Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσίπρας: Η Ελλάδα επενδύει στην καινοτομία, πρόσκληση σε επενδυτές [βίντεο]

Τσίπρας: Η Ελλάδα επενδύει στην καινοτομία, πρόσκληση σε επενδυτές [βίντεο]

Μήνυμα ότι η Ελλάδα αλλάζει και πρόσκληση στους επενδυτές να εμπιστευτούν τη χώρα απηύθυνε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην παρέμβασή του στην ανοιχτή εκδήλωση του EquiFund, του ταμείου για τις καινοτόμες επιχειρήσεις που αναζητούν χρηματοδότηση, με θέμα «Το όραμα της Ελλάδας με θέμα την καινοτομία», στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. «Δεν μπορούμε να οικοδομήσουμε το αύριο […]

Μήνυμα ότι η Ελλάδα αλλάζει και πρόσκληση στους επενδυτές να εμπιστευτούν τη χώρα απηύθυνε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην παρέμβασή του στην ανοιχτή εκδήλωση του EquiFund, του ταμείου για τις καινοτόμες επιχειρήσεις που αναζητούν χρηματοδότηση, με θέμα «Το όραμα της Ελλάδας με θέμα την καινοτομία», στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

«Δεν μπορούμε να οικοδομήσουμε το αύριο με τα υλικά του χτες», ένα σημαντικό πλεονέκτημα είναι το ανθρώπινο δυναμικό της χώρας, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας ειδική αναφορά και στο κρίσιμο ζήτημα του brain drain.

«Η αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας είναι ουσιαστικά μια στροφή στην καινοτομία και την εξωστρέφεια. Η ενσωμάτωση της καινοτομίας θα αυξήσει την παραγωγικότητα, την ανταγωνιστικότητα των ΜμΕ στο διεθνές περιβάλλον και θα προκαλέσει το ενδιαφέρον των επενδυτών» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

Τόνισε δε ότι το μοντέλο του χθες το ξέρουμε, είναι αυτό που μας οδήγησε στην κρίση και πως πρέπει να επενδύσουμε στο ανθρώπινο κεφάλαιο και την καινοτομία.

Σημείωσε ότι «η καινοτομία και το ανθρώπινο κεφάλαιο είναι δύο υλικά πάνω στα οποία πρέπει να βασιστούμε για να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο μέλλον».

Συνάντηση με νέους επιχειρηματίες

Συνάντηση με εκπροσώπους των 9 fund managers που στηρίζονται στο πλαίσιο του EquiFund και νέους επιχειρηματίες που στηρίζονται στο πλαίσιο του JEREMIE και του EquiFund, είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο περιθώριο της εκδήλωσης του EquiFund στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

Ο πρωθυπουργός έφτασε στη Στέγη λίγο πριν τις 5.30 το απόγευμα και κατά τη συνάντηση του με τους εκπροσώπους των fund ενημερώθηκε αναλυτικά για τις πρωτοβουλίες τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων, η οποία κυρίως γίνεται από ιδιωτικά κεφαλαία, αλλά και τη διασύνδεση πολλών από αυτές με τα πανεπιστήμια και τα ερευνητικά ιδρύματα με στόχο να μπει φρένο στο brain drain.

Ο Αλέξης Τσίπρας άκουσε με προσοχή τους νέους επιχειρηματίες που επενδύουν στην καινοτομία, στα logistics ενώ ενημερώθηκε για τις προσπάθειες που βρίσκονται σε εξέλιξη για την ενοποίηση του τομέα της ιχθυοκαλλιέργειας στη χώρα, με τον πρωθυπουργό μάλιστα να σημειώνει τις δυνατότητες που έχουμε σε αυτόν τον τομέα.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024