Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κούβα: Αναπάντητα ερωτήματα για τη συντριβή του αεροσκάφους

Κούβα: Αναπάντητα ερωτήματα για τη συντριβή του αεροσκάφους

Διήμερο πένθος κηρύχθηκε στην Κούβα, μία ημέρα μετά από το αεροπορικό δυστύχημα. Την ίδια στιγμή, αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα για τα αίτια της τραγωδίας

Διήμερο πένθος κηρύχθηκε στην Κούβα, μία ημέρα μετά από το αεροπορικό δυστύχημα το οποίο προκάλεσε τον θάνατο 107 ανθρώπων και τον τραυματισμό τριών, που νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Την ίδια στιγμή, αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα για τα αίτια της τραγωδίας.

Το Boeing 737-200 συνετρίβη σε ακατοίκητη περιοχή το μεσημέρι της Παρασκευής, ενώ μόλις είχε απογειωθεί από την Αβάνα για το Xoλγκουίν της ανατολικής Κούβας, με 110 επιβαίνοντες: 104 επιβάτες, κυρίως Κουβανούς σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, και έξι Μεξικανούς μέλη του πληρώματος.

Ακόμη δεν είναι σαφές τί προκάλεσε την πτώση του αεροπλάνου, η οποία σημειώθηκε λίγο μετά την απογείωσή του, τη στιγμή που έπαιρνε στροφή, ενώ οι αρχές δεν διευκρίνισαν αν βρέθηκαν τα μαύρα κουτιά.

«Γύριζα στο σπίτι και είδα το αεροπλάνο, είδα ότι ο πιλότος έκανε ελιγμό προς τα δεξιά, το αεροπλάνο έχασε ύψος και έκανε βουτιά» δήλωσε ο Γιασνιέλ Ντίας, αυτόπτης μάρτυρας.

«Αρχίζουμε όλες τις σχετικές έρευνες και θα ανακοινώσουμε τις πληροφορίες μόλις τις έχουμε» δήλωσε την Παρασκευή ο νέος πρόεδρος της Κούβας, Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ, ο οποίος διαδέχθηκε τον Ραούλ Κάστρο πριν από ένα μήνα.

Η Γενική Διεύθυνση Αεροναυπηγικής της Πολιτικής Αεροπορίας του Μεξικού ανακοίνωσε ότι στέλνει ομάδα εμπειρογνωμόνων για να βοηθήσει τις κουβανικές αρχές να ρίξουν φως σε αυτή την τραγωδία και η αμερικανική εταιρία Boeing συγκρότησε ομάδα τεχνικών για να καλύψει τυχόν ανάγκες των κουβανικών αρχών.

Η δημόσια εταιρία Cubana de Aviacion ενοικίαζε το αεροπλάνο από τη μεξικανική αεροπορική εταιρία Global Air (γνωστή και ως Aerolineas Damojh) με τη μέθοδο «wet lease» που προβλέπει την ενοικίαση του αεροσκάφους με το πλήρωμα, το οποίο στη συγκεκριμένη περίπτωση αποτελείτο από δύο πιλότους, τρεις αεροσυνοδούς και έναν τεχνικό.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024