Κυριακή 16 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Φονικός ανεμοστρόβιλος ισοπέδωσε το Γκρίνφιλντ της Αϊόβα

ΗΠΑ: Φονικός ανεμοστρόβιλος ισοπέδωσε το Γκρίνφιλντ της Αϊόβα

Οι αρχές αναφέρουν ότι ο αριθμός των τραυματιών είναι υψηλότερος

Πέντε νεκρούς και δεκάδες τραυματίες άφησε στο πέρασμα του ο ανεμοστρόβιλος που σάρωσε το Γκρίνφιλντ της Αϊόβα. Οι εικόνες από την πόλη δείχνουν μια πορεία απόλυτης καταστροφής, με σπίτια να έχουν γίνει θρύψαλα, συντρίμμια να έχουν διασκορπιστεί παντού και αρκετές μεγάλες ανεμογεννήτριες να έχουν διαλυθεί.

«Αυτός ο ανεμοστρόβιλος κατέστρεψε μεγάλο μέρος αυτής της πόλης», δήλωσε ο αρχιφύλακας Άλεξ Ντίνκλα, εκπρόσωπος της Πολιτειακής Περιπολίας της Αϊόβα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το βράδυ στο Γκρίνφιλντ. «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι υπήρξαν πολλοί νεκροί από αυτόν τον ανεμοστρόβιλο.»

Σημειώνεται ότι η Πολιτειακή Περίπολος της Αϊόβα είπε ότι ο αριθμός των τραυματιών από τον τυφώνα στο Γκρίνφιλντ «είναι πιθανώς υψηλότερος καθώς ο αριθμός των 30 τραυματιών αντικατοπτρίζουν μόνο εκείνους τους ασθενείς που υποβάλλονται σε θεραπεία». Το τοπικό νοσοκομείο υπέστη ζημιές από την καταιγίδα, οι άνθρωποι αυτοί έπρεπε να μεταφερθούν σε εγκαταστάσεις σε κοντινές πόλεις.

Τι ανέφερε η κυβερνήτης της Αϊόβα – Τι λένε οι κάτοικοι

«Αν και είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε τον πλήρη αντίκτυπο της καταιγίδας, οι απαντήσεις θα έρθουν τις επόμενες ώρες και ημέρες», ανέφερε ο Reynolds σε δήλωσή του. Η κυβερνήτης δήλωσε ότι η πολιτεία θα διαθέσει όλους τους πόρους της για να βοηθήσει τις πληγείσες περιοχές να ανακάμψουν και διαβεβαίωσε τους κατοίκους ότι η υποστήριξη είναι σε εξέλιξη και εργάζεται για την παροχή καταφυγίων, τροφίμων και νερού και την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σε χιλιάδες κατοίκους.

«Έχω ζήσει εδώ όλη μου τη ζωή. Προσεύχομαι απλώς να ήταν όλοι ασφαλείς, να είναι όλοι ασφαλείς και να μην πάθει κανείς κακό», δήλωσε η Valerie Warrior, κάτοικος του Greenfield, σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό KCCI του CBS, στεκόμενη κοντά σε μερικές από τις κατεδαφισμένες κατοικίες. «Ήταν τρομακτικό, πολύ τρομακτικό».

Δείτε τα βίντεο

Τα πλάνα δείχνουν την καταστροφική πορεία του τυφώνα, ενώ οι πολίτες περιγράφουν πως επιβίωσαν από τον ανεμοστρόβιλο

Βίντεο του τυφώνα

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης 15 κομητείες – Προειδοποιήσεις από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

Η κυβερνήτης της Αϊόβα Κιμ Ρέινολντς κήρυξε «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» για 15 κομητείες, συμπεριλαμβανομένων των Adair και Adams, επιτρέποντας την άμεση χρήση κρατικών πόρων για την αντιμετώπιση της καταιγίδας.

Επίσης, στην κομητεία Άνταμς, τουλάχιστον τρεις ανεμογεννήτριες που στέκονταν σε ύψος περίπου 25 ορόφων σχεδόν έσπασαν στη μέση, ενώ η μία έπιασε φωτιά, ανέφερε το KCCI. Είπε ότι αρκετές άλλες ανεμογεννήτριες υπέστησαν ζημιές στην κομητεία Adair.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία είχε εκδώσει την Τρίτη προειδοποιήσεις για ανεμοστρόβιλους και συμβουλές για σοβαρές καταιγίδες για μεγάλο μέρος της Αϊόβα και πολλές άλλες μεσοδυτικές πολιτείες, συμπεριλαμβανομένων τμημάτων της Μινεσότα και του Ουισκόνσιν. Νωρίτερα μέσα στην ημέρα, η μετεωρολογική υπηρεσία επιβεβαίωσε τουλάχιστον έναν ανεμοστρόβιλο πάνω από το Ρόλινγκστοουν της Μινεσότα.

inSports

Δεν πάει στο Προολυμπιακό ο Παπαπέτρου – «Η απόφαση είναι καθαρά προσωπική» (pic)

Τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να μείνει εκτός του Προολυμπιακού τουρνουά με την Εθνική, εξήγησε με ανάρτησή του ο Ιωάννης Παπαπέτρου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 16 Ιουνίου 2024