΥΤΕ ΖΕΣΤΗ

Meg: Τρόμος στον βυθό (The Meg, ΗΠΑ / Κίνα, 2018)

Περιπέτεια του Τζον Τερτλτάουμπ. Fan συνδυασμός από «Σαγόνια του καρχαρία» και «Τζουράσικ Παρκ» όπου το τέρας είναι ένας προϊστορικός καρχαρίας μήκους 70 μέτρων, κρυμμένο επί χιλιάδες χρόνια σε θαλάσσιο υπόστρωμα, το οποίο, ασφαλώς, ο Ανθρωπος θα διασπάσει προκειμένου να δει τι συμβαίνει «εκεί κάτω». Αυτό που θα συμβεί είναι ότι το τέρας θα ξυπνήσει και θα ανεβεί στην επιφάνεια της θάλασσας, οπότε τον πρώτο λόγο παίρνει ο Τζέισον Στέιθαμ και όποιος πρόλαβε τον Κύριο είδε.

ΑΘΗΝΑ: ΟΛΑ ΤΑ VILLAGE – ODEON STARCITY – ODEON ΙΛΙΟΝ – ΑΕΛΛΩ – ΑΙΓΛΗ ΧΑΛΑΝΔΡΙ – ΑΜΑΡΥΛΛΙΣ – ΤΡΙΑ ΑΣΤΕΡΙΑ – ΠΑΛΛΗΝΗ – ΓΑΛΑΤΣΙ – ΑΡΚΑΔΙΑ – ΠΕΡΑΝ – ΚΟΡΑΛΙ – ΡΙΑ – ΜΑΡΙΛΕΝΑ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΦΛΕΡΡΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑ κ.α. ΘΕΣ/ΚΗ: VILLAGE COSMOS – CINEMA ONE – ODEON ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ODEON ΠΛΑΤΕΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

Ο Πεταλούδας (ΗΠΑ / Τσεχία / Ισπανία, 2017)

Περιπέτεια του Μάικλ Νόερ. Ασήμαντο ριμέικ της ταινία του 1973 που επίσης προβάλλεται από την περασμένη Πέμπτη. «Λίγος» ο Τσάρλι Χάναμ στον ρόλο του Ανρί Σαγιέρ του κακοποιού που σ’ όλη του την ζωή προσπαθούσε να αποδράσει από τις φυλακές και τελικά τα κατάφερε και έγινες θρύλος εκδίδοντας τα απομνημονεύματά του.

ΑΘΗΝΑ: ΦΙΛΟΘΕΗ – ΑΙΓΛΗ ΖΑΠΠΕΙΟΥ – ΦΛΟΙΣΒΟΣ – ΡΙΑ – ΑΛΣΟΣ Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ – ΑΜΑΡΥΛΛΙΣ – ΕΛΛΗΝΙΣ – ΑΕΛΛΩ – ΦΙΛΙΠ – ΛΑΟΥΡΑ – ΑΛΟΜΑ – ΑΡΤΕΜΙΣ – ΟΛΑ ΤΑ VILLAGE κ.α. ΘΕΣ/ΚΗ: VILLAGE COSMOS – ΕΛΛΗΝΙΣ κ.α.

Slender Man (HΠA, 2018)

Θρίλερ του Σιλβέν Γουάιτ. Ο τρόμος εδώ έχει τη μορφή μιας ψηλόλιγνης, ισχνής φιγούρας που «κατάγεται» από το διαδίκτυο και τρυπώνει στους εγκεφάλους κοριτσιών, φέρνοντάς τα σε απόγνωση με εφιαλτικές παραισθήσεις και όχι μόνον. Μεταμοντέρνος μπαμπούλας, οι βάσεις του οποίου βρίσκονται στο Internet, μέσο που ως γνωστόν έχει «κάψει» ουκ ολίγους εγκεφάλους με την ηλιθιότητες που τόσο εύκολα παράγει.

ΑΘΗΝΑ: ODEON ΙΛΙΟΝ – ODEON STARCITY – ΟΛΑ ΤΑ VILLAGE – AEΛΛΩ κ.α. ΘΕΣ/ΚΗ: VILLAGE COSMOS – CINEMA ONE – ODEON ΠΛΑΤΕΙΑ κ.α.

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024