Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δίσκοι 500GB, RAM 8GB στα ultrabook της Samsung

Δίσκοι 500GB, RAM 8GB στα ultrabook της Samsung

H Samsung Electronics Hellas ανακοίνωσε την κυκλοφορία των Ultrabook Samsung Notebook Series 5 Ultra στην ελληνική αγορά. Τα εξαιρετικά φορητά notebook της Samsung θα επιχειρήσουν να ξεχωρίσουν από ανταγωνιστικά ultrabook χάρη στην αυξημένη χωρητικότητα των σκληρών τους δίσκων, τον ωφέλιμο χρόνο ζωής της μπαταρίας τους και την επεκτασιμότητα της μνήμης τους.

Η Samsung λανσάρει στην ελληνική αγορά μια οικογένεια Ultrabook, με όλα τα χαρακτηριστικά της κατηγορίας -τα ultrabook είναι φορητοί υπολογιστές που ξεχωρίζουν για το εξαιρετικά μικρό βάρος τους, το πάχος τους και την ταχύτατη εκκίνησή τους. Επισημαίνει όμως ότι, τα Samsung Series 5 Ultra ξεχωρίζουν από τα ανταγωνιστικά ultrabook γιατί δεν συμβιβάζονται σε χωρητικότητα αποθηκευτικού χώρου (διαθέτει δίσκο 500GB), γιατί κάνουν δύο φορές ταχύτερη την περιήγηση στο Διαδίκτυο, επιδέχονται αναβάθμιση μνήμης έως 8GB, η ωφέλιμη ζωή της μπαταρίας φτάνει τα 3 χρόνια ή 1.500 κύκλους φόρτισης, με αυτονομία 6,5 ωρών με μια φόρτιση.


H Samsung Electronics Hellas αποκάλυψε το Samsung Notebook Series 5 Ultra, ως «το πρώτο «μεγαλύτερο» μικρό Samsung Ultrabook», σε επίσημη εκδήλωση, παρουσία των προσκεκλημένων παικτών του Ολυμπιακού Kevin Mirallas και Γιάννη Μανιάτη.

Χάρη στην εκκίνηση με τεχνολογία Fast Boot, ο υπολογιστής ξεκινά και είναι έτοιμος για λειτουργία σε μόλις 20 δευτερόλεπτα, σε μοντέλα με σκληρό δίσκο (όταν στους ταχύτερους SSD, αναμένεται ότι η εκκίνηση είναι ακόμα πιο γρήγορη). Με το λεγόμενο Fast Start, ο υπολογιστής «ξυπνάει» -επανέρχεται από την κατάσταση αδράνειας- σε 2 δευτερόλεπτα. Επιπλέον, με το Fast Browsing, η εμφάνιση των ιστοσελίδων που επισκέπτεστε συχνότερα γίνεται 2 φορές γρηγορότερα.

Τα Samsung Series 5 ULTRA έρχονται με σκληρό δίσκο (μέγιστης χωρητικότητας 500 GB, «υπερδιπλάσια χωρητικότητα από άλλα ισοδύναμα αντίστοιχα μοντέλα») και μνήμη που μπορεί να φθάσει τα 8GB. Διαθέτει επίσης θύρα HDMI (όχι μίνι, αλλά κανονική) και προσαρμογέα VGA.

Επίσης, η Samsung δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην αυτονομία του Samsung Series 5 ULTRA -μέχρι και 6,5 ώρες αυτονομία με μία μόνο φόρτιση- και τονίζει ιδιαίτερα την ωφέλιμη ζωή της μπαταρίας που φτάνει τα 3 χρόνια (ή τους 1.500 κύκλους φόρτισης), με την τεχνολογία BatteryLife Plus της Samsung.

Όλοι οι κατασκευαστές δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στο θέμα της ανθεκτικότητας των ultrabook, που σχεδιάστηκαν για να αποτελέσουν τον υπολογιστή που θα κουβαλά κανείς πάντα μαζί του. Η Samsung λοιπόν, έφτιαξε ένα ultrabook από αλουμίνιο (για να είναι ελαφρύ), το εσωτερικό του οποίου είναι από πλαστικό ενισχυμένο με ίνες γυαλιού (fiber glass) (ελαφρύ και ανθεκτικό στη φθορά και τη σκληρή χρήση).

Samsung Worry-free Warranty: Ασφάλεια κλοπής και πυρκαγιάς για ένα χρόνο

H Samsung Electronics Hellas ανακοίνωσε επίσης ότι με κάθε νέα αγορά φορητού υπολογιστή της Samsung, προσφέρεται εντελώς δωρεάν η υπηρεσία ασφάλισης Worry-Free Warranty. Με την εν λόγω υπηρεσία παρέχεται ασφάλεια κατά της κλοπής και πυρκαγιάς στους φορητούς υπολογιστές της Samsung για χρονικό διάστημα ενός έτους από την ημερομηνία της αγοράς τους (Περισσότερες πληροφορίες: www.samsung.com/gr).

Ο πρόεδρος της Samsung Electronics Hellas, κ. Kevin Lee δήλωσε σχετικά «Η Samsung Electronics για ακόμη μία φορά πρωτοπορεί, «σπάει το φράγμα» των καταναλωτικών ηλεκτρονικών ειδών, εισάγοντας στην αγορά «έξυπνες» συσκευές με υψηλή συνδεσιμότητα. Είμαστε υπερήφανοι που καταφέρνουμε να σχεδιάσουμε, να κατασκευάσουμε και να διαθέσουμε στην αγορά ένα προϊόν που απευθύνεται σε καταναλωτές με υψηλές απαιτήσεις, όπως είναι και οι καταναλωτές μας. Αυτό είναι το Samsung Notebook Series 5 Ultra!».

Διαβάστε επίσης στο tech.in.gr

HP Folio | Το πρώτο Ultrabook της HP με αυτονομία 9,25 ώρες
Στα 999 ευρώ ορίστηκε η τιμή του πρώτου Ultrabook της Hewlett Packard. Το HP Folio είναι λεπτό και ελαφρύ, κάνει τάχιστα boot, βασίζεται σε επεξεργαστές δεύτερης γενιάς και πολλά ακόμα, όπως όλα τα Ultrabook. Αυτό όμως που τονίζει η HP είναι ότι πρόκειται για το πρώτο Ultrabook με αυτονομία 9,25 ώρες, τη μεγαλύτερη στην κατηγορία του.


Toshiba Portege Z830 | Το πρώτο Ultrabook της Toshiba στην Ελλάδα
Έναν φορητό υπολογιστή με βάρος 1120 γραμμάρια και πάχος 15,5 χιλιοστά, που μένει ανέπαφο αφού υποστεί ισχυρούς κραδασμούς, πίεση 100 κιλών και πτώση από το ύψος της μέσης σας με εγγύηση ενός έτους «ό,τι κι αν συμβεί» λανσάρει στην ελληνική αγορά η Toshiba Europe. Το Toshiba Portege Z830 είναι το πρώτο ultrabook της εταιρείας και απευθύνεται σε απαιτητικούς επαγγελματίες που βρίσκονται συχνά σε κίνηση.

Το υπερφορητό ultrabook της Dell, Dell XPS 13 στην ελληνική αγορά
Με μια ενθουσιώδη ανακοίνωση, η Dell μας ενημέρωσε για την διάθεση του Dell XPS 13, ενός φορητού υπολογιστή που εντάσσεται στην κατηγορία των Ultrabook με βάρος 1,36 κιλά, πάχος 63 χιλιοστά στο λεπτότερο σημείο του και διάρκεια μπαταρίας που αγγίζει τις 9 ώρες. Έχει οθόνη 13,3 ιντσών με Gorilla Glass, RAM 4GB και διατίθεται με δίσκους SSD στα 128 ή στα 256GB.

Τα Macbook Air απέναντι στα νεότευκτα Ultrabook
Με αφορμή το θόρυβο που δημιούργησε η Intel με τη βάπτιση μιας νέας κατηγορίας υπερ-φορητών υπολογιστών Ultrabook, το tech.in.gr αναζητά στην ελληνική αγορά τις πρώτες προτάσεις των κατασκευαστών. Το iStorm μας θυμίζει ότι η αγορά ουσιαστικά γεννήθηκε από τα Apple MacBook Air. Παρεμπιπτόντως, παρατηρήστε ότι οι τιμές των Ultrabook δεν απέχουν πολύ από τις τιμές των MacBook Air.

Ultrabook από Acer, HP, Samsung και Lenovo τον Φλεβάρη στην Ελλάδα
Το Φεβρουάριο αναμένεται να δούμε περισσότερα Ultrabook, την νέα κατηγορία φορητών υπολογιστών που απαρτίζεται από εξαιρετικά λεπτά laptop, τα οποία εκκινούνται σε ελάχιστα δευτερόλεπτα. Acer S3, HP Folio, Lenovo U300 και Samsung Notebook Series 9 αναμένεται να διατεθούν σε τιμές που ξεκινούν από τα 799 ευρώ και φτάνουν τα 1349 ευρώ.

Τα πρώτα Ultrabook στην ελληνική αγορά
Στην πρώτη μας προσπάθεια να εντοπίσουμε τα πρώτα Ultrabook που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά, εντοπίσαμε τα Asus Zenbook. Όπως μαθαίνουμε από τον διανομέα, τα πρώτα κυκλοφόρησαν στα τέλη Δεκεμβρίου και εξαντλήθηκαν τάχιστα. Δείτε ποια μοντέλα ξανάρχονται, τη σύνθεση και τις τιμές τους.

Laptop και tablet μαζί: Δείτε το πρότυπο Utrabook
Ένα σύστημα που κλειστό, μοιάζει με tablet και ανοικτό είναι ένα πλήρως λειτουργικό laptop επέδειξε η Intel στην CES 2012. Το σύστημα NIKISKI είναι ένα σύστημα αναφοράς, προς έμπνευση των κατασκευαστών, βασισμένων στην νεότερη πλατφόρμα της Intel για smartphone και tablet.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024