Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοντονής: Προσηλωμένοι στην εντολή του λαού για μηδενική ανοχή στη διαφθορά

Κοντονής: Προσηλωμένοι στην εντολή του λαού για μηδενική ανοχή στη διαφθορά

Οι υποθέσεις που το τελευταίο διάστημα δημοσιοποιήθηκαν και αφορούν χρηματισμό κυβερνητικών αξιωματούχων των προηγούμενων κυβερνήσεων έχουν δυναμιτίσει το πολιτικό σκηνικό, παραδέχθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης Στ.Κοντονής. Πρόσθεσε ωστόσο ότι η κυβέρνηση, «αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά το ζήτημα της ηθικής στο δημόσιο βίο και πώς θα παραμείνει προσηλωμένη στην εντολή του λαού για μηδενική ανοχή στη διαφθορά, μηδενική ανοχή στην εκμετάλλευση και την παραβατικότητα».

Οι υποθέσεις που το τελευταίο διάστημα βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αφορούν χρηματισμό κυβερνητικών αξιωματούχων των προηγούμενων κυβερνήσεων, ακόμη και σε υψηλότατο επίπεδο έχουν δυναμιτίσει το πολιτικό σκηνικό, παραδέχθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής κατά το χαιρετισμό του στο συνέδριο «Δημόσια δεοντολογία στην Ελλάδα».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι «η σημερινή κυβέρνηση, αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά το ζήτημα της ηθικής στο δημόσιο βίο» και πώς «θα παραμείνει προσηλωμένη στην εντολή του ελληνικού λαού για μηδενική ανοχή στη διαφθορά, μηδενική ανοχή στην εκμετάλλευση και την παραβατικότητα ενισχύοντας το νομικό οπλοστάσιο και επεμβαίνοντας όταν και όπου χρειάζεται για να άρει κυβερνητικές πράξεις που προκαλούν γενικότερη ηθική απαξία».

«Η ηθική στερεώνει τη Δημοκρατία, αποτελεί πυλώνα του πολιτεύματος και αναγκαίο προαπαιτούμενο κοινωνικής συμβίωσης και ειρήνης» πρόσθεσε.

Ανάγκη για ενίσχυση ελέγχων στην Αυτοδιοίκηση

Ο Σταύρος Κοντονής ανέφερε ότι «στην τοπική αυτοδιοίκηση φαινόμενα όπως χρηματισμοί, ευνοιοκρατία, άρνηση εκτέλεσης εντολών, αδιαφάνεια, υπερβαίνουν συχνά της αντοχές της κοινωνίας», ενώ επισήμανε την ανάγκη ενίσχυσης των μηχανισμών ελέγχου.

«Ο έλεγχος είναι στοιχείο της Δημοκρατίας» τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης και προσέθεσε: «Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αυτή τη στιγμή ο έλεγχος γίνεται εσωτερικά: η αντιπολίτευση ελέγχει τη διοίκηση. Αν όμως η αντιπολίτευση είναι διεφθαρμένη, αυτό οδηγεί σε μια ομερτά».

Το συνέδριο «Δημόσια δεοντολογία στην Ελλάδα», που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, διοργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Συμβούλιο της Ευρώπης, σε συνεργασία με το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και τη Γενική Γραμματεία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024