Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με Μπασακσεχίρ ή Μπέρνλι ο Ολυμπιακός  - Το προφίλ των ομάδων

Με Μπασακσεχίρ ή Μπέρνλι ο Ολυμπιακός – Το προφίλ των ομάδων

Δύσκολο το έργο των ερυθρολεύκων για μια θέση στους ομίλους του Europa League

Με την κλήρωση του Europa League να φέρνει στον δρόμο του Ολυμπιακού μια εκ των Μπέρνλι-Μπασακσεχίρ το in.gr κοιτάει το προφίλ των δύο πιθανών αντιπάλων των «ερυθρολεύκων».

Βασισμένη στην εμπειρία η Μπασακσεχίρ

Η ομάδα του Αμπντουλά Αβσί τερμάτισε τρίτη στο πρωτάθλημα Τουρκίας στο -3 από την πρωταθλήτρια Γαλατάσαραϊ, ενώ έχασε τη δεύτερη θέση από τη Φενέρμπαχτσέ στη διαφορά τερμάτων.

Την τελευταία τετραετία η ομάδα της Κωνσταντινούπολης έχει καταφέρει να εδραιωθεί στην πρώτη τετράδα έχοντας κυρίως την εμπειρία σαν όπλο της. Ονόματα όπως αυτά των Αντεμπαγιόρ, Σετζιού, Κλισί, Ινλέρ, Εμρέ, Αρντά και Ελία ξεχωρίζουν από το ρόστερ της ομάδας, ωστόσο όλοι  έχουν περάσει το 30ο έτος της ηλικίας.

Το αστέρι της ομάδας ωστόσο δεν είναι κάποιο από τα «λαμπρά» ονόματα που αναφέραμε νωρίτερα, καθώς αυτό τον ρόλο έχει ο Εντίν Βίσκα. Ο Βόσνιος διεθνής μέσος είναι η «μηχανή» της ομάδας μετρώντας την περσινή σεζόν 14 γκολ και 17 ασίστ σε 43 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.

Αναλυτικά το ρόστερ της ομάδας:

Τερματοφύλακες: Βολκάν Μπαμπατσάν, Μερτ Γκιουνόκ, Φαρούκ Τσακίρ

Αμυντικοί: Αλεξάντρου Επουρεάνου, Τζόσεφ Αταμά, Αουρέλιεν Σετυζιού, Μάνουελ Ντα Κόστα, Γκάελ Κλισί, Αλπαρσλάν Ερντέμ, Τζούνιορ Καϊσαρά, Ουγκούρ Ουτσάρ

Μέσοι: Μαχμούτ Τεκντεμίρ, Γκοχκάν Ινλέρ, Μίλος Γιόγιτς, Σονέρ Αϊντογκντού, Εμρέ Μπελόζογλου, Εντίν Βίσκα, Ιρφάν Καβετσί, Μάρσιο Μοσορό, Αρντά Τουράν, Ελχέρο Ελία, Κερίμ Φράι, Τουνάι Τορούν,

Επιθετικοί: Στέφανο Ναπολεόνι, Ρίαν Μπάγιτς, Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ, Μεβλούτ Ερντέν

«Άλματα» μπροστά από τη Μπέρνλι

Ραγδαία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί  η εξέλιξη της Μπέρνλι τα τελευταία χρόνια. Υπό την καθοδήγηση του Σον Ντάις οι «Κλάρετς» μοιάζουν αναγεννημένοι και ικανοί να διεκδικούν «στα ίσια» την ευρωπαϊκή έξοδο από δυνατότερους αντιπάλους.

Την περσινή σεζόν οι «μπορντό» ξεπέρασαν κάθε προσδοκία τερματίζοντας στην έβδομη θέση, δύο χρονιές μόλις τον προβιβασμό τους από την Τσάμπιονσιπ. Ο Ντάις κατάφερε να μετατρέψει μια ομάδα η οποία μαχόταν για την παραμονή, σε μια ομάδα δεκάδας στο απίστευτα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ.

Ταρκόφσκι, Πόουπ, Κορκ, και Μπρέιντι είναι μερικά από τα ονόματα που ξεχωρίζουν, με τον Κρις Γούντ να είναι το «βαρύ χαρτί» της ομάδας.

Ο μεγαλόσωμος Νεοζηλανδός επιθετικός ήταν το «κανόνι» της Μπέρνλι την περασμένη χρονιά πετυχαίνοντας 10 τέρματα σε 24 συμμετοχές.

Σημαντικό πλήγμα για τον αγγλικό σύλλογο ο μακροχρόνιος τραυματισμός του βασικού τερματοφύλακα τους και διεθνή με την εθνική ομάδα των «λιονταριών» Νικ Πόουπ, καθώς και η απουσία του Στίβεν Ντεφούρ επίσης λόγω τραυματισμού.

Αναλυτικά το ρόστερ της ομάδας:

Τερματοφύλακες: Νικ Πόουπ, Τομ Χίτον, Άντερς Λίντεγκαρντ, Άνταμ Λέγκζντνις

Αμυντικοί: Τζέιςμ ταρκόφσκι, Μπεν Γκίμπσον, Μπεν Μι, Κέβιν Λονγκ, Τσάρλι Τέιλορ, Στίβεν Γουόρντ, Μάθιου Λόουτον, Φιλ Μπάρντσλεϊ

Μέσοι: Τζακ Κορκ, Άσλεϊ Γουέστγουντ, Τζεφ Χέντρικ, Στίβεν Ντεφούρ, Άιντεν Ο’Νιλ, Ρόμπι Μπρέιντι, Γιόχαν Μπεργκ Γκούντμουντσον, Άαρον Λένον, Τζόναθαν Ουόλτερς

Επιθετικοί: Κρις Γούντ, Άσλεϊ Μπάρνς, Σαμ Βόουκς, Νάκι Ουέλς

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024