Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σκουρλέτης: Εξυγιαντικό μέτρο η κατάτμηση μεγάλων περιφερειών

Σκουρλέτης: Εξυγιαντικό μέτρο η κατάτμηση μεγάλων περιφερειών

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι οι μεγάλες περιφέρειες «δίνουν ευκαιρία για άλλου είδους σχέσεις, καθώς νοθεύουν αυτές που πρέπει να έχουν οι βουλευτές με την κοινωνία»

Ως «εξόφθαλμα εξυγιαντικό μέτρο», χαρακτήρισε την σχεδιαζόμενη κατάτμηση των μεγάλων Περιφερειών ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, σε ομιλία του από την Πρέβεζα, ασκώντας παράλληλα κριτική στην Νέα Δημοκρατία για την στάση της στο ζήτημα.

Ο υπουργός μιλώντας σε πολιτική εκδήλωση για την νέα διοικητική μεταρρύθμιση στην Αυτοδιοίκηση, στάθηκε στο θέμα της κατάτμησης των μεγάλων περιφερειών, ειδικά σε αυτό της Β’ Αθήνας, λέγοντας ότι «οι τεράστιες περιοχές, δίνουν ευκαιρία για άλλου είδους σχέσεις, καθώς νοθεύουν αυτές που πρέπει να έχουν οι βουλευτές με την κοινωνία».

«Κάλεσα σήμερα το πρωί, την επόμενη Πέμπτη όλα τα κόμματα πλην της Χρυσής Αυγής στο υπουργείο Εσωτερικών, να συζητήσουμε για το θέμα, όπως και για την κατάτμηση της περιφέρειας του παλαιότερα υπολοίπου Αττικής. Και τι απάντησε η ΝΔ; Ναι το είχαμε πει, αλλά δεν θα το ψηφίσουμε, εάν δεν δούμε κάτι άλλο, το θέμα της ψήφου των Ελλήνων στο εξωτερικό» συμπλήρωσε ο κ. Σκουρλέτης.

«Να το συζητήσουμε το θέμα, αλλά πως σχετίζεται με κάτι, που πρότινος λέγαμε πως συμφωνούσαμε. Μήπως κρύβεστε; Μήπως είναι ένα άλλο δείγμα, ότι τελικά είναι φοβικοί σε οτιδήποτε είναι εξυγιαντικό μικρό ή μεγάλο, οτιδήποτε είναι εκσυγχρονιστικό και βελτιώνει τους όρους άσκησης της πολιτικής. Είναι ένα άλλο δείγμα εκ μέρους της ΝΔ» πρόσθεσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Ο κ. Σκουρλέτης, υπογράμμισε επίσης πως όραμα της κυβέρνησης είναι μια ισχυρή Αυτοδιοίκηση και ότι ο «Κλεισθένης Ι», αποτελεί την εισαγωγή σε μία μεταρρυθμιστική περίοδο.

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024