Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέο «σόου» Κασιδιάρη στη Βουλή: Ζητούσε να φύγει μουσουλμάνος βουλευτής

Νέο «σόου» Κασιδιάρη στη Βουλή: Ζητούσε να φύγει μουσουλμάνος βουλευτής

Την απομάκρυνση του βουλευτή Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ, Μουσταφά Μουσταφά, από την αίθουσα της Γερουσίας, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη η κεκλεισμένων των θυρών ενημέρωση από τον υπουργό Εξωτερικών, Ν.Κοτζιά, για τα εθνικά θέματα, ζήτησε ο χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πυροδοτώντας την αντίδραση των υπόλοιπων κομμάτων.

Την απομάκρυνση του βουλευτή Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ, Μουσταφά Μουσταφά, από την αίθουσα της Γερουσίας, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη η κεκλεισμένων των θυρών ενημέρωση από τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, για τα εθνικά θέματα, ζήτησε ο χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πυροδοτώντας την αντίδραση των υπόλοιπων κομμάτων.

Το επεισόδιο προκάλεσε προς στιγμήν την ανησυχία των παρισταμένων, ενώ ήταν σε ετοιμότητα οι άνδρες της φρουράς του κοινοβουλίου σε περίπτωση που απαιτείτο να επέμβουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κασιδιάρης διαμαρτυρήθηκε για την παρουσία του κ. Μουσταφά στην αίθουσα, αξιώνοντας να βγει από την αίθουσα, επικαλούμενος παλαιότερες δηλώσεις του τούρκου προέδρου Ερντογάν, ο οποίος είχε πει από την Κομοτηνή, ότι «έχουμε τέσσερις βουλευτές στην ελληνική Βουλή».

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής φέρεται να κατηγόρησε τους μουσουλμάνους βουλευτές ότι δεν διέψευσαν ουδέποτε την δήλωση αυτή και ζήτησε από τον παριστάμενο κ. Μουσταφά να απομακρυνθεί από την αίθουσα της Γερουσίας όπου, εκτός του κ. Κοτζιά, ήταν και ο υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ν.Χριστοδουλίδης.

Στον κ. Κασιδιάρη απάντησαν τόσο ο βουλευτής της ΝΔ, Γ.Κουμουτσάκος, όσο και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Ξυδάκης, λέγοντας ότι με όσα λέει ουσιαστικά υιοθετεί την ρητορική Ερντογάν.

Αντιδράσεις υπήρξαν και από άλλες πτέρυγες.

Ο βουλευτής της ΔΗΣΥ, Οδ.Κωνσταντινόπουλος, έγραψε στο Twitter «ο Κασιδιάρης και η παρέα των νεοναζί παίζουν το παιχνίδι του Ερντογάν».

Έντονη ήταν και η αντίδραση του βουλευτή του Ποταμιού Σπ.Δανέλλη, ο οποίος είπε στην συνεδρίαση ότι «απαιτεί απύθμενο θράσος οι απολογητές της προδοσίας της Κύπρου ενώπιον μάλιστα του Κυπρίου υπουργού Εξωτερικών να αμφισβητούν τον πατριωτισμό και την ακεραιότητα οποιουδήποτε Έλληνα βουλευτή ιδιαιτέρως δε του Μουσταφά Μουσταφά που κοσμεί το Ελληνικό Κοινοβούλιο όχι μόνο από χθες ή προχθές αλλά από τη δεκαετία του 90».

Μάλιστα ζήτησε να ασχοληθεί με το θέμα ο πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης και η Επιτροπή Δεοντολογίας. «Επειδή η Χρυσή Αυγή δεν είναι ένας από μας αλλά είναι ορκισμένος εχθρός του Κοινοβουλευτισμού και της Δημοκρατίας, εμείς τα κόμματα του Συνταγματικού Τόξου οφείλουμε μα προστατέψουμε το Κοινοβούλιο και τη Δημοκρατία», είπε ο κ. Δανέλλης.

Σημειώνεται ότι το Γραφείο Τύπου της Χρυσής Αυγής σε ανακοίνωσή του παραδέχεται ότι υπήρξε ένταση και διακοπή της συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικής και Άμυνας λόγω της παρέμβασης Κασιδιάρη:

«Με έκπληξη είδαμε να εμφανίζεται και να συμμετέχει στην εν λόγω συνεδρίαση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά, που σύμφωνα με αδιάψευστες δηλώσεις του Ερντογάν… είναι δικός του!», αναφέρεται στο δελτίο Τύπου και επιβεβαιώνεται ότι ο βουλευτής του κόμματος «απαίτησε την απομάκρυνση του εν λόγω παράγοντα, ώστε να μη διαρρεύσουν κρίσιμα κρατικά μυστικά στην Τουρκία». Μάλιστα κατηγορούνται τα υπόλοιπα κόμματα ότι «εκείνη την κρίσιμη ώρα οι συριζαίοι και οι λοιποί βουλευτές του ανθελληνικού τόξου προκάλεσαν εντέχνως στημένο επεισόδιο, με αποτέλεσμα την διακοπή της συνεδρίασης».

Λάμπρος Σταυρόπουλος

in.gr

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024