Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θα απομακρύνουν το αμφιλεγόμενο γλυπτό για τον πρίγκιπα Φίλιππο

Θα απομακρύνουν το αμφιλεγόμενο γλυπτό για τον πρίγκιπα Φίλιππο

Ως το «πιθανώς πιο κακής ποιότητας έργο» που έχει υποβληθεί ποτέ χαρακτηρίζεται το αμφιλεγόμενο γλυπτό για τον πρίγκιπα Φίλιππο.

Ως το «πιθανώς πιο κακής ποιότητας έργο» που έχει υποβληθεί ποτέ χαρακτηρίζεται το αμφιλεγόμενο γλυπτό για τον πρίγκιπα Φίλιππο που πρόκειται να απομακρυνθεί από το Κέιμπριτζ.

Το χάλκινο γλυπτό αξίας 150.000 λιρών που ονομάζεται «The Don» υποτίθεται πως αντιπροσωπεύει τον πρίγκιπα Φίλιππο στον ρόλο του ως Αντιπρύτανης στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ.

Το δημοτικό συμβούλιο του Κέιμπριτζ έχει εκδώσει μια ειδοποίηση για την αφαίρεση του αγάλματος, καθώς δεν έχει άδεια σχεδιασμού και έχει επιβλαβείς υλικές επιπτώσεις στην εμφάνιση της περιοχής.

Οι πολεοδόμοι αρνήθηκαν την άδεια να εκτεθεί έξω από ένα νέο κτίριο γραφείων στη Hills Road το 2014, περιγράφοντάς το ως το χειρότερο έργο δημόσιας τέχνης που είχαν δει ποτέ.

Η υπεύθυνη του δημοτικού συμβουλίου του Κέιμπριτζ Nadine Black είπε ότι ήταν πιθανώς το πιο κακής ποιότητας έργο που έχει υποβληθεί ποτέ στο συμβούλιο.

«Είναι ένα έργο που έχει ήδη αγοραστεί και δεν έχει σχέση με την περιοχή. Είναι σε πολύ μεγάλη κλίμακα για το πλαίσιο του χώρου στον οποίο θα βρίσκεται και θα θέσει σε κίνδυνο την ποιότητα νέας ανάπτυξης».

Αγνοείται η πατρότητα του γλυπτού

Το άγαλμα αρχικά αποδόθηκε στον Ουρουγουανό γλύπτη Pablo Atchugarry, αλλά αργότερα αποκήρυξε το κομμάτι.

Ο Pablo Atchugarry, ο οποίος είναι διεθνούς φήμης γλύπτης, χαρακτήρισε την κατηγορία πως ήταν δικό του έργο «κακοποίηση».

«Δεν έχω δημιουργήσει αυτό το γλυπτό και είναι κακοποίηση που χρησιμοποίησαν το ονόμά μου. Μακάρι κάποιος να μου ζητήσει συγγνώμη για αυτή την παρεξήγηση» σημείωνε χαρακτηριστικά το 2014.

Ο Bill Gredley, ο πρόεδρος του Unex Group που ανέπτυξε το έργο, το υπερασπίστηκε σθεναρά το 2014, περιγράφοντάς το ως «θεαματικό έργο τέχνης».

«Ο κ. Gredley εκτιμά ότι η τέχνη είναι υποκειμενική και επομένως δεν έχει κανένα πρόβλημα με όσους δεν τους αρέσει το The Don» σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Η σύμβουλος Katie Thornburrow είπε ότι κανείς «δεν φαίνεται να έχει μια καλή κουβέντα για αυτό» και ότι «θα χαρεί να το δει να χάνεται».

Ο Pablo Atchugarry είπε στη MailOnline από την πλευρά του πως το έργο τέχνης The Don δεν είναι δημιούργημά του.

Sports in

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στις εξέδρες, η στήριξη των αδερφών Αγγελόπουλων και ο… Μήτρου Λονγκ(vid)

Δείτε μέσα από την παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός όσα έγιναν εντός και εκτός παρκέ στον 2ο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (77-69).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024