Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δέκα αγαπημένα τηλεοπτικά δίδυμα από ξένες σειρές

Δέκα αγαπημένα τηλεοπτικά δίδυμα από ξένες σειρές

...

Μαντώ Σιώμου

Οι περισσότεροι ισχυρίζονται ότι χρειάζονται δύο, για να επιτύχει κάτι… και η ξένη τηλεόραση, το αποδεικνύει περίτρανα, από τα πρώτα κιόλας βήματά της.

Το in.gr επέλεξε μέσα από μια μεγάλη ποικιλία, (όπως το φοβερό αστυνομικό δίδυμο, Στάρσκι και Χατς, τους ντετέκτιβ Μπένσον και Στάμπλερ, τον Μπάτμαν και τον Ρόμπιν, αλλά και τους Τσίπ και Ντέιλ), δέκα από τα πιο αγαπημένα δίδυμα που εμφανίστηκαν σε ξένες σειρές.

Σέρλοκ Χoλμς και Δρ. Τζον Γουάτσον
Sherlock (2010-)

Η φιλία του Σέρλοκ Χολμς και του Δρ. Τζον Γουάτσον προηγείται όλων των ντουέτων της λίστας. Το κανάλι BBC επανέφερε τον πασίγνωστο δαιμόνιο ντετέκτιβ μαζί με τον βοηθό του, σε μια πιο σύγχρονη εκδοχή για να λύσουν δεκάδες υποθέσεις μυστηρίου. Στην σειρά «Sherlock», ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς υποδύεται τον εκκεντρικό Σέρλοκ και ο Μάρτιν Φρίμαν τον πιστό Γουότσον. Ο Σέρλοκ παρότι ιδιοφυΐα, δεν θα εξιχνίαζε εγκλήματα χωρίς την βοήθεια του Γουάτσον.

Zήνα και Γκαμπριέλα
Ζήνα: Η πριγκίπισσα του πολέμου / Xena: Warrior Princess (1995-2001)

Η Λούσυ Λόουλες ως Ζήνα και ηΡενέ Ο’ Κόνορ ως Γκαμπριέλα στην σειρά «Ζήνα: Η πριγκίπισσα του πολέμου» κατάφεραν και γκρέμισαν στερεότυπα. Η Ζήνα, πρότυπο της δυνατής και ανεξάρτητης γυναίκας πολεμίστριας που ταξιδεύει στον αρχαίο κόσμο έχοντας συντροφιά την πιστή της φίλη Γαμπριέλα, η οποία ξεκίνησε ως μια αθώα γυναίκα και στην πορεία έγινε ικανή πολεμίστρια και αμαζόνα, εξελίχθηκε σε σύμβολο για την παγκόσμια λεσβιακή κοινότητα. Οι δύο γυναίκες ήταν αχώριστες και έτρεφαν μια παθιασμένη αγάπη η μία για την άλλη, ενίοτε υπερβολική. Την διάσημη σειρά της δεκαετίας του 90′, αποκαλύφθηκε πως σκοπεύει να επαναφέρει στις οθόνες μας το NBC.

Φίλιξ Ανγκερ και Όσκαρ Μάντισον
Αταίριαστο ζευγάρι / The Odd Couple (1970-1975)

Oι εργένηδες και συγκάτοικοι, Φίλιξ Ανγκερ και Όσκαρ Μάντισον αποτελούν σίγουρα το πιο παράξενο και αταίριαστο ζευγάρι της μικρής οθόνης. Ο ατημέλητος, φωνακλάς και ακατάστατος αθλητικογράφος Όσκαρ, που υποδυόταν ο Τζακ Κλούγκμαν, μπορούσε με μεγάλη ευκολία να σπάσει τα νεύρα του υποχόνδριου, και μανιακού με την τάξη συγκατοίκου του, Φίλιξ, που έπαιζε ο Τόνι Ράνταλ. Και φυσικά το αντίθετο… Οι διαφορές τους οδηγούσαν σε συγκρούσεις, που προκαλούσαν άφθονο γέλιο. Βασισμένο στο θεατρικό έργο του Νιλ Σάιμον, το «Αταίριαστο ζευγάρι», κράτησε από 1970 έως το 1975 στο ABC, μεταδόθηκε με επιτυχία και από την ελληνική τηλεόραση με τίτλο «Οι εργένηδες».




Ελίζαμπεθ και Φίλιπ Τζένκινς
The Americans (2013-)

Η Ελίζαμπεθ και ο Φίλιπ, δύο πράκτορες της Κα Γκε Μπε της Σοβιετικής Ένωσης, παριστάνουν το ευτυχισμένο ζευγάρι, καθώς προσπαθούν να συνδυάσουν τις ζωές τους με τις απαιτητικές διαταγές της KGB. Είναι αδίστακτοι, άριστα εκπαιδευμένοι και πιστοί μέχρι θανάτου, στη Μητέρα Ρωσία. Ενώ προκειμένου να φτάσουν στο στόχο τους είναι ικανοί να θυσιάσουν τα πάντα. Η Ελίζαμπεθ (Κέρι Ράσελ), αποδεικνύεται μια ψυχρή φυσιογνωμία, καθότι παραμένει πιστή στο καθήκον της και στο στόχο, προσπαθώντας να βγάλει στην άκρη τους συναισθηματισμούς. Αντιθέτως ο Φίλιπ (Μάθιου Ρις), προσπαθεί να σκεφτεί τη ζωή του έξω από το καθήκον, ενώ την ίδια στιγμή θα αντεπεξέλθει στις απαιτούμενες καταστάσεις. Οι δύο τους αποτελούν ένα από τα πιο λυπηρά αλλά πολύ ερωτικά ζευγάρια.

Γουόλτερ Γουάιτ και Τζέσι Πίνκμαν
Breaking Bad (2008-2013)

Ένας δάσκαλος χημείας, ο Γουόλτερ Γουάιτ (Μπράιαν Κράνστον), καταλήγει να πουλάει μεθαμφεταμίνη με τον πρώην μαθητή του Τζέσι Πίνκμαν (Άαρον Πολ), όταν διαγιγνώσκεται με καρκίνο, σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει το οικονομικό μέλλον της οικογένειάς του. Η εκπληκτική συνεργασία τους στο ;eγκλημα, αν και πολλές φορές καταλήγει σε ακρότητες, ήταν συγκλονιστική, με τον φιλήσυχο Γουόλτερ στην πορεία, να καταλήγει σε έναν από τους πιο τρομακτικούς «κακούς» και ο Τζέσι σε «καλό». Η σειρά Breaking Bad μεταδόθηκε από το AMC, το 2008 μέχρι και το 2013, και από το mega στην Ελλάδα.

Μόλντερ και Σκάλι
The X-Files (1993-2002)

Εάν ο συνδυασμός ενός ορθολογιστή και ενός φανατικού θεωρείται αρχέτυπο, είναι εξαιτίας της Σκάλι και του Μόλντερ. Η πιο ιδιαίτερη και περίπλοκη συναδελφική σχέση, αντίθετου φύλου στην τηλεόραση, άρχισε όταν η λογική πράκτορας του FBI Ντέινα Σκάλι, στάλθηκε να επιβλέψει την έρευνα ανεξιχνίαστων υποθέσεων, τουπαθιασμένου με το παραφυσικό πράκτορα, Φοξ Μόλντερ.
Φίλοι, αντίπαλοι, συνεργάτες, εραστές… ο Ντέιβιντ Ντουκόβνι και η Τζίλιαν Άντερσον δημιούργησαν ένα ακαταμάχητο ζευγάρι την δεκαετία του ’90, αφού συνδύαζαν κάθε δίδυμο της τηλεόρασης.
Η σειρά επιστημονική φαντασίας που προβλήθηκε για εννέα σεζόν (1993-2002) στο Fox, επέστρεψε τον Ιανουάριο του 2016 για την δέκατη σεζόν.

Ραστ Κόουλ και Μάρτιν Χαρτ
True Detective (2014)

Το αστυνομικό θρίλερ «True Detective», του HBO, καθήλωσε το τηλεοπτικό κοινό με το εξαιρετικό σενάριο του Νικ Πιτσολάτο και τη μεστή σκηνοθεσία του Κάρι Φουκονάγκα, αλλά χάρη κυρίως στις εκπληκτικές ερμηνείες των δυο βασικών πρωταγωνιστών Μάθιου Μακόναχι και Γούντι Χάρελσον. Και οι δύο επιδεικτικοί αντιήρωες, ο Ραστ Κόουλ και ο Μάρτιν Χαρτ (αντίστοιχα), δυο φαινομενικά εντελώς αταίριαστοι αστυνομικοί, προσπαθούν μετά από χρόνια να εξιχνιάσουν μια υπόθεση, που θεωρούσαν κλειστή. Από την μια ο Ραστ, ένας πρώην μυστικός της δίωξης ναρκωτικών που κατρακύλησε, είναι σκοτεινός και κυνικός, αλλά απόλυτα ειλικρινής με τις αδυναμίες του, και από την άλλη ο Μάρτιν, ένας ντετέκτιβ που έχει αποσυρθεί και έχει στήσει δική του εταιρεία σεκιουριτάδων, είναι αυτάρεσκος και υποκριτής. Ωστόσο, ο σαρκασμός του Μάρτιν ήταν τέλειος κινητήριος μοχλός, του κατάμαυρου μηδενισμού του Ραστ.

Λούσι Ρικάρντο και Εθελ Μέρτζ
I Love Lucy (1951-1957)

Ένα μεγάλο κωμικό δίδυμο είναι σαν μια καλά λαδωμένη μηχανή, ακόμα και αν το μηχάνημα είναι εκτός ελέγχου… αυτό αποδεικνύουν η Λούσι (Λουσίλ Μπολ) και η Εθελ Μέρτζ (Βίβιαν Βανς). Δύο πραγματικές φίλες που παρά τις δυσκολίες, θα κάνουν οτι χρειαστεί, για να βοηθήσει η μία την άλλη. Το I love Lucy, αν και στην Αμερική παιζόταν από το 1951 στο CBS, ξεκίνησε να προβάλλεται στην Ελλάδα στα τέλη της δεκαετίας του ’60. Η σειρά εξακολουθεί να θεωρείται από τις καλύτερες οικογενειακές κωμικές σειρές που γυρίστηκαν ποτέ. Στις επαναλήψεις που προβλήθηκαν τα επόμενα χρόνια, απολαύσαμε με χαρά το τρελό δίδυμο.

Τζόι Τριμπιάνι και Τσάντλερ Μπινγκ
Φιλαράκια / Friends (1994-2004)

Η φιλία μεταξύ του Τζόι Τριμπιάνι και του Τσάντλερ Μπινγκ, από τα αγαπημένα μας «Φιλαράκια», έχει χαρακτηριστεί από πολλούς, το καλύτερο τηλεοπτικό bromance (φιλικό-ρομάντζο), όλων των εποχών. Διόλου τυχαίο… αφού κάθε σκηνή με τον γυναικά και γκαφατζή Τζόι (Ματ Λε Μπλανκ) και τον αστείο Τσάντλερ (Μάθιου Πέρι), είναι ξεκαρδιστική. Ήταν ένα φοβερό δίδυμο, για δέκα χρόνια στο NBC, αφού όλες οι χαζομάρες του Τζόι θα ήταν ημιτελείς αν δεν τις ακολουθούσε η ειρωνεία του Τσάντλερ. Η σειρά προβάλλεται ακόμη σε επανάληψη, στο Star Channel.


Γουόλντορφ και Στάτλερ
The Muppet Show (1976-1981)

Γκρινιάριδες και άκρως απολαυστικοί οι παππούδες μαριονέτες του Muppet Show, έκριναν κάθε παράσταση που έβλεπαν από τον εξώστη του θεάτρου, χαρίζοντας στο κοινό, αστείες ατάκες. Και παρόλο που παραπονιόντουσαν συνέχεια για το σόου, και σχολιάζαν πόσο απαίσια ήταν κάποια νούμερα, πάντα επέστρεφαν για να το δουν.


Γουόλντορφ: Πάνω που νομίζεις ότι αυτό το σόου είναι τραγικό, κάτι εκπληκτικό συμβαίνει.
Στάτλερ:
Τι;
-Γουόλντορφ: Τελειώνει.

entertainment.in.gr

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024