Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δημοσκόπηση: Μειώνεται η ψαλίδα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ - Καταλληλότερος πρωθυπουργός ξανά ο Κανένας

Δημοσκόπηση: Μειώνεται η ψαλίδα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Καταλληλότερος πρωθυπουργός ξανά ο Κανένας

Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κανένας για ακόμη μια φορά. Πιέζεται από τα Δεξιά η ΝΔ, κερδισμένος ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, χαμένο το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ

Μειώνεται η ψαλίδα μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με τη διαφορά να καταγράφεται στο 12,5% σε δημοσκόπηση της εταιρείας Prorata, για τον τηλεοπτικό σταθμό «Attica».

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ καταγράφει 25,5% και λαμβάνει την πρώτη θέση. Στη δεύτερη βρίσκεται με 13% ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, στην τρίτη το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ με 11%, η Ελληνική Λύση κατατάσσεται τέταρτη με 8,5% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 8%, η Πλεύση Ελευθερίας με 4%, η Νέα Αριστερά στο 3,5% και στο 3% η «Νίκη».

Ο Κανένας για ακόμη μια φορά, παίρνει… κεφάλι έναντι των υπόλοιπων υποψηφίων

Εκτός ευρωβουλής μένουν το ΜέΡΑ25 με 2%, όπως και οι «Δημοκράτες» (κόμμα Λοβέρδου), Φωνή Λογικής (κόμμα Λατινοπούλου) και Σπαρτιάτες με 1,5%. Στο 1% καταγράφεται ο «Κόσμος».

Συγκριτικά με την προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρείας για τον τηλεοπτικό σταθμό, τον Ιανουάριο του 2024, η ΝΔ υποχωρεί 4,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ καταγράφει άνοδο 2,5% και το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ χάνει 2 μονάδες.

Πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των έγκυρων

Στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής των κομμάτων για τις ευρωεκλογές, η έρευνα εμφανίζει τη ΝΔ να κινείται από 28 έως 32%, τον ΣΥΡΙΖΑ από 13,5 έως 16,5%, το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ από 11,5 έως 14,5%, την Ελληνική Λύση από 9 έως 11% και το ΚΚΕ από 8 έως 10%. Κατά την εκτίμηση της δημοσκοπικής εταιρείας, 3,5 έως 5% είναι το εύρος της επιρροής της Πλεύσης Ελευθερίας, 3 έως 4,5% της Νέας Αριστεράς και 2,5 έως 4% της Νίκης.

Εκτίμηση εκλογικής επιρροής

Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κανένας

Στο ερώτημα «ποιον πολιτικό αρχηγό εμπιστεύεστε περισσότερο για πρωθυπουργό», οι ερωτηθέντες της δημοσκόπησης απάντησαν 40% «Κανέναν«, 33% τον Κυριάκο Μητσοτάκη έναντι 6% των Στέφανου Κασσελάκη και Κυριάκου Βελόπουλου. Ο Κανένας, έτσι, για ακόμη μια φορά, παίρνει… κεφάλι έναντι των υπόλοιπων υποψηφίων.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κανένας

Η ακρίβεια το σημαντικότερο πρόβλημα

Η ακρίβεια εξακολουθεί να διατηρείται στην πρώτη θέση στα σημαντικά προβλήματα που ταλανίζουν τους ψηφοφόρους με ποσοστό 46%, ενώ τους εκλογείς επηρεάζουν επίσης η εγκληματικότητα κατά 30%, η διαφθορά και τα σκάνδαλα (25%), τα Τέμπη (24%) και οι εξελίξεις στο ΕΣΥ (19%).

Στο ερώτημα, πώς αντιμετωπίζει η κοινή γνώμη το ενδεχόμενο να κατοχυρωθεί νομικά ο όρος «γυναικοκτονία», το 65% απαντά θετικά, αδιάφορα το 17% και αρνητικά το 15%.

Πιέζεται από τα Δεξιά η ΝΔ

Στο ερώτημα τι προτίθενται να ψηφίσουν οι εκλογείς που αυτοτοποθετούνται στην κεντροδεξιά, η κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ισχυρή (ΝΔ 54%, Ελληνική Λύση 14%).

Η εικόνα όμως αλλάζει, όταν καλούνται να απαντήσουν όσοι αυτοτοποθετούνται στη Δεξιά και την Ακροδεξιά, όπου η ΝΔ πιέζεται από την Ελληνική Λύση (31 έναντι 30%), ενώ 8% εμφανίζεται να παίρνει η Νίκη, 7% η Φωνή Λογικής και 3% οι Σπαρτιάτες.

Το σύνολο των ερωτηθέντων, πάντως, εκτιμά ότι στις ευρωεκλογές τα κόμματα δεξιά της ΝΔ θα καταγράψουν άνοδο (58%), ενώ μόνο το 22% θεωρεί ότι θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα.

Πιέζεται από τα Δεξιά η ΝΔ

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024