Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο Ανδρουλάκης στο 2ο ειδικό σχολείο Πυλαίας, που βάζει «λουκέτο» λόγω ακατάλληλων υποδομών

Ο Ανδρουλάκης στο 2ο ειδικό σχολείο Πυλαίας, που βάζει «λουκέτο» λόγω ακατάλληλων υποδομών

«Η ειδική αγωγή δεν είναι μόνο θέμα ευαισθησίας, αλλά κοινωνικής δικαιοσύνης», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης

Το 2ο Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Πυλαίας – Χορτιάτη επισκέφτηκε την Παρασκευή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος συνομίλησε με γονείς και μαθητές για το μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζουν.

Ο Δήμος Πυλαίας θα προχωρήσει στην αναστολή της λειτουργίας του 2ου ΕΕΕΕΚ, του Ειδικού Δημοτικού και του Ειδικού νηπιαγωγείου, καθώς τα κτίρια που στεγάζουν τα σχολεία έχουν κριθεί ακατάλληλα από τις αρμόδιες επιτροπές.

«Έχει χρέος η κυβέρνηση να αξιοποιήσει σωστά τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης για να φτάσουμε σε ένα επίπεδο εκπαιδευτικών υπηρεσιών, αλλά και για τη μετέπειτα ζωή τους στα επίπεδα άλλων ευρωπαϊκών κρατών»

Αν και το θέμα της ακαταλληλότητας των χώρων έχει τεθεί εδώ και χρόνια, όπως σημείωσαν οι γονείς των μαθητών με ειδικές ανάγκες, ζουν με την αγωνία αν τον Σεπτέμβριο θα υπάρχει για τα παιδιά τους κατάλληλος χώρος.

Περαιτέρω, η κατανομή των μαθητών σε άλλα ειδικά σχολεία του νομού στο μέσον της σχολικής χρονιάς ανατρέπει κάθε οικογενειακό προγραμματισμό και διαταράσσει την καθημερινότητα των παιδιών, όπως τόνισαν στον Νίκο Ανδρουλάκη γονείς και εκπαιδευτικοί.

Γονείς και εκπαιδευτικοί στο 2ο ΕΕΕΕΚ περιγράφουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

«Τα παιδιά μας μπαίνουν σε μια πολύ μεγάλη περιπέτεια»

Σε δηλώσεις του, ο Νίκος Ανδρουλάκης επισήμανε, μεταξύ άλλων, πως το ζήτημα της ειδικής αγωγής «δεν είναι μόνο θέμα ευαισθησίας, είναι πάνω απ’ όλα ένα ζήτημα κοινωνικής δικαιοσύνης».

«Ήρθαμε σήμερα εδώ, στην Πυλαία, διότι αναστέλλεται η λειτουργία του 2ου ειδικού σχολείου και νηπιαγωγείου, καθώς κρίθηκαν ακατάλληλες οι υποδομές. Στα μέσα της σχολικής περιόδου, τα παιδιά μας μπαίνουν σε μια πολύ μεγάλη περιπέτεια, ανατρέποντας το σχολικό τους πρόγραμμα, δυσκολεύοντας τις οικογένειές τους και τα ίδια», υπογράμμισε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προσέθεσε ότι τα προβλήματα της ειδικής αγωγής «τα συναντούμε σε όλη την Ελλάδα», τονίζοντας πως «η χώρα μας είναι πολύ πίσω σε ένα θέμα που αφορά χιλιάδες ελληνόπουλα».

«Έχει χρέος η κυβέρνηση να αξιοποιήσει σωστά τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης για να φτάσουμε σε ένα επίπεδο εκπαιδευτικών υπηρεσιών, αλλά και για τη μετέπειτα ζωή τους στα επίπεδα άλλων ευρωπαϊκών κρατών. Από την πλευρά μας, θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, γιατί είναι προτεραιότητά μας αυτά τα παιδιά που έχουν ανάγκη το κοινωνικό κράτος, που έχουν ανάγκη όλους εμάς δίπλα τους, να τους προσφέρουμε μια καλύτερη ζωή», σημείωσε καταληκτικά ο κ. Ανδρουλάκης.

Sports in

«Μονόδρομος» το VAR και στο μπάσκετ – Εφαρμογή στο τελευταίο κρίσιμο δίλεπτο και για όλες τις αποφάσεις

Μια είναι η λύση για να μπει τέλος σε «εμετικές» διαιτησίες, όπως αυτή που είδαμε στο Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα το βράδυ της Τρίτης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024