Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στο Άλσος Συγγρού - Τραυματίστηκε εθελοντής πυροσβέστης

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στο Άλσος Συγγρού – Τραυματίστηκε εθελοντής πυροσβέστης

Στο σημείο έσπευσαν 25 πυροσβέστες με 11 οχήματα και από αέρος πραγματοποίησαν ρίψεις δύο Πετζετέλ και ένα Καναντέρ

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, το μεσημέρι της Παρασκευής, στο άλσος Συγγρού στο ύψος του ΚΑΤ, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Στο σημείο έσπευσαν 25 πυροσβέστες με 11 οχήματα και από αέρος πραγματοποίησαν ρίψεις δύο Πετζετέλ και ένα Καναντέρ.

Κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης τραυματίστηκε ελαφρά ένας εθελοντής πυροσβέστης, ο οποίος διακομίζεται σε νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

Η φωτιά ξέσπασε σε χώρο με χαμηλή βλάστηση, από την πλευρά της οδού Ευκαλύπτων, ενώ, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν υπάρχει κίνδυνος επέκτασης της πυρκαγιάς.

Στην περιοχή βρίσκεται το πρότυπο γυμνάσιο και λύκειο Αναβρύτων. Σύμφωνα με πληροφορίες οι μαθητές που έδιναν το πρωί εξετάσεις έχουν αποχωρήσει από το κτιριακό συγκρότημα.

https://www.facebook.com/alexopoulou.mary/videos/10216108609297087/

Κτήμα Συγγρού

Το Κτήμα Συγγρού, είναι γνωστό και ως Δάσος Συγγρού ή Άλσος Συγγρού, εκτείνεται σε μία περιοχή 950 στρεμμάτων στα σύνορα των Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Μελισσίων, με την κύρια είσοδό του να βρίσκεται επί της λεωφόρου Κηφισίας, στο ύψος του νοσοκομείου ΚΑΤ.

Το Κτήμα αποτελεί κληροδότημα προς την πάλαι ποτέ Γεωργική Εταιρεία Αθηνών από την Ιφιγένεια Μαυροκορδάτου – Συγγρού (1842 – 1921), συζύγου του Ανδρέα Συγγρού, η οποία στη διαθήκη της εξέφρασε τη ρητή επιθυμία η αξιοποίηση του Κτήματος να συμβάλει στη «μόρφωση καλών γεωργών και κηπουρών».

Στο μεγαλύτερο μέρος του (περίπου 700 στρέμματα) το Κτήμα καλύπτεται από το Δάσος Συγγρού, ένα από τα τελευταία φυσικά δάση της Αττικής και το μοναδικό στο Λεκανοπέδιο. Το δάσος αποτελεί σπίτι για μια ευρεία ποικιλία δασικής πανίδας.

Από τα υπόλοιπα 250 στρέμματα του Κτήματος, περίπου 200 είναι διαμορφωμένα για γεωργική χρήση ενώ την υπόλοιπη έκταση καταλαμβάνουν οι κτιριακές εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών και της Εθνικής Σχολής Αναβρύτων (στην οποία είχε φοιτήσει και ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος Β΄), καθώς και η διατηρητέα έπαυλη του Ανδρέα Συγγρού και ο, επίσης διατηρητέος, ναός του Αγίου Ανδρέα.

Η πυρκαγιά του 1981

Ίσως το πιο σημαντικό γεγονός στην πρόσφατη ιστορία του Κτήματος Συγγρού αποτελεί η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το 1981 και είχε ως αποτέλεσμα να αποτεφρωθούν 407 στρέμματα δασικής έκτασης.

Η ζημιά σταδιακά αποκαταστάθηκε, εν μέρει μέσω της φυσικής αναδάσωσης αλλά σε σημαντικό βαθμό και μέσω της συνδρομής των προσκόπων και πολλών εθελοντών.

Sports in

Άποντος ο Σλούκας στην Euroleague για πρώτη φορά μετά το 2019

Δεν έβαλε ούτε πόντο για πρώτη φορά μετά τις 30 Οκτωβρίου 2019 σε ένα Φενερμπαχτσέ – Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024