Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Audi A6 2015: Με πλήρη -Euro 6- εξάρτυση

Audi A6 2015: Με πλήρη -Euro 6- εξάρτυση

Το γερμανικό μοντέλο αποκαλύπτει την ανανεωμένη και υπερ-πλήρη γκάμα του, η οποία, στο πλαίσιο του "φρεσκαρίσματος" επωφελείται από μια σειρά στοχευμένων αλλαγών με κύριες αυτές στην σειρά των κινητήρων του, που μειώνουν έως και κατά 22% τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.


Η γερμανική φίρμα αποκάλυψε τις προδιαγραφές της ανανεωμένης γκάμας του A6 που είναι πλέον, στο σύνολό των μηχανικών συνόλων του, συμβατή με τις προδιαγραφές Euro 6 ενώ επωφελείται και από μια σειρά αισθητικών και εξοπλιστικών αναβαθμίσεων.

Σε ό,τι αφορά την αισθητική του το ανανεωμένο A6, αναλόγως με την έκδοση, υιοθετεί διαφοροποιήσεις που εστιάζουν στα φωτιστικά σώματα, στη γρίλια και στους προφυλακτήρες ενώ, την εικόνα συμπληρώνουν τα «ξαναγραμμένα» κατώτερα πλευρικά τμήματα και οι νέες απολήξεις της εξάτμισης.

Παράλληλα, όπως θα περίμενε κανείς στις εξοπλιστικές επιλογές έχουν ενταχθεί τα έξυπνα φωτιστικά σώματα matrix LED που έκαναν πρεμιέρα στο Α8.

Οι σημαντικότερες αλλαγές που αφορούν την γκάμα του Α6 έχουν συντελεστεί κάτω από τις μεταλλικές επιφάνειές του, καθώς, οι τρεις επιλογές κινητήρων βενζίνης -με ισχύ από 190 έως 333 ίππους- και οι πέντε εκδόσεις πετρελαίου απόδοσης 150-326 ίππων στις οποίες θα διατίθεται το «εξάρι» της Audi, συμβαδίζουν με τις προδιαγραφές Euro 6 προσφέροντας περισσότερη αποδοτικότητα και μειώνοντας τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα έως και 22%.

Αναλυτικότερα, στην γκάμα προστίθεται η έκδοση ultra -όπως ονομάζει η γερμανική φίρμα τις αποδοτικότερες των εκδόσεών της- η οποία εξοπλίζεται με κινητήρα TFSI 1,8 λίτρων σε συνδυασμό με την νέα εκδοχή του συστήματος μετάδοσης S tronic, περιορίζοντας έτσι για τις αντίστοιχες εκδόσεις του Α6 την κατανάλωση καυσίμου σε 5,7 λίτρα/100 χλμ. και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε 133 γρ./χλμ.

Η αντίστοιχη πετρελαιοκίνητη έκδοση –ultra- αξιοποιεί ένα δίλιτρο TDI με ισχύ 150 ίππων σε συνδυασμό με το αναβαθμισμένο κιβώτιο s tronic, περιορίζοντας την κατανάλωση καυσίμου σε 4,2 λίτρα/100 χλμ. και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε 109 γρ./χλμ.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι στην περίπτωση της έκδοσης του A6 Avant με ΤDI 2,0 λίτρων ισχύος 190 ίππων τα ελατήρια κατασκευάζονται από πολυμερές ενισχυμένο με υαλόνημα, μέθοδος η οποία περιορίζει το βάρος κατά 4,4 κιλά.

Ψηλότερα στην γκάμα, πλήρως αναβαθμισμένος είναι και ο TFSI βενζινοκίνητηρας των 3,0 λίτρων, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον αντίστοιχης χωρητικότητας TDI o οποίος είναι διαθέσιμος σε εκδοχές ισχύος 218 και 272 ίππων.

Το ρόστερ πετρελαίου του ανανεωμένου Audi συμπληρώνουν ο biturbo TDI σε εκδοχή 320 ίππων και σε μία λίγο ισχυρότερη 326 ίππων η οποία, διαθέτει λειτουργία overboost που αυξάνει στιγμιαία την ισχύ σε 346 ίππους. Η τελευταία εκδοχή του πανίσχυρου TDI εξοπλίζει τις επετειακές εκδόσεις competition των A6/A6 Avant με αφορμή τα 25 χρόνια της τεχνολογίας TDI.

Οι πανίσχυροι diesel συνδυάζονται με κιβώτιο tiptronic οχτώ σχέσεων. Στις υπόλοιπες εκδόσεις υπάρχει η επιλογή μεταξύ του νέου μηχανικού κιβωτίου έξι σχέσεων και του αυτόματου επτά σχέσεων S tronic.

Τις εκδόσεις S6/S6 Avant εξοπλίζει ο διπλά υπερτροφοδοτούμενος TFSI 4,0 λίτρων V8 με 450 ίππους ενώ στην κορυφή της γκάμας εξοπλίζοντας το RS6 Αvant, βρίσκεται ο ίδιος TFSI με ισχύ 560 ίππων.

auto.in.gr

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024