Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα Υόρκη: Επιβάτης του μετρό σκοτώθηκε πέφτοντας στις ράγες μετά από επίθεση άντρα

Νέα Υόρκη: Επιβάτης του μετρό σκοτώθηκε πέφτοντας στις ράγες μετά από επίθεση άντρα

Τα περιστατικά επιθέσεων στον χώρο του μετρό έχουν αυξηθεί σημαντικά

Επιβάτης του μετρό της Νέας Υόρκης βρήκε τραγικό θάνατο αφού διερχόμενος συρμός τον χτύπησε θανάσιμα.

Το περιστατικό σημειώθηκε στην περιοχή του Μανχάταν τη Δευτέρα, όταν το θύμα δέχτηκε απρόκλητη επίθεση από ψυχικά διαταραγμένο άντρα, ο οποίος τον έσπρωξε και τον έριξε στις ράγες.

Η αμαξοστοιχία δυστυχώς δεν κατάφερε να σταματήσει εγκαίρως. Το θύμα —αγνώστων στοιχείων— κηρύχθηκε νεκρό λίγα λεπτά μετά, από τις Αρχές, ενώ συνελήφθη και ο δράστης, με τις κατηγορίες εις βάρος του να εκκρεμούν, σύμφωνα με δημοσίευμα της New York Post.

Το σοκαριστικό συμβάν έρχεται εν μέσω ενός κύματος βίαιων εγκλημάτων στο μετρό της πόλης, συμπεριλαμβανομένου ενός πολύνεκρου φονικού πυροβολισμού σε ένα κατάμεστο βαγόνι στο Μπρούκλιν νωρίτερα αυτό το μήνα.

Ορισμένα περιστατικά υποδεικνύουν την ψυχική ασθένεια ως πιθανό παράγοντα των επιθέσεων

Ο αριθμός των επιθέσεων στο εκτεταμένο σύστημα υπόγειων μεταφορών αυξήθηκε κατά 53% πέρυσι σε σχέση με την προ πανδημίας εποχή, με 570 τέτοιες επιθέσεις το 2023 σε σύγκριση με 373 το 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Δεν είναι σαφές τι προκαλεί αυτή την ανησυχητική τάση, αλλά ορισμένα περιστατικά υποδεικνύουν την ψυχική ασθένεια ως πιθανό παράγοντα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι μισές από τις επιθέσεις εναντίον εργαζομένων της υπηρεσίας μεταφορών MTA πέρυσι αφορούσαν έναν ύποπτο που έπασχε από ψυχική ασθένεια.

Από τα 38 άτομα που κατηγορήθηκαν για 41 ξεχωριστές επιθέσεις εναντίον υπαλλήλων του συστήματος μεταφορών, 20 από αυτούς είχαν τεκμηριωμένα ψυχολογικά προβλήματα, σύμφωνα με έρευνα της Post.

Ο δράστης της επίθεσης της Δευτέρας αναγνωρίστηκε από πηγές ως ο 24χρονος Carlton McPherson. Είχε συλληφθεί ξανά τον Οκτώβριο του 2023, πάλι με την κατηγορία της επίθεσης, αλλά αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση και αναμένεται να επανέλθει στο δικαστήριο τον Ιούλιο.

Ο φερόμενος δράστης Carlton McPherson

Sports in

Ολυμπιακός – Λαμία 4-1: «Μάγος» ο Ποντένσε…

Ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ποντένσε, που είχε γκολ και ασίστ, επικράτησε με 4-1 της Λαμίας και πλέον στρέφει το βλέμμα του στο κρίσιμο παιχνίδι με την Άστον Βίλα – Τσικίνιο, Ναβάρο και Αλεξανδρόπουλος τα άλλα τρία γκολ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024