Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα κόντρα κυβέρνησης - Στουρνάρα για προληπτική γραμμή

Νέα κόντρα κυβέρνησης – Στουρνάρα για προληπτική γραμμή

Κλιμακώνεται η κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ της κυβέρνησης και του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), Γιάννη Στουρνάρα για την προληπτική γραμμή.

Κλιμακώνεται η κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ της κυβέρνησης και του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), Γιάννη Στουρνάρα για την προληπτική γραμμή.

Από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης της ΤτΕ, ο κ. Στουρνάρας επανέλαβε όσα είχε τονίσει με την ενδιάμεση έκθεση νομισματικής πολιτικής ότι είναι δηλαδή προτιμότερο να υπάρχει μια προληπτική γραμμή στήριξης, για κάθε ενδεχόμενο, μετά την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος.

Ο κεντρικός τραπεζίτης διαφοροποιείται από την επίσημη κεντρική πολιτική στόχευση της κυβέρνησης και θεωρεί πως η κυβέρνηση οφείλει να ζητήσει από τους θεσμούς τη λύση της προληπτικής γραμμής στήριξης.

Από την άλλη πλευρά ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής πολιτικής, Φραγκίσκος Κουτεντάκης άσκησε ευθεία κριτική στις θέσεις και δηλώσεις του κ. Στουρνάρα και υποστήριξε πως η θέση της ΤτΕ, δυσχεραίνει την προσπάθεια για ομαλή έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα.

Ως εκπρόσωπος του ελληνικού δημοσίου και με πλήρη σεβασμό στην ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδος, θεωρώ υποχρέωσή μου να διαχωρίσω τη θέση της κυβέρνησης από την άποψη που διατυπώνεται στη φετινή έκθεση του Διοικητή σχετικά με το προληπτικό πρόγραμμα στήριξης», είπε , προσθέτοντας μάλιστα ότι «η προσπάθεια ομαλής εξόδου δυσχεραίνει σημαντικά όταν η κεντρική τράπεζα της χώρας αμφισβητεί την επάρκεια της συμφωνημένης διαδικασίας και επαναφέρει το αίτημα για προληπτικό πρόγραμμα στήριξης».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση έχει επιλέξει την «καθαρή έξοδο» με τον σχηματισμό αποθεματικού ασφαλείας, ύψους 15-20 δισ. ευρώ, που θα λειτουργεί ως ασφάλεια εάν συναντήσει δυσκολίες στην άντληση κεφαλαίων από τις αγορές.

Διαβάστε επίσης:

    in.gr

    Sports in

    Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

    Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

    Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    in.gr | Ταυτότητα

    Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

    Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

    Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

    Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

    Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

    ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

    Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

    ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

    Παρασκευή 26 Απριλίου 2024