Δωρεάν γεύματα με «ανήθικη» χρήση του ChatGPT
Έτρωγε τζάμπα στα McDonald's εδώ και μήνες χάρη στο ChatGPT, αλλά με μια εντελώς ανήθικη μέθοδο κριτικών για το κατάστημα
- #Καλλιμάρμαρο: «Δεν ξεχνάμε, Δικαιοσύνη» – Ράγισαν τα μάρμαρα στη συναυλία για τα Τέμπη
- Γιατί ρίχνουν τις τιμές στο λιανεμπόριο μετά από χρόνια αυξήσεων - Το παράδειγμα των IKEA, Nike και Domino's
- Το εντυπωσιακό γκολ του Κωστούλα με την εθνική ελπίδων (vid)
- Συναγερμός στη Γερμανία - Άνδρας σε κατάσταση αμόκ πυρπόλησε κινηματογράφο γεμάτο θεατές
Το τέχνασμα που αποκαλύφθηκε σε ένα podcast είναι τόσο περίεργο όσο και εκτός ηθικής. Αυτό για το οποίο είναι σίγουρο είναι ότι η τεχνητή νοημοσύνη μας φέρνει ένα τεχνολογικό μέλλον για το οποίο ακόμα δεν γνωρίζουμε αν το μονοπάτι της θα καταλήξει σε αδιέξοδο.
Επί του παρόντος, πολλές εταιρείες και μεμονωμένοι χρήστες χρησιμοποιούν πλατφόρμες που χρησιμοποιούν μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης, όπως chatbots όπως το ChatGPT ή γεννήτριες εικόνων όπως το DALL-E.
Τώρα, ανακαλύφθηκε μια νέα χρήση του μοντέλου OpenAI, αλλά με λιγότερο ειλικρινείς προθέσεις.
Δωρεάν χάμπουργκερ σε βάρος της δουλειάς των άλλων και του ChatGPT!
Σε ένα απόσπασμα του podcast ‘All Things the Podcast’, ένας από τους οικοδεσπότες περιγράφει το κόλπο που χρησιμοποιεί εδώ και μήνες για να πάρει δωρεάν φαγητό στα καταστήματα γρήγορου φαγητού McDonald’s.
Η διαδικασία περιλαμβάνει τη χρήση ερευνών ικανοποίησης πελατών για τον έλεγχο του χειρότερου αποτελέσματος σε καθένα από τα καταστήματα και τη χρήση του ChatGPT για να γράψει κανείς μια «φρικτή εμπειρία» στο εν λόγω κατάστημα.
Σύμφωνα με τον δημιουργό του podcast, όταν πραγματοποιείται αυτή τη διαδικασία, αμφισβητήσιμη και ηθικά απεχθής σε όλα της τα άκρα, η εταιρεία συνήθως επικοινωνεί με τον πελάτη μέσω email και του στέλνει όχι μόνο ένα, αλλά πολλά κουπόνια για να παραγγείλει δωρεάν φαγητό στο franchise ως «συγνώμη».
Ουσιαστικά εκείνος έκλεβε πεταμένες αποδείξεις από ταμειακές μηχανές ή τραπέζια για να χρησιμοποιεί τον μοναδικό κωδικό τους για να ανοίξει μια έρευνα σχολίων της McDonald’s. Εκεί χρησιμοποιούσε το ChatGPT ζητώντας του να γράψει για «μια περίοδο που είχα μια φρικτή εμπειρία στο McDonald’s όπου παρήγγειλα ένα Big Mac και γράψτο με λιγότερους από 1.200 χαρακτήρες».
Αυτός που κάνει αυτό το υποτιθέμενο κόλπο εδώ και μήνες, διαβεβαιώνει ότι στη συνήθη τοποθεσία είναι ήδη γνωστός για αυτές τις πρακτικές και ότι οι εργαζόμενοι αποφεύγουν να του δώσουν την απόδειξη για την παραγγελία του, καθώς σε αυτό το χαρτί υπάρχουν οι πληροφορίες για να μπει στην έρευνα ικανοποίησης.
Επιπλέον, διαβεβαιώνει ότι οι χώροι του φαστ – φουντ έχουν ταπετσαρία με αφίσες που καλούν τους ανθρώπους να δώσουν τις υπηρεσίες τους τη μέγιστη βαθμολογία.
Μπορεί να είναι διασκεδαστικό να ελέγξετε εάν αυτή η μέθοδος είναι αποτελεσματική στη χώρα σας, αλλά η συμβουλή όλων είναι να μην χρησιμοποιείτε το κόλπο ή το ChatGPT για αυτού του είδους τις ενέργειες. Όχι μόνο είναι ηθικά διεστραμμένο, αλλά θα καταστρέψετε τη δουλειά όσων εργάζονται εκεί. Κάτι που θα μπορούσε να έχει επιπτώσεις τόσο στη μελλοντική απασχόλησή τους όσο και στη βιωσιμότητα των ίδιων των εγκαταστάσεων.
Υπάρχουν πολύ πιο διασκεδαστικοί τρόποι για να περάσετε το χρόνο σας χρησιμοποιώντας το OpenAI chatbot, όπως η χρήση προτροπών για να παίξετε με το ChatGPT, γι’ αυτό σας προσκαλούμε να προσπαθήσετε να σεβαστείτε περισσότερο τη δουλειά των άλλων και απλώς να σημειώσετε αυτού του είδους τις ειδήσεις για να κατανοήσετε τις προκλήσεις αντιμετωπίζουμε όταν μιλάμε για τα οφέλη της τεχνητής νοημοσύνης.
Ο «έξυπνάκιας» ισχυρίστηκε ότι ξεγέλασε την αλυσίδα φαστ φουντ για να του δώσει 100 κουπόνια σε μόλις εννέα μήνες, προσθέτοντας ότι «είναι καλύτερα όταν είναι δωρεάν».
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις