Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Mercedes-Benz EQ C: Ηλεκτροκίνητα όνειρα

Mercedes-Benz EQ C: Ηλεκτροκίνητα όνειρα

Η Mercedes-Benz επιταχύνει την εξέλιξη αμιγώς ηλεκτροκίνητων προτάσεων και ειδικότερα ενός επιβλητικού σε διαστάσεις και προδιαγραφές SUV, το οποίο θα εγκαινιάσει τη σειρά EQ.

Φωτογραφίες: AUTOMEDIA

Ένα εντυπωσιακό σε διαστάσεις και προδιαγραφές SUV θα αποτελέσει την πρώτη αμιγώς ηλεκτροκίνητη πρόταση της Mercedes-Benz.

H γερμανική φίρμα έχει ήδη δημιουργήσει μια ξεχωριστή «πλατφόρμα» η οποία θα φιλοξενήσει τις ηλεκτροκίνητες προτάσεις της. Οι τελευταίες, μάλιστα θα φέρουν τα διακριτικά EQ σε μια προσπάθεια δημιουργίας ενός νέου brand.

Το πρώτο δείγμα του νέου, ηλεκτροκίνητου είδους εξελίσσεται αυτήν την περίοδο επί σουηδικού εδάφους δείχνοντας, παρά το βαρύ καμουφλάζ του αμαξώματός του, πολύ κοντά στη γραμμή παραγωγής.

Η ηλεκτροκίνητη Mercedes-Benz EQ C θα αποτελέσει το αντίπαλο δέος της μέχρι σήμερα γνωστής Mercedes-Benz GLC και θα φέρει δύο ηλεκτροκινητήρες η συνδυαστική ισχύς των οποίων θα υπερβαίνει τα 390 kW.

Ανάμεσα στις τεχνικές προδιαγραφές της θα περιλαμβάνεται η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση, το ηλεκτρονικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης και η ανάκτηση ενέργειας κατά την πέδηση.

Επιστρέφοντας στο πλαίσιο, το οποίο έχει γίνει γνωστό με την κωδική ονομασία EVA, θα είναι ικανό να φιλοξενήσει μπαταρίες που θα φτάνουν σε βάρος έως και τα 400 κιλά, εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο την απαιτούμενη αυτονομία.

Στόχος της Mercedes-Benz είναι η διάθεση περίπου 20.000 μονάδων για κάθε ηλεκτροκίνητο μοντέλο που θα περάσει στην παραγωγή.

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024