Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Apple: Στο Βιετνάμ ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας – Τι ψάχνει

Apple: Στο Βιετνάμ ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας – Τι ψάχνει

Ο Τιμ Κουκ αναμένεται να συναντήσει προγραμματιστές, φοιτητές και δημιουργούς περιεχομένου κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψης.

Στο Βιετνάμ έφτασε τη Δευτέρα ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ, καθώς ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός προσπαθεί να ενισχύσει τις πωλήσεις σε νέες αγορές.

Ο Κουκ αναμένεται να έχει συναντήσεις με με χρήστες, προγραμματιστές και δημιουργούς περιεχομένου της Apple κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψης.

Ο CEO δημοσίευσε φωτογραφίες στον λογαριασμό του στο X από το Ανόι.


Όπως γράφουν τοπικά μέσα ενημέρωσης ο Κουκ συναντήθηκε με τις μουσικούς My Linh και My Anh με τις οποίες απόλαυσε τον φημισμένο βιετναμέζικο καφέ με αβγό.

Η επίσκεψη του Κουκ έρχεται σε μια περίοδο δοκιμών για τον αμερικανικό τεχνολογικό κολοσσό. Τα στοιχεία που δημοσίευσε τη Δευτέρα η International Data Corporation (IDC) έδειξαν ότι οι παγκόσμιες αποστολές iPhone μειώθηκαν κατά 10% σε ετήσια βάση το πρώτο τρίμηνο του 2024.

Η Apple αντιμετωπίζει έντονο ανταγωνισμό στην αγορά smartphone high-end όπου δραστηριοποιείται, ειδικά σε βασικές αγορές όπως η Κίνα.

Η Apple έχει εξελιχθεί αθόρυβα στον τρίτο μεγαλύτερο πωλητή smartphone του Βιετνάμ, σύμφωνα με την IDC, πίσω από την κινεζική εταιρεία παραγωγής ηλεκτρονικών ειδών Oppo και τη Samsung. Και το Βιετνάμ έχει γίνει μια βασική τοποθεσία για την κατασκευή του, καθώς η εταιρεία προσπαθεί να διαφοροποιήσει τη συναρμολόγηση των προϊόντων της μακριά από την Κίνα.

Η εξάρτηση της Apple από την Κίνα για τα προϊόντα της τέθηκε υπό έλεγχο το 2022 καθώς τα αυστηρά μέτρα πρόληψης της Covid-19 στη χώρα και οι ταραχές των εργαζομένων στο εργοστάσιο iPhone της Foxconn διέκοψαν την παραγωγή . Η Foxconn είναι ο κύριος συναρμολογητής των iPhone της Apple.

«Το Βιετνάμ είναι σημαντικό για την Apple όχι μόνο λόγω της αυξανόμενης βάσης των θαυμαστών της εκεί, αλλά και επειδή η βιομηχανία αντισταθμίζει τα στοιχήματά της διαφοροποιώντας την παραγωγή της πέρα ​​από την Κίνα. Αυτό περιλαμβάνει βασικές τοποθεσίες όπως το Βιετνάμ, όπου η Samsung έχει εδώ και καιρό παρουσία στο βόρειο τμήμα της χώρας», δήλωσε στο CNBC ο Bryan Ma, αντιπρόεδρος της έρευνας συσκευών πελατών της IDC.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

Γιατί η απουσία του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ «πληγώνει» τον Παναθηναϊκό… (vids)

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο Βελιγράδι χωρίς τον Ερνανγκόμεθ, ο Εργκίν Αταμάν ψάχνει λύσεις για τη διπλή μάχη με τη Μακάμπι και η απουσία του Ισπανού είναι πολύ πιο σημαντική από όσο νομίζει κανείς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024