Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ραμζάν Καντίροφ: Προσπαθεί να αποδείξει ότι δεν είναι βαριά άρρωστος - Το βίντεο από το γυμναστήριο

Ραμζάν Καντίροφ: Προσπαθεί να αποδείξει ότι δεν είναι βαριά άρρωστος – Το βίντεο από το γυμναστήριο

Μετά τα δημοσιεύματα που τον ήθελαν να είναι βαριά άρρωστος ο Τσετσένος πολέμαρχος, Ραμζάν Καντίροφ δημοσίευσε βίντεο στο οποίο φαίνεται να προπονείται σκληρά.

Να διαψεύσει τις φήμες και τα δημοσιεύματα σχετικά με την υγεία του προσπαθεί ο ηγέτης της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ και έτσι θέλοντας να δείξει την καλή φυσική του κατάσταση δημοσίευσε ένα βίντεο που τον δείχνει να γυμνάζεται και να προπονείται σκληρά.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσίευσε τη Δευτέρα, η ρωσική ανεξάρτητη ερευνητική εφημερίδα, Novaya Gazeta Europe, η οποία λειτουργεί σε καθεστώς εξορίας στη Λετονία, ο Τσετσένος πολέμαρχος διαγνώστηκε τον Ιανουάριο του 2019 από νεκρωτική παγκρεατίτιδα, μια σοβαρή κατάσταση που μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο.

Στο βίντεο διακρίνεται να σηκώνει βάρη, να κάνει ασκήσεις πάγκου, να σηκώνει βάρη και να παλεύει με έναν παρτενέρ

Η νεκρωτική παγκρεατίτιδα είναι μια ακραία επιπλοκή της οξείας παγκρεατίτιδας -μια φλεγμονή του παγκρέατος- η οποία προκαλεί τον θάνατο τμήματος του οργάνου. Οι επιπλοκές μπορεί να περιλαμβάνουν οργανική ανεπάρκεια και ακόμη και θάνατο.

Η εφημερίδα επικαλείται ανώνυμες πηγές στο Κεντρικό Κλινικό Νοσοκομείο της Μόσχας, το οποίος ο Καντίροφ επισκέπτεται κάθε χρόνο και σύμφωνα με το δημοσίευμα η υγεία του άρχισε να επιδεινώνεται ραγδαία την άνοιξη του 2022, αναγκάζοντάς τον να χάσει αρκετές τηλεοπτικές εμφανίσεις και εγείροντας υποψίες για την περιοδική απουσία του από τη δημοσιότητα.

Λίγες ώρες μετά το δημοσίευμα, το κανάλι του Καντίροφ στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram κοινοποίησε ένα βίντεο διάρκειας τεσσάρων λεπτών με τον Καντίροφ να συναντά περιφερειακούς αξιωματούχους. Στο βίντεο, δεν κινεί το σώμα του και ακούγεται να μιλάει με δυσκολία.

Το βίντεο από το γυμναστήριο

Ωστόσο, γύρω στα μεσάνυχτα της Τρίτης, δημοσιεύτηκε ένα άλλο βίντεο στη σελίδα του Καντίροφ στο ρωσικό κοινωνικό δίκτυο Vkontakte, το οποίο τον έδειχνε να γυμνάζεται με στενούς συμμάχους σε γυμναστήριο σε μια προφανή κίνηση να διαλύσει τις φήμες περί ασθένειας.

Στο βίντεο διακρίνεται να σηκώνει βάρη, να κάνει ασκήσεις πάγκου και να παλεύει με έναν παρτενέρ. «Μια πολυάσχολη μέρα τελείωσε με άσκηση και θετικότητα», ανέφερε ένα μήνυμα που συνόδευε το βίντεο, χωρίς να αναφέρεται στην αναφερόμενη ασθένειά του. «Να θυμάστε ότι η φροντίδα της υγείας σας είναι μια επένδυση στο μέλλον σας», προσέθετε το μήνυμα σύμφωνα με τον Guardian.

Ένα τραγούδι που παίζει στο βίντεο περιέχει τους στίχους «Θεού θέλοντος, αγαπητή μου, μακάρι να ζήσεις για πάντα». Η προηγούμενη εκδοχή του βίντεο, την οποία μοιράστηκε αρχικά ο βοηθός του Καντίροφ σε ένα Instagram story σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, έδειχνε τον Τσετσένο πολέμαρχο να κάνει ένα σετ πλευρικών ανυψώσεων με βαράκια.

 «Δεν θα είναι ο ίδιος»

Παρά την επιμονή του ότι είναι απόλυτα υγιής, ο Καντίροφ έχει εμφανιστεί συχνά δημοσίως τον τελευταίο χρόνο με εμφανώς πρησμένο πρόσωπο, ενώ περιστασιακά μιλάει με δυσκολία και δυσκολεύεται να κρατήσει τα μάτια του ανοιχτά.

Τον Σεπτέμβριο του 2023, η Novaya Gazeta Europe ανέφερε ότι ο Καντίροφ νοσηλεύτηκε στο Κεντρικό Κλινικό Νοσοκομείο της Μόσχας για περίπου ένα μήνα με οξεία πνευμονική ανεπάρκεια μετά από υπερβολική δόση υπνωτικών χαπιών που φέρεται να τον βοηθούσαν να ανακουφιστεί από τον πόνο.

Ο Καντίροφ συνδέθηκε με αναπνευστήρα και τέθηκε προσωρινά σε ιατρικά προκαλούμενο κώμα, γεγονός που οδήγησε σε ανώνυμα κανάλια του Telegram να αναφέρουν ότι ο Τσετσένος πολέμαρχος βρισκόταν «σε κώμα». Για να εξηγήσει την απουσία του και να διαψεύσει αυτές τις αναφορές, ο ίδιος δημοσίευσε τον Σεπτέμβριο μια φωτογραφία του στο κρεβάτι του θείου του Μαγκομέντ, ο οποίος φέρεται να λάμβανε θεραπεία στο ίδιο νοσοκομείο.

Παρόλο που οι γιατροί κατάφεραν να σταθεροποιήσουν την κατάσταση του τον Σεπτέμβριο, πηγή της Novaya Gazeta Europe στο νοσοκομείο ανέφερε ότι τα αποτελέσματα της μαγνητικής τομογραφίας του Καντίροφ προκάλεσαν «ανησυχία» σε πολλούς στον στενό του κύκλο και την αίσθηση ότι δεν θα ήταν σε θέση να αναρρώσει πλήρως.

«Ο παλιός ηγέτης δεν θα είναι πλέον ο ίδιος, η ασθένεια θα τον επηρεάσει σοβαρά. Ακόμη και αν αναρρώσει τώρα, δεν θα είναι ούτε ζωντανός ούτε νεκρός», ανέφερε η Novaya Europe, επικαλούμενη πηγή που βρίσκεται κοντά στον σύμμαχο του Καντίροφ, τον Ρώσο βουλευτή, Άνταμ Ντελιμχάνοφ.

Σενάριο διαδοχής

Ο Πούτιν στηρίζει εδώ και καιρό την εξουσία του αυταρχικού ηγέτη της Τσετσενίας για να διατηρήσει τη σταθερότητα της περιοχής. Ο Καντίροφ σε αντάλλαγμα έχει στείλει χιλιάδες Τσετσένους παραστρατιωτικούς για να υποστηρίξουν την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Με φόντο τις φήμες για την υγεία του, έχει επίσης ξεκινήσει μια εκστρατεία για να εδραιώσει τον έλεγχό του στην περιοχή και να προετοιμάσει την επόμενη γενιά της δυναστείας του.

Μετά την περιπέτεια με την υγεία του τον Σεπτέμβριο, το Κρεμλίνο ξεκίνησε μια μαζική εκστρατεία δημοσίων σχέσεων για να δείξει τον Καντίροφ υγιή.

Έτσι το Κρεμλίνο φέρεται να αρχίσει να εργάζεται πάνω σε ένα σχέδιο διαδοχής για τη διατήρηση της σταθερότητας στη δημοκρατία του Βόρειου Καυκάσου.

Μεταξύ των πιθανών διαδόχων είναι ο διοικητής της ένωσης εθελοντών των τσετσενικών ειδικών δυνάμεων Akhmat, υποστράτηγος Απτί Αλαουντίνοφ, ο οποίος διορίστηκε πρόσφατα αναπληρωτής στην Κύρια Διεύθυνση Στρατιωτικών και Πολιτικών Εργασιών του υπουργείου Άμυνας.

Ο Καντίροφ έχει κατηγορηθεί για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένων συστηματικών βασανιστηρίων και εξωδικαστικών εκτελέσεων, από τότε που διορίστηκε επίσημα επικεφαλής της ρωσικής δημοκρατίας της Τσετσενίας το 2007.

Sports in

Πόσα χρήματα έχει κερδίσει μέχρι στιγμής ο Ολυμπιακός από την ασύλληπτη ευρωπαϊκή του πορεία

Αυτά είναι τα συνολικά έσοδα του Ολυμπιακού φέτος από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024