Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επιστολή Σκουρλέτη στα κόμματα για την κατάτμηση εκλογικών περιφερειών

Επιστολή Σκουρλέτη στα κόμματα για την κατάτμηση εκλογικών περιφερειών

Ο υπουργός Εσωτερικών στην επιστολή του προς τα κόματα υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση έχει επεξεργαστεί μία σχετική πρόταση για την κατάτμηση πολύ μεγάλων εκλογικών περιφερειών και ζητά να υπάρχει διακομματική συνάντηση εργασίας για το θέμα

Σε διακομματική συνάντηση εργασίας για την παρουσίαση της πρότασης για την κατάτμηση των πολύ μεγάλων εκλογικών περιφερειών, όπως η Αττική (πρώην «υπόλοιπο») και η Β’ Αθηνών, καλεί τα κοινοβουλευτικά κόμματα (πλην Χρυσής Αυγής), ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης.

Στην επιστολή ο κ. Σκουρλέτης υπογραμμίζει ότι το υπουργείο Εσωτερικών και η κυβέρνηση έχει επεξεργαστεί μία σχετική πρόταση για την κατάτμηση πολύ μεγάλων εκλογικών περιφερειών. Όπως επισημαίνει, «το ζήτημα της χάραξης των εκλογικών περιφερειών αποτελεί έναν από τους θεμελιώδεις πυλώνες κάθε εκλογικού συστήματος και κατ΄ επέκταση, της εύρυθμης λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος». Στο πλαίσιο αυτό, σημειώνει, «θεωρούμε σημαντική τη διακομματική διαβούλευση πριν την ανάληψη πρωτοβουλίας για την τροποποίηση της υφιστάμενης κατάστασης».

Ο υπουργός Εσωτερικών ζήτησε μάλιστα να ορίσει το κάθε κόμμα εκπρόσωπο για να παραστεί στη συνάντηση εργασίας η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 17 Μαϊου στη μία το μεσημέρι.

Μητσοτάκης: Κατάτμηση μεγάλων εκλογικών περιφερειών και ψήφο τον Ελλήνων του εξωτερικού από τον τόπο κατοικίας τους

Το γραφείο Τύπου της ΝΔ με ανακοίνωσή της υποστηρίζει τα εξής: «Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σε χθεσινή του συνέντευξη στο “Βήμα της Κυριακής”, πρότεινε να ψηφιστούν ταυτοχρόνως η κατάτμηση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών -ιδίως της Β’ Αθήνας- και ταυτόχρονα να δοθεί η δυνατότητα στους Έλληνες του εξωτερικού που είναι ήδη εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους να ψηφίζουν στον τόπο κατοικίας τους, στις πρεσβείες και τα προξενεία της χώρας στο εξωτερικό».

Με την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για από κοινού ψήφιση των δύο αυτών αλλαγών στον εκλογικό νόμο, προσθέτει η ΝΔ,  αντιμετωπίζονται όλες οι παθογένειες που δημιουργεί η ύπαρξη πολύ μεγάλων εκλογικών περιφερειών και παράλληλα δίδεται στους Έλληνες τους εξωτερικού η δυνατότητα να ασκήσουν τα δημοκρατικά τους δικαιώματα, όπως συμβαίνει με όλους σχεδόν τους πολίτες άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

«Αναμένουμε από την Κυβέρνηση, η οποία μέχρι σήμερα έχει αρνηθεί να συζητήσει στη Βουλή τη σχετική πρόταση που έχει καταθέσει ήδη από το 2016 η Νέα Δημοκρατία, να τοποθετηθεί άμεσα για τα δύο αυτά καθοριστικά ζητήματα που αφορούν τόσο τη λειτουργία του πολιτικού μας συστήματος, όσο και τα δημοκρατικά δικαιώματα εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων και ιδίως όσων αναγκάστηκαν να φύγουν από τη χώρα μας τα χρόνια της κρίσης».

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024