Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο σύντροφός μου με χώρισε μέσα στο καλοκαίρι

Ο σύντροφός μου με χώρισε μέσα στο καλοκαίρι

Και τώρα πίνω μόνη μου ρακές από τις διακοπές στην Κρήτη

Ένα κλασικό φαινόμενο που λαμβάνει χώρα με το πέρας του καλοκαιριού. Ή και καταμεσής, δεν είναι απόλυτο. Αυτή η εποχή του χρόνου, όπου όλα είναι πιο ανάλαφρα, πιο ροζ, πιο δροσερά και πιο καραμελένια. Κάποιος, ή κάποια, νιώθει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και αποφασίζει ότι είναι καιρός να αναζητήσει κι άλλες πεταλούδες τώρα που μαύρισε και δεν νιώθει άγχος (άσχετα που θα χάσει και το μαύρισμα και τη χαλαρότητα με τον ερχομό του φθινοπώρου).

Είναι συνήθως προϊόν απόφασης μιας νύχτας με πολύ αλκοόλ ή μπορεί και να συμβεί στις διακοπές, όταν βλέπεις γύρω σου ζήτηση και προσφορά. Δεν είναι μία απόφαση που παίρνει απαραίτητα μόνο ο άντρας. Κάθε άνθρωπος μπορεί να νιώσει το αίσθημα της καταπίεσης σε μία σχέση και να σπάσει τα δεσμά μέσα στην πιο ερωτική εποχή του καλοκαιριού. Αν έχει συμβεί σε εσένα φέτος, σκέψου ότι δεν είσαι μόνη. Πολλοί είναι αυτοί που γνωρίστηκαν, αλλά πολλοί είναι και εκείνοι που είπαν το αντίο. Αν σου συνέβη αμέσως μετά τις διακοπές, είναι σκληρό και επώδυνο (που σημαίνει το ίδιο πράγμα), αλλά με τον καιρό θα βγεις πιο δυνατή και ίσως πιο μεθυσμένη.

Πώς συνεχίζεις παρακάτω; Μία ερώτηση που όλοι έχουμε κάνει στον εαυτό μας τουλάχιστον μία φορά. Ένιωθα ότι είχα βρει τον έρωτα της ζωής μου και τώρα έμεινα μετέωρη να προσπαθώ να καταλάβω αν έφταιξα εγώ κάπου. Η σύντομη αλήθεια είναι ότι η ζωή συνεχίζεται. Βοηθά να σκεφτείς ότι υπάρχουν άνθρωποι που έχουν περάσει από πόλεμο και παιδιά που πεινούν και αμέσως η πορεία της σχέσης σου γίνεται ένα αμελητέο γεγονός. Η λιγότερο σύντομη εκδοχή περιλαμβάνει μέρες και νύχτες κλάματος και θρήνου, αναλύσεις με τις φίλες σου και μελαγχολικές στιγμές στη δουλειά που σκέφτεσαι ότι όλα είναι μάταια. Όπως και να το χειριστείς, είναι οκ. Ο καθένας από εμάς έχει διαφορετικούς τρόπους να χειρίζεται τις δύσκολες καταστάσεις στη ζωή του.

Μην επιρρίπτεις ευθύνες στον εαυτό σου. Έχει και κανένα νόημα; Αν ο άλλος πήρε μία απόφαση, τι σημασία έχει να σκέφτεσαι πώς θα έκανες διαφορετικά κάτι; Αλλά συνήθως, μία απόφαση παίρνεται μέσα από ένα σύνολο αιτιών. Το καλοκαίρι είναι απλά η αφορμή, και όχι η πραγματική αιτία. Ακόμα κι αν προέκυψε ένα νέο άτομο στη ζωή του, μάλλον ήταν η ώρα για τη δική σας σχέση να κάνει τον κύκλο της. Εσύ δεν πρόκειται να το δεις τόσο νηφάλια, αλλά μακροπρόθεσμα διαπιστώνεις ότι κάπως έτσι είναι τα πράγματα.

Για κάποιο λόγο γίναν όλα. Το κλισέ που ακούς και θέλεις να σπάσεις το κινητό από τα νεύρα σου. Δεν είναι όμως αλήθεια; Αν το σκεφτείς, ποιος θέλει να έχει στη ζωή του έναν άνθρωπο που δεν είναι διατεθειμένος να συζητήσει ή να αντιμετωπίσει κατάματα ένα πρόβλημα; Πολλοί είναι, αλλά στην πορεία αποδεικνύεται ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα επικοινωνίας. Κάθε φορά που ένας άνθρωπος φεύγει από τη ζωή σου, κάτι καινούριο προκύπτει. Εντάξει, δεν θα σου συμβεί την επόμενη κιόλας μέρα, αλλά η ζωή είναι νομοτελειακή και σου φέρνει μπροστά σου αυτό που χρειάζεσαι, τη στιγμή που χρειάζεσαι. Μέχρι να συμβεί αυτό, μπορείς να θρηνήσεις για όσο καιρό το έχεις ανάγκη και να αρχίσεις να σκέφτεσαι με ένα single τρόπο προς όφελός σου. Κάθε τέλος μια αρχή, κάθε πέρσι και χειρότερα.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024