Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου

Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου

Η φθινοπωρινή σεζόν έχει μπει για τα καλά και στις αίθουσες κάνουν πρεμιέρα ενδιαφέρουσες ταινίες. Ο Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ σκηνοθετεί το Cosmopolis, ο ήρωας του Looper «τα βάζει» με τον εαυτό του, ενώ στις αίθουσες φτάνουν και οι βραβευμένοι στο Βερολίνο, αδελφοί Ταβιάνι με την ταινία Ο Καίσαρας πρέπει να πεθάνει.

Η φθινοπωρινή σεζόν έχει μπει για τα καλά και στις αίθουσες κάνουν πρεμιέρα ενδιαφέρουσες ταινίες. Ο Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ σκηνοθετεί το Cosmopolis, ο ήρωας του Looper «τα βάζει» με τον εαυτό του, ενώ στις αίθουσες φτάνουν και οι βραβευμένοι στο Βερολίνο, αδελφοί Ταβιάνι με την ταινία Ο Καίσαρας πρέπει να πεθάνει.

Cosmopolis

Ο Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ κάνει μια ταινία για την παγκοσμιοποίηση. Στη Νέα Υόρκη του άμεσου μέλλοντος ένας οικονομολόγος που ονειρεύεται να ζήσει σε έναν διαφορετικό πολιτισμό του μέλλοντος, βλέπει μια σκιά να ρίχνει το πέπλο της πάνω από τον γαλαξία της Γουόλ Στριτ, του οποίου είναι ο αδιαμφισβήτητος κυρίαρχος. Καθώς διασχίζει με το αμάξι του το Μανχάταν για να πάει να κουρευτεί στο παλιό κουρείο του πατέρα του, τα μάτια του παραμένουν κολλημένα στην ισοτιμία του γεν: ανεβαίνει επικίνδυνα, παρά τις προσδοκίες όλων, καταστρέφοντας τις επενδύσεις του Έρικ. Κάθε λεπτό που περνά, ο Έρικ βλέπει την αυτοκρατορία του να ξεγλιστρά από τα χέρια του. Στο μεταξύ, άγριες διαμάχες ξεσπούν στους δρόμους της πόλης. Έντρομος καθώς βλέπει την απειλή του πραγματικού κόσμου να διαλύει το πλασματικό σύννεφο στο οποίο ζούσε, κατά τη διάρκεια της 24ωρης οδύσσειάς του, θα νιώσει την παράνοια να κλιμακώνεται. Ο Πάρκερ αρχίζει να ενώνει μεταξύ τους τα κομμάτια του παζλ που τον οδηγούν στην αποκάλυψη ενός τρομακτικού μυστικού: της επικείμενης δολοφονίας του.

Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ
Πρωταγωνιστούν: Ρόμπερτ Πάτινσον, Ζιλιέτ Μπινός, Σάρα Γκάντον, Ματιέ Αμαλρίκ

Looper: Αντιμέτωποι με το Χρόνο

Σε μια κοινωνία του μέλλοντος, ο Τζο (Γκόρντον-Λέβιτ) είναι ένας Looper, ένας επαγγελματίας δολοφόνος που δουλεύει για τη Μαφία. Τα θύματά του είναι πράκτορες από το μέλλον, που στέλνονται στο παρελθόν μέσω μιας χρονομηχανής – και ο Τζο φροντίζει να μη γλιτώσει κανείς. Είναι ο καλύτερος στο είδος του, η μαφία τον πληρώνει καλά, ζει μια ωραία ζωή. Όταν όμως ανακαλύπτει ότι ο επόμενος στόχος είναι ο ίδιος του ο εαυτός, ο Τζο το σκέφτεται να πατήσει τη σκανδάλη.

Σκηνοθεσία: Ράιαν Τζόνσον
Πρωταγωνιστούν: Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ, Μπρους Γουίλις

Ο Καίσαρας Πρέπει να Πεθάνει

Η ταινία κέρδισε τη Χρυσή Άρκτο στο φεστιβάλ του Βερολίνου, καθώς και βραβείο οικουμενικής επιτροπής. Η κάμερα των Πάολο και Βιτόριο Ταβιάνι εισχωρεί στη φυλακή Ρεμπίμπια, στα προάστια της Ρώμης, καταγράφοντας τις οντισιόν, τις κουβέντες και τη διανομή των ρόλων, τις προετοιμασίες, και το ανέβασμα της παράστασης «Ιούλιος Καίσαρας», με πρωταγωνιστές πραγματικούς κρατουμένους των φυλακών.

Σκηνοθεσία: Πάολο και Βιτόριο Ταβιάνι
Πρωταγωνιστούν: Κόσιμο Ράγκα, Σαλβατόρε Στριάνο, Τζιοβάνι Αρκούρι

Η Αδελφή μου

Στη βιομηχανική κοιλάδα, κάτω από ένα πολυτελές θέρετρο της Ελβετίας, όπου το σκι είναι η βασική ατραξιόν, ζει ο 12χρονος Σιμόν με την άνεργη αδελφή του, Λουίζ. Κάθε ημέρα, παίρνει το τελεφερίκ για το θέρετρο για να κλέψει πράγματα από τους πλούσιους επισκέπτες, ώστε να τα μοιραστεί με τους φίλους του. Όταν, όμως, οι «συνέταιροι» ξεπερνούν τα όρια, αυτό επηρεάζει και την αδελφή του. Ένα θαμμένο μυστικό τους απειλείται να βγει στην επιφάνεια και η μόνη διέξοδος είναι εκεί ψηλά. Η ταινία έλαβε ειδική μνεία στην Μπερλινάλε του 2012.

Σκηνοθεσία: Ούρσουλα Μάιερ
Πρωταγωνιστούν: Κέισι Μότετ Κλάιν, Λία Σέιντουξ

Η Αξέχαστη Πόλη

Η ταινία φτιάχτηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Κωνσταντινούπολης ως πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2010. Έξι 15λεπτα φιλμ ενώθηκαν για να απαρτίσουν μια σπονδυλωτή ταινία αφιερωμένη στην πόλη που επί αιώνες δέσποζε σε Δύση και Ανατολή. Σκηνοθέτες από τα Βαλκάνια και την Μέση Ανατολή, που οι ίδιοι ή οι πρόγονοί τους έχουν ρίζες στην Κωνσταντινούπολη έγραψαν το σενάριο και το σκηνοθέτησαν δημιουργώντας μια ταινία για τη μητρόπολη που μέσα στους αιώνες ένωνε και ενώνει τον δυτικό με τον ανατολικό κόσμο. Θα μπορούσε να λέγεται και Istanbul, I love you (κατά το Paris, I love you τη σπονδυλωτή ταινία που είχε φτιαχτεί για το Παρίσι).

Σκηνοθεσία: Χάνι Αμπού Ασάντ, Στεφάν Αρσενιέβιτς, Άιντα Μπέγκιτς, Τζοζεφίνα Μαρκαριάν, Ερίκ Ναζαριάν, Στέργιου Νιζίρη, Ομάρ Σαργκαουί
Παίζουν: Μίρα Φουρλάν, Γιώργος Συμεωνίδης, Αλί Σουλιμάν, Άλμα Τέρτσιτς, Χιάμ Αμπάς, Τζάκι Νερκεσιάν

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Επιστροφή στο μέλλον για Ιμπόρα και Έμερι

Αν στην καριέρα κάθε ποδοσφαιριστή υπάρχει ένας icon προπονητής και το αντίστροφο, τότε το βράδυ της Πέμπτης στο Βίλα Παρκ, ο Ουνάι Έμερι και ο Βιθέντε Ιμπόρα θα έχουν πολλά να θυμηθούν ως alter ego ο ένας του άλλου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024