Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ομπάμα: «Προσεύχομαι για τους χριστιανούς της Μέσης Ανατολής»

Ομπάμα: «Προσεύχομαι για τους χριστιανούς της Μέσης Ανατολής»

Μήνυμα για τους διωκώμενους χριστιανούς της Μέσης Ανατολής έστειλε από τη Χαβάη, όπου βρίσκεται για διακοπές μαζί με την οικογένειά του ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, εν όψει των Χριστουγέννων.

Μήνυμα για τους διωκώμενους χριστιανούς της Μέσης Ανατολής έστειλε από τη Χαβάη, όπου βρίσκεται για διακοπές μαζί με την οικογένειά του ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, εν όψει των Χριστουγέννων.

Υπογραμμίζοντας ότι η κατάληψη από την ISIS μερικών περιοχών σημαίνει ότι οι χριστιανοί που ζουν εκεί θα αναγκαστούν να εκφράσουν τα πιστεύω τους και να γιορτάσουν με διακριτικότητα, ο Ομπάμα ανάφερε σε δήλωσή του που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος:

«Σε μερικές περιοχές της Μέσης Ανατολής όπου οι καμπάνες εκκλησιών έχουν σημάνει για αιώνες τη μέρα των Χριστουγέννων, φέτος θα μείνουν σιωπηλές. Αυτή η σιωπή αποτελεί τραγική μαρτυρία για τις ωμές πράξεις βιαιοπραγίας που έχουν υποστεί οι κοινότητες αυτές από την ISIS» ανέφερε.

Στο μήνυμά του, ο Ομπάμα είπε ότι ενώ αυτός και η σύζυγός του ετοιμάζονται να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα την Παρασκευή, έχοντας «πάντα κατά νου ότι πολλοί από τους χριστιανούς ομόθρησκούς μας δεν χαίρονται του ίδιου δικαιώματος» να γιορτάσουν ανοιχτά.

«Έχουμε στην καρδιά μας και το νου μας ιδιαίτερα εκείνους που έχουν εξαναγκαστεί σε φυγή από τις πατρογονικές τους εστίες από την απερίγραπτη βία και τις διώξεις» σημείωσε.

Παραθέτοντας τα λόγια από κάλαντα Χριστουγέννων, είπε: «Το άδικο θα καταρρεύσει, το Δίκαιο θα επικρατήσει, με επί γης ειρήνη, εν ανθρώποις ευδοκία».

Ο Ομπάμα έχει δεχθεί κριτική στο Κογκρέσο από ρεπουμπλικανούς οι οποίοι τον κατηγορούν για μη επαρκή μέτρα ασφάλειας σχετικά με τους πρόσφυγες που εγκαταλείπουν περιοχές κατάληψης από το ΙΚ λόγω της βίας, ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό προσφύγων αποτελείται από μουσουλμάνους που ζητούν άσυλο και στις ΗΠΑ μεταξύ άλλων.

Ο υποψήφιος για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για την προεδρία, γερουσιαστής Τεντ Κρουζ, έχει προτείνει να επιτραπεί η είσοδος στις Ηνωμένες Πολιτείες μόνο όσων προσφύγων είναι χριστιανοί, κάτι που έχει προκαλέσει ειρωνικά σχόλια από τον Λευκό Οίκο. Σύμφωνα με τον Κρουζ, οι χριστιανοί πρόσφυγες δεν απειλούν την αμερικανική εθνική ασφάλεια όσο οι μουσουλμάνοι.

Στην Ουάσιγκτον, 30 μέλη του κογκρέσου με επιστολή τους στον υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι προειδοποίησαν χθες την κυβέρνηση Ομπάμα να μην εξαιρέσει τους χριστιανούς σε διαπίστωση που προετοιμάζεται για το αν το ISIS έχει διαπράξει γενοκτονία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024