Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ουαλία: «Αυτό το κορίτσι μαχαιρώθηκε» - Επεισόδιο σε σχολείο με τρεις τραυματίες

Ουαλία: «Αυτό το κορίτσι μαχαιρώθηκε» – Επεισόδιο σε σχολείο με τρεις τραυματίες

Επεισόδιο σημειώθηκε σε ένα σχολείο της Ουαλίας με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρία άτομα.

Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν σε ένα επεισόδιο σε σχολείο της Ουαλίας και ένα πρόσωπο συνελήφθη, ανακοίνωσε η αστυνομία, διευκρινίζοντας ότι δεν αναζητά άλλους υπόπτους.

Η αστυνομία δεν ανέφερε τι ακριβώς συνέβη στο σχολείο, ωστόσο σύμφωνα με τον ενημερωτικό ιστότοπο WalesOnline δύο μέλη του προσωπικού τραυματίστηκαν από μαχαίρι κατά τη διάρκεια ενός επεισοδίου στο οποίο ενεπλάκησαν δύο μαθήτριες.

Σύμφωνα με γονείς ένας δάσκαλος και δύο μαθητές είχαν μαχαιρωθεί

Οι αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τον τόπο του συμβάντος έδειχναν έντονη αστυνομική παρουσία καθώς και μεγάλο αριθμό ανθρώπων που περίμεναν έξω από τις πύλες του σχολείου.

Ιδιαίτερα τρομακτικό είναι ένα βίντεο που κατέγραψε όσα ακολούθησαν το επεισόδιο. Ένα αγόρι ακούγεται να φωνάζει «αυτό το κορίτσι μαχαιρώθηκε» στο σύντομο βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο λίγο μετά την επίθεση στο σχολείο Άμαν Βάλεϊ στο Άμανφορντ της Ουαλίας το απόγευμα της Τετάρτης.

Το απόσπασμα φαίνεται να δείχνει δύο κορίτσια στο έδαφος σε εξωτερικό χώρο του σχολείου, προτού το ένα απομακρυνθεί από το προσωπικό. Η άλλη μαθήτρια υποστηρίζεται από εργαζόμενους του σχολείου, καθώς οι εκπαιδευτικοί προσπαθούν να αδειάσουν το σημείο από μαθητές που παρακολουθούσαν την επίθεση να εκτυλίσσεται.

Ένα αγόρι ακούγεται να λέει: «Αυτό το κορίτσι μαχαιρώθηκε», ενώ ένα άλλο ακούγεται να λέει: «Κάποιο κορίτσι μόλις μαχαιρώθηκε», ενώ ένας δάσκαλος διατάζει τους μαθητές να «πάνε στην τάξη τώρα».

Ένας γονέας, η Σάρλοτ Ρότζερς, η οποία περίμενε την κόρη της να φύγει από το σχολείο, δήλωσε σύμφωνα με τον Guardian, ότι ένας δάσκαλος και δύο μαθητές είχαν μαχαιρωθεί, αυτό είναι το μόνο που ξέρω.

Είπε ότι ήταν φοβισμένη, αλλά «είναι σκληρό καρύδι, γι’ αυτό ελπίζω ότι θα τα καταφέρει.Θέλω απλώς να την αγκαλιάσω. Θέλω όλοι να είναι ασφαλείς. Αυτό δεν έπρεπε να συμβεί. Στο τέλος της ημέρας, θα έπρεπε να είχαν λάβει μέτρα εκ των προτέρων, όταν άνοιξαν για πρώτη φορά το σχολείο, για να βεβαιωθούν ότι ήταν ασφαλές».

Σοκαρισμένος ο Σούνακ

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ρίσι Σούνακ δήλωσε «σοκαρισμένος» από το γεγονός που σημειώθηκε στο σχολείο Άμαν Βάλεϊ του Άμανφορντ, στη νότια Ουαλία. Στην ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ ευχαρίστησε την αστυνομία και τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης για την επέμβασή τους.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης κλήθηκαν λίγο μετά τις 11.15 π.μ. την Τετάρτη και το σχολείο έκλεισε ενώ οι έρευνες συνεχίζονταν. Το σχολείο άνοιξε μετά από περίπου τέσσερις ώρες στις 15:20 μ.μ., με τους γονείς που είχαν συγκεντρωθεί να υποδέχονται συγκινημένοι και ανακουφισμένοι στις αγκαλιές τους τα παιδιά τους.

Το σχολείο δήλωσε ότι ενημερώθηκαν οι οικογένειες όλων των τραυματιών.

Ο πρωθυπουργός της Ουαλίας Βον Γκέτινγκ, που πρόσκειται στο Εργατικό Κόμμα, έκανε λόγο για μια «ιδιαίτερα ανησυχητική περίοδο για το σχολείο, τις οικογένειες και τον τοπικό πληθυσμό».


«Τα σχολεία θα έπρεπε να είναι ασφαλή μέρη, όπου μαθαίνουμε και ανακαλύπτουμε. Είναι λυπηρό και ανησυχητικό ότι σήμερα εκπαιδευτικοί και μαθητές είδαν την ασφάλειά τους να θρυμματίζεται λόγω ενός βίαιου συμβάντος», σχολίασε ο επικεφαλής των Συντηρητικών της Ουαλίας, Άντριου Ρ. Τ. Ντέιβις.

Sports in

Θρήνος στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: «Έφυγε» ο Σέσαρ Λουίς Μενότι (pic)

Στα 85 του χρόνια ο θρυλικός Σέσαρ Λουίς Μενότι άφησε την τελευταία του πνοή βυθίζοντας στο πένθος την Αργεντινή και το παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024