Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διάδοχος Κριμιζή: Η Ελλάδα δεν πεθαίνει ποτέ κουφάλες ευρωπαίοι

Διάδοχος Κριμιζή: Η Ελλάδα δεν πεθαίνει ποτέ κουφάλες ευρωπαίοι

Ποιος είναι και τι έγραφε ο Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς στο facebook από το 2015

Ο Σταμάτης Κριμιζής έφυγε από την… ελληνική NASA προκαλώντας πάταγο, ο Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς ήρθε. Είναι ο νέος επικεφαλής της ελληνικής υπηρεσίας διαστήματος, με πλούσιο βιογραφικό γύρω από τους δορυφόρους και με πολύ δουλειά στον Hellas SAT.

Ο εκ Κύπρου ορμώμενος, στις πρώτες δηλώσεις του, πάντως, έδειξε πλήρως εναρμονισμένος με τους πολιτικούς του προϊσταμένους. Επιτέθηκε στον κ. Κριμιζή λέγοντας ότι τα ΜΜΕ ότι προβάλλουν περισσότερο τον κ. Κριμιζή, για τον οποίο τόνισε πως «περίμενα μια ορθότερη αντιμετώπιση των θεμάτων από έναν ακαδημαϊκό του επιπέδου του».

«Μου είχε κάνει εντύπωση ότι στα πρώτα διοικητικά συμβούλια, μας είχε ζητήσει να μιλάμε στα αγγλικά», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Πρωτοπαπάς, ενώ όπως ανέφερε ο ίδιος, ο κ. Κριμιζής δήλωνε εξαρχής την αντίθεσή του στην κατασκευή των μικροδορυφόρων από τα ελληνικά πανεπιστήμια, λέγοντας: «Μα ποιο είναι το πανεπιστήμιο Αιγαίου που θα κατασκευάσει δορυφόρο;».

Ο κ. Πρωτοπαπάς, πάντως, αν ρίξει κανείς μια ματιά στη σελίδα του στο facebook θα δει ότι είναι πολυγραφότατος. Με παρεμβάσεις για την κυπριακή και ελληνική πραγματικότητα, με απόψεις και άρθρα, με σκληρή κριτική για όσα έγιναν και στην Κύπρο και στην Ελλάδα τα χρόνια της κρίσης.

Οι αναρτήσεις

Οι αναρτήσεις του από το 2015, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ανήλθε στην εξουσία, έχουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Ειδικά εκείνες πριν και μετά το δημοψήφισμα. Δείχνουν μια πιο… ΣΥΡΙΖΑ άποψη, σκληρή κατά των δανειστών και με την αίσθηση ότι οι ξένοι κυνηγούν μόνιμα τον ελληνισμό. Θα έλεγε κανείς ότι ήταν… Συριζαίος στους πρώτους μήνες της διακυβέρνησης όταν ήθελαν να σκίσουν τα μνημόνια. Με εμφανή ροπή προς την ορθοδοξία και με πολλές αναφορές στον Μακάριο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και οπαδός των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Γράφει λοιπόν ο νέος επικεφαλής του ΕΛΔΟ:

«Το ότι στην Ελλάδα υπάρχει η μεγαλύτερη συγκέντρωση εγκεφάλων είναι γνωστό. Για αυτό θέλουν όλοι να μας τιθασεύσουν».

Επίσης:

«Καλημέρα σας από την Αθήνα. Με το αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος ο Ελληνικός Λαός ένωσε στην Ελλάδα όλες τις πολιτικές δυνάμεις για να αντιμετωπίσουν την κρίση. Αυτό αρκετοί καναλάρχες και πολιτικοί στην Κύπρο ακόμα δεν το έχουν καταλάβει. Όποιοι στην Κύπρο αμφισβητούν την γνώμη και την άποψη του Ελληνικού Λαού προσπαθώντας να υποστηρίξουν τη δική τους χρεωκοπημένη πολιτική είναι το λιγότερο εχθροί της Ελλάδας και του Ελληνικού Λαού».

Και τέλος:

«Εγώ αγαπητοί μου φίλοι, ως Πρεσβευτής του Ελληνισμού, δηλώνω απερίφραστα ότι αγαπώ κα μετέχω στην Ελλάδα, στην Ορθοδοξία, στη Ρωμαίϊκη Παράδοση και Πολιτισμό ανεξάρτητα για το ποια Κυβέρνηση βρίσκεται στην Εξουσία.
Αγαπώ και σέβομαι τον ήρωα Ελληνικό Λαό που πολέμησε σε τόσες νικηφόρες μάχες και πολέμους και στερήθηκε τόσα τα τελευταία χρόνια από την διεθνή τοκογλυφία χωρίς να νοιάζομαι ποιος τον κυβερνά.
Όσοι αγαπούν πραγματικά την Ελλάδα ας σκεφτούν σοβαρά ποιους θα ψηφίσουν στις επόμενες Βουλευτικές Εκλογές».

Βεβαίως, το 2016 συνεχίζει: «Η Ελλάδα και η Ρωμιωσύνη δεν πεθαίνει ποτέ κουφάλες ευρωπαίοι. Όταν εμείς κτίζαμε ναούς και γράφαμε κωμωδίες, εσείς ζούσατε στις λάσπες, τρώγατε ωμό κρέας και μιλούσατε άπλυτοι με άναρθρες κραυγές».

Στη 19 Μαρτίου του τρέχοντος μήνα, πάντως, όταν ανακοινώθηκε η ίδρυση του Οργανισμού έγραφε ο Πρωτοπαπάς, εκθειάζοντας τους πάντες… και τον Στ. Κριμιζή:

«Μεγάλη ημέρα σήμερα για την Ελλάδα Αγαπητοί μου φίλοι. Σε μια σεμνή τελετή στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, με την παρουσία σημαντικών προσωπικοτήτων πραγματοποιήθηκε η τελετή εγκαθίδρυσης του νέου Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού (Hellenic Space Agency) και η παρουσίαση του πρώτου ιδρυτικού Διοικητικού Συμβουλίου. Ευχαριστώ την Ελληνική Κυβέρνηση και τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής κ. Νίκο Παππά για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου με το διορισμό μου στο πρώτο Δ.Σ. του Οργανισμού στο οποίο Πρόεδρος είναι ένας τόσο σπουδαίος επιστήμονας όπως ο Ακαδημαϊκός Σταμάτης Κριμιζής. Είχε πολύ καιρό να δω τον παλιό μου φίλο Υφυπουργό Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ευάγγελο Αποστολάκη. Μεγάλη μου ήταν και η χαρά που παρευρέθηκε από την Κύπρο και ο Γιώργος Δανός, Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Εξερεύνησης του Διαστήματος».

Βιογραφικό

Ο κ. Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς γεννήθηκε τo 1961 στη Λεμεσό της Κύπρου. Αποφοίτησε πρώτος την Ενεργειακή Κατεύθυνση του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών τoυ Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου τo 1986. Το 1985 διορίστηκε Υπεύθυνος Μηχανογράφησης του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών Ελλάδος και εργάστηκε στο ΙΚΥ μέχρι το Μάρτιο του 1988, αφού αποχώρησε έπειτα από πρόσκληση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου για να εργαστεί στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου ως Τεχνικός Σύμβουλος του Αρχιεπισκόπου.

Το Φεβρουάριο 1988 εκπόνησε την τεχνική μελέτη για την ίδρυση του σταθμού της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, την οποία υποστήριξε κατά την πρώτη συνεδρία του ΕΣΡ τον Μάϊο του 1988.

Από το Μάρτιο του 1988 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 1999 εργάστηκε ως Τεχνικός Σύμβουλος στηv Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου και από το 1990 ήταν ο υπεύθυνος του έργου για την ίδρυση και λειτουργία του Ραδιοτηλεοπτικού Σταθμού Ο ΛΟΓΟΣ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, ο οποίος λειτούργησε το 1992 ως ο πρώτος ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Κύπρου.
Από τον Αύγουστο του 1994 ασχολείται με τις ειρηνικές χρήσεις του διαστήματος ως Μέλος της Κυπριακής Επιτροπής Διαστήματος.

Το Σεπτέμβριο 1995, παράλληλα με την εργασία του στην Ιερά Αρχιεπισκοπή και στον ΛΟΓΟ, εισήγαγε για πρώτη φορά το Ίντερνετ στην Κυπριακή αγορά ιδρύοντας το ΛΟΓΟΔΙΚΤΥΟ το οποίο ήταν ο πρώτος πάροχος υπηρεσίας Ίντερνετ στην Κύπρο.

Τον Αύγουστο του 1996 διορίστηκε Γενικός Διευθυντής του Ραδιοτηλεοπτικού Σταθμού Ο ΛΟΓΟΣ , θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι τον Αύγουστο του 1999, από όπου παραιτήθηκε οικιοθελώς.
Από τον Αύγουστο του 2001 μέχρι σήμερα είναι Διευθύνων Σύμβουλος της Κυπριακής Εταιρείας HELLAS SAT Consortium Ltd και από τον Ιούνιο 2004 είναι και Διευθύνων Σύμβουλος της Θυγατρικής HELLAS SAT A.E. που έχει έδρα την Αθήνα.

Η εταιρεία HELLAS SAT έχει εκτοξεύσει και εκμεταλλεύεται τον πρώτο Ελληνικό Δορυφόρο HELLAS SAT 2. Από το Μάιο του 2007 μέχρι το Μάιο του 2008 διετέλεσε Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δορυφορικών Οργανισμών (ESOA). Λόγω της επιτυχούς θητείας του στην Ευρωπαϊκή Ένωση Δορυφορικών Οργανισμών επανεξελέγη τον Ιούλιο 2009 Αντιπρόεδρος της Ένωσης με την προοπτική στις 11 Ιουνίου 2010 να αναλάβει ξανά την προεδρία της Ένωσης.

Έχει τιμηθεί από την Διεθνή Ένωση Τηλεπικοινωνιών για τη διεθνή προσφορά του στις τηλεπικοινωνίες με τον διορισμό του ως Μέλος της ειδικής τετραμελούς παγκόσμιας επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για τις τηλεπικοινωνίες έκτακτης ανάγκης.

Είναι δε μέλος της ειδικής συμβουλευτικής επιτροπής της Κυπριακής Δημοκρατίας για θέματα διαστήματος.

Έχει γράψει σειρά άρθρων και ανακοινώσεων σε ειδικά συνέδρια και σεμινάρια με θέμα την τεχνική νοημοσύνη, τα Ηλεκτρονικά Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, τις τεχνολογίες του διαστήματος και των δορυφορικών επικοινωνιών. Έχει επίσης συγγράψει σειρά πραγματειών με φιλοσοφικά θέματα.

Είναι νυμφευμένος με την παιδίατρο Παναγιώτα Κωνσταντίνου και είναι πατέρας τριών παιδιών.

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024