Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στη Βουλή η πώληση μονάδων της ΔΕΗ - Στο δρόμο οι εργαζόμενοι

Στη Βουλή η πώληση μονάδων της ΔΕΗ – Στο δρόμο οι εργαζόμενοι

Ξεκινούν οι 48ωρες απεργίες μετά και την κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή

Σε επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες από τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς Δευτέρα (23 Απριλίου) προχωρά η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, αντιδρώντας στην πώληση λιγνιτικών μονάδων σε ιδιώτες.

Οι κινητοποιήσεις της ΓΕΝΟΠ ξεκινούν από αύριο Παρασκευή με 3ωρη στάση εργασίας από τις 7 ως τις 10 το πρωί και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία της επιχείρησης (Χαλκοκονδύλη).

Η ΓΕΝΟΠ αντιδρά στην πώληση των λιγνιτικών μονάδων Φλώρινας και Μεγαλόπολης που προβλέπει το νομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες στη Βουλή.

Ζητά ακύρωση του σχεδίου πώλησης, επαναφορά του 17% των μετοχών της ΔΕΗ από το ΤΑΙΠΕΔ στο Δημόσιο, υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και προσλήψεις προσωπικού.

Τα περιουσιακά στοιχεία της ΔΕΗ που βγαίνουν προς πώληση είναι δύο μονάδες στη Μεγαλόπολη, μία μονάδα στη Μελίτη της Φλώρινας, η άδεια για μια καινούργια μονάδα επίσης στη Μελίτη, καθώς και η χρήση των λιγνιτικών πεδίων που τροφοδοτούν τις συγκεκριμένες μονάδες.

Στο νομοσχέδιο ορίζεται ρητά ότι «ο διαγωνισμός θα προκηρυχθεί μέσω ανοικτής, διεθνούς, δημόσιας πρόσκλησης από τη ΔEΗ Α.Ε. έως την 31η Μαΐου 2018 θα ολοκληρωθεί με την υπογραφή της σύμβασης αγοραπωλησίας μετοχών και των λοιπών συμβάσεων εντός έξι μηνών από την ημερομηνία έναρξης της απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

Να σημειωθεί ότι κατάληψη στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στην οδό Χαλκοκονδύλη πραγματοποιούν μέλη του Δικτύου «Μεσοχώρα-Αχελώος SOS» που διαμαρτύρονται για τα έργα στον άνω ρου του Αχελώου.  Ζητούν να σταματήσουν τα έργα που προκαλούν όπως τονίζουν τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή στην ευρύτερη περιοχή.

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024