Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα 24ωρη απεργία στο Μετρό, στάση εργασίας στα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς

Νέα 24ωρη απεργία στο Μετρό, στάση εργασίας στα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς

Κυκλοφοριακό χάος επικρατεί και σήμερα, Πέμπτη, στους δρόμους της Αθήνας, καθώς το Μετρό έχει κηρύξει νέα 24ωρη απεργία, ενώ 5ωρη στάση εργασίας, ώς τις 4 το απόγευμα, πραγματοποιούν τα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς (ηλεκτρικός, τραμ, λεωφορεία, τρόλεϊ). Χωρίς Προαστιακό και τρένα ΟΣΕ από τις 12 μέχρι τις 4 το απόγευμα. «Κοκτέιλ» ρύπων στο κέντρο της Αθήνας.

Κυκλοφοριακό χάος επικρατεί και σήμερα, Πέμπτη, στους δρόμους της Αθήνας, καθώς το Μετρό έχει κηρύξει νέα 24ωρη απεργία, ενώ 5ωρη στάση εργασίας, ώς τις 4 το απόγευμα, πραγματοποιούν τα
υπόλοιπα μέσα μεταφοράς (ηλεκτρικός, τραμ, λεωφορεία, τρόλεϊ).

Οι εργαζόμενοι στο Μετρό αποφάσισαν χθες, Τετάρτη, να προχωρήσουν σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, πραγματοποιώντας την Πέμπτη νέα 24ωρη απεργία.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την απόφαση της διοίκησης να
μην ανανεώσει τις συμβάσεις 275 συναδέλφων τους που λήγουν το επόμενο
διάστημα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων έξω από τα γραφεία της «Αττικό Μετρό» στα Σεπόλια.

Επιπλέον, 5ωρη στάση εργασίας (11 το πρωί με 4 το απόγευμα) πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα υπόλοιπα μέσα μαζικής μεταφοράς (ηλεκτρικός, τραμ, λεωφορεία, τρόλεϊ).

Επίσης, 12 με 4 δεν θα λειτουργούν Προαστιακός και τρένα ΟΣΕ.

Στις 12 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση των εργαζόμενων στην πλατεία Κοτζιά και πορεία
προς το υπουργείο Εργασίας.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας το μεσημέρι έξω από τα γραφεία του οργανισμού στην οδό Καρόλου, στο κέντρο της Αθήνας και θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Εργασίας.

Εν τω μεταξύ, το απόγευμα στις 7:00 θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στην Ομόνοια από το ΠΑΜΕ, κατά των μέτρων που λαμβάνονται για τις εργασιακές σχέσεις, αλλά και γενικότερα κατά της πολιτικής του «μετώπου κυβέρνησης-εργοδοτών-τρόικας», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Αλλαγές σε δρομολόγια του ΗΣΑΠ

Κλειστό θα παραμείνει από τις 23:00 μέχρι τη λήξη της βάρδιας το τμήμα Φάληρο-Θησείο του ΗΣΑΠ εξαιτίας έργων στην σιδηροδρομική γραμμή.

Η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού για το τμήμα αυτό θα γίνεται από τη λεωφορειακή γραμμή της ΕΘΕΛ 049 (Πειραιάς-Ομόνοια).

Τα τελευταία δρομολόγια πριν τη λήξη της κυκλοφορίας θα γίνουν ως εξής:

Από Πειραιά προς Ειρήνη: 22:50
Από Ομόνοια προς Ειρήνη: 23:08
Από Ειρήνη προς Πειραιά 22:30
Από Ομόνοια προς Πειραιά: 22:50

«Κοκτέιλ» ρύπων στην Αθήνα

Συνθήκες ασφυξίας επικρατούν στο κέντρο της Αθήνας, καθώς τα ατέλειωτα μποτιλιαρίσματα στους κεντρικούς δρόμους σε συνδυασμό με τις συνθήκες καύσωνα προκαλούν μεγάλη αύξηση στις εκπομπές επικίνδυνων ρύπων.

Για τη δημιουργία «άκρως επικίνδυνου κοκτέιλ ρύπων» λόγω του καύσωνα σε συνδυασμό με την αυξημένη κυκλοφορία κάνει λόγο στα «Νέα» ο πρόεδρος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών δρ Μιχάλης Πετράκης.

Ως τον πλέον επικίνδυνο ρύπο χαρακτηρίζει το καρκινογόνο βενζόλιο, οι συγκεντρώσεις του οποίου εξαιτίας των συνθηκών μπορεί να υπερβούν έως και τρεις φορές τα όρια.

Επιπλέον, ο καθηγητής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Γεώργιος Κάλλος, επισημαίνει ότι οι φωτοχημικοί ρύποι από τα αυτοκίνητα σε συνδυασμό με τα αιωρούμενα σωματίδια και το όζον, τη σκόνη από τη Σαχάρα, αλλά και την υγρασία που επικρατεί εξαιτίας των νοτιάδων καθιστούν την ατμόσφαιρα αποπνικτική.

Γι΄ αυτό, όσοι αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα θα πρέπει να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024