Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πως ήταν η ζωή στην Αμερική την δεκαετία του 50;

Πως ήταν η ζωή στην Αμερική την δεκαετία του 50;

Ίσως στο τέλος να σας έρθει η νοσταλγία για λίγο Ροκ εντ Ρολ!

Η δεκαετία του 1950 θεωρείται συχνά ως χρυσή εποχή στην ιστορία των Η.Π.Α., μια εποχή ευτυχίας και ευημερίας, παρά την απειλή της πυρηνικής εξόντωσης, του φυλετικού διαχωρισμού και του επικείμενου Ψυχρού Πολέμου. Ενώ οι περισσότερες φωτογραφίες από την εποχή είναι ασπρόμαυρες, η έγχρωμη φωτογραφία εξακολουθεί να είναι μία σχετική καινοτομία την εποχή εκείνη και το φιλμ ήταν αρκετά ακριβό για τους «κανονικούς» ανθρώπους.

Πολλές από τις φωτογραφίες συλλέχθηκαν από τον Ντένις Φρέβιτς , έναν Νεοϋορκέζο ρωσικής καταγωγής που έχει σκοπό να αναστήσει την εποχή του περφέκτο τζάκετ  και της κρέμας Μπρύλ. «Οι εικόνες βρέθηκαν σε δημοπρασίες, υπαίθριες αγορές  και πάγκους, ψηφιοποιήθηκαν και δημοσιεύθηκαν στο Διαδίκτυο», δήλωσε ο συλλέκτης. «Η ευτυχισμένη ζωή κάποιου, τα όνειρα του, σημαντικές εκδηλώσεις, διακοπές και ταξίδια, για κάποιο λόγο ρίχτηκαν στα σκουπίδια και πωλήθηκαν σε πάγους κάποιας γειτονιάς. Βλέποντας το αυτό είναι απίστευτα λυπηρό, αλλά χάρη στους ενθουσιώδεις συλλέκτες, που αγοράζουν και ψηφιοποιούν παλιές φωτογραφίες, μπορούμε να σβήσουμε την σκόνη του χρόνου και να δούμε την εποχή εκείνη μέσα από τα μάτια των απλών Αμερικανών ».

Είναι το χόμπι του Ντένις να ψάχνει για αυτές τις φωτογραφίες, είναι ξετρελαμένος με τα πράγματα που αφορούν στην παλιά Αμερική  και αγαπά την ιστορία, τα εγκαταλελειμμένα μέρη και όπως μπορείτε να δείτε σε πολλές από τις φωτογραφίες, τα  κλασικά αμερικανικά αυτοκίνητα. «Είμαι έκπληκτος για το πόσο συχνά υπάρχει ένα αυτοκίνητο σε μία φωτογραφία», είπε. «Προφανώς κατέλαβαν μια πολύ πιο σημαντική θέση στη ζωή ενός Αμερικανού εκείνης της δεκαετίας από ό,τι στην εποχή μας. Σήμερα, είναι πολύ λιγότερο πιθανό κάποιος να τραβήξει φωτογραφίες του αυτοκινήτου ή της τηλεόρασής του». Ο Ντένις δουλεύει ως ρωσόφωνος ξεναγός στη Νέα Υόρκη και έχει ένα συναρπαστικό μπλογκ, με τέτοιου είδους εμπειρίες.

Aναλογιστείτε πόσα πράγματα έχουν αλλάξει από τότε και ίσως στο τέλος να σας έρθει η νοσταλγία για λίγο Ροκ εντ Ρολ!

Sports in

Τεράστια επιτυχία για τον Ολυμπιακό: Ξανά πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ οι Έφηβοι!

Οι έφηβοι του Ολυμπιακού αναδείχθηκαν πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ για 8η συνεχή σεζόν!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024