Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επίθεση στο Σίδνεϊ: Τι γνωρίζουν οι Αρχές για τον 40χρονο δράστη

Επίθεση στο Σίδνεϊ: Τι γνωρίζουν οι Αρχές για τον 40χρονο δράστη

Άγνωστα παραμένουν τα κίνητρα του δράστη του Σίδνεϊ - Μαχαίρωσε βρέφος 9 μηνών - Νεκρή η μητέρα του βρέφους

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την επίθεση με μαχαίρι στο εμπορικό κέντρο στο Σίδνεϊ. Μέχρι στιγμής, έξι άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους, ενώ και ο δράστης έπεσε νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Guardian, που επικαλείται την ενημέρωση της αστυνομίας, τέσσερις γυναίκες και ένας άνδρας έχασαν την ζωή τους λόγω της επίθεσης με μαχαίρι. Το έκτο θύμα – μία γυναίκα που πέθανε στο νοσοκομείο από τα τραύματα που έφερε – είναι η μητέρα του μωρού εννέα μηνών που ήταν επίσης θύμα της επίθεσης και αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται μετά από χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε.

Σημειώνεται ότι η Webb ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για το εννέα μηνών μωρό που ήταν μεταξύ των θυμάτων και δήλωσε: «Η τελευταία ενημέρωση είναι ότι είχαν μπει στο χειρουργείο. Είναι πολύ νωρίς για να πούμε, πραγματικά. Είναι τρομερό, τρομερό.»

Ποιος είναι ο δράστης

Η αστυνομική διευθύντρια Karen Webb αναφέρει ότι η αστυνομία πιστεύει ότι γνωρίζει ποιος είναι ο δράστης της επίθεσης, αλλά περιμένει να τον αναγνωρίσει επίσημα. Ανέφερε, συγκεκριμένα, ότι: «Αργότερα απόψε, πληροφορηθήκαμε ποιος είναι ο δράστης και πιστεύουμε ότι πρόκειται για έναν 40χρονο άνδρα.

Ωστόσο, περιμένουμε να τον ταυτοποιήσουμε επίσημα και δεν μπορούμε να μιλήσουμε ακόμη για την αναγνώρισή του. Επιτρέψτε μου να σας διαβεβαιώσω ότι είμαστε βέβαιοι ότι δεν υπάρχει συνεχιζόμενος κίνδυνος και ότι έχουμε να κάνουμε με ένα άτομο που έχει πλέον αποβιώσει.»

Η Webb λέει ότι ο δράστης – αν είναι το πρόσωπο που πιστεύει η αστυνομία ότι είναι – ήταν γνωστός στην αστυνομία και δεν έχουν φόβους ότι είχε ιδεολογικά κίνητρα. Είπε δε ότι: «Περιμένουμε να επιβεβαιώσουμε την ταυτότητα του και αν είναι το πρόσωπο που πιστεύουμε ότι είναι, δεν έχουμε φόβους για το ιδεολογικό κίνητρο. Με άλλα λόγια, ότι δεν πρόκειται για τρομοκρατικό περιστατικό.»

Πλάνο που δείχνει τον δράστη της επίθεσης

«Ο δράστης έδρασε μόνος του»

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Άντονι Αλμπανέζι, δήλωσε πως ο δράστης της επίθεσης φαίνεται να «έδρασε μόνος του». Ο ίδιος δήλωσε ότι παραμένουν άγνωστα τα κίνητρα του 40χρονου δράστη.

Ακόμη, ανέφερε ότι «Για εμάς όλους αυτό το βράδυ, οι φρικτές σκηνές από το Bondi Junction (το όνομα του εμπορικού κέντρου) ξεπερνούν κάθε λέξη και κατανόηση.» Πρόσθεσε δε ότι «Ήταν μια απεχθής πράξη βίας, που στόχευε αδιακρίτως αθώους ανθρώπους οι οποίοι πήγαιναν ένα συνηθισμένο Σάββατο να κάνουν τα ψώνια τους.»

Τέλος, ανέφερε «Απόψε οι πρώτες σκέψεις όλων των Αυστραλών είναι στα θύματα αυτών των αποτρόπαιων πράξεων. Οι πρώτες σκέψεις μας είναι σε αυτούς που επλήγησαν και τους οικείους τους.»

Πόσοι τραυματίστηκαν από την επίθεση

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την επίθεση τραυματίστηκαν επίσης αρκετοί άνθρωποι, εκ των οποίων οκτώ, ανάμεσά τους ένα παιδί, διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο. Ένα βρέφος εννέα μηνών περιλαμβάνεται επίσης στους τραυματίες.

«Όλοι φέρουν τραύματα», είπε ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών της πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024