Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο οι πρόσφυγες και μετανάστες που έφτασαν στην Ελλάδα

Ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο οι πρόσφυγες και μετανάστες που έφτασαν στην Ελλάδα

Από το 2015 μέχρι σήμερα αυξήθηκε δραματικά ο αριθμός όσων έφτασαν στη χώρα μας. Σήμερα ζουν εδώ 60.000

Περισσότεροι από 1. 065.000 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν από θαλάσσης στην Ελλάδα, το διάστημα από το 2015 έως και τα τέλη Μαρτίου του 2018. Σήμερα, στη χώρα ζουν περίπου 60.000, με αυτούς που βρίσκονται «εγκλωβισμένοι» στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου να ξεπερνούν τους 14.700. Από το 1994 καθιερώθηκε η 5η Απριλίου ως η Πανελλήνια Ημέρα Προσφύγων.

Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Βίτσα, η ημέρα αυτή σηματοδοτεί την αλληλεγγύη, τον ανθρωπισμό, την φιλοξενία και την ανεκτικότητα ως αξίες που κυριαρχούν και διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο για τους Έλληνες, τόσο σήμερα, όσο και διαχρονικά.

«Εμείς οι Έλληνες έχουμε βιώσει τον ξεριζωμό και την προσφυγιά σε διάφορες φάσεις της ιστορίας μας και έχουμε κατορθώσει να σταθούμε ξανά στα πόδια μας. Κάθε χρόνο, στις 5 Απριλίου τιμούμε όλους εκείνους που έχουμε μόνιμα στραμμένη την προσοχή μας, αυτούς που ξεριζώθηκαν από τον τόπο τους για να γλιτώσουν από τον πόλεμο, τις διώξεις και άλλες καταστροφές, να σώσουν τα παιδιά τους και τον εαυτό τους και να προσπαθήσουν να δημιουργήσουν κάπου αλλού ένα καινούργιο μέλλον, μια νέα προοπτική.

Ο Λαός μας, έχοντας αυτό το ιστορικό υπόβαθρο, που αποτελεί ταυτόχρονα χρέος και πυξίδα για το μέλλον, άνοιξε την αγκαλιά του στους πρόσφυγες του πολέμου στην Συρία και πρόσφερε σε αυτούς από το υστέρημά του όσα μπορούσε και ακόμη περισσότερα.

Η χώρα μας, από την πρώτη στιγμή της προσφυγικής κρίσης σήκωσε το μεγαλύτερο βάρος για λογαριασμό της Ευρώπης, διασώζοντας τα ιδεώδη και τις αξίες του ευρωπαϊκού πολιτισμού, κάτι που θα συνεχίσει να πράττει, για λόγους πολιτικής συνέπειας και ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Η ελληνική Κυβέρνηση και το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής παραμένουν πάντοτε δεσμευμένοι στην αρωγή των ανθρώπων εκείνων που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, ακολουθώντας πιστά όσα προβλέπονται σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών».

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024