Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επιστρέφει στην τηλεόραση το «Baywatch» με νέους ναυαγοσώστες 

Επιστρέφει στην τηλεόραση το «Baywatch» με νέους ναυαγοσώστες 

Τα νέα επεισόδια θα είναι σε συμπαραγωγή της Fremantle και της Fox Entertainment.

Καλλίγραμμες γυναίκες με πληθωρικές καμπύλες τρέχουν σε αργή κίνηση, με φόντο τον ωκεανό. Με αυτό το σκηνικό αυτόματα μας έρχεται στο μυαλό το «Baywatch». Ήταν μια πρωτότυπη ιδέα που σάρωνε τις τηλεθεάσεις σε όλο τον κόσμο τη δεκαετία του ’90 και «προβαλλόταν σε όλες τις ηπείρους εκτός από την Ανταρκτική».

Υπήρξε μια από τις πιο αγαπημένες τηλεοπτικές σειρές του παρελθόντος με την σωστή συνταγή της επιτυχίας. Διήρκεσε 11 σεζόν με 242 επεισόδια ενώ κατάφερε να αποκτήσει φανατικούς θεατές από 145 χώρες και να ταυτίσει πολλούς ηθοποιούς με τους ρόλους στη σειρά.

To Baywatch ήταν ένα πρόγραμμα για όλη την οικογένεια. Είχε καμπύλες πανέμορφων γυναικών και κοιλιακούς αψεγάδιαστων ανδρών. Οι οντισιόν για τη σειρά ήταν πολλές και εξαιρετικά απαιτητικές. Στο καστ συμμετείχαν μεταξύ άλλων η Πάμελα ‘Αντερσον, η Γιασμίν Μπλιθ, ο Τζέισον Μομόα, η Αλεξάντρα Πολ και ο Μίχαελ Νιούμαν.

Το come back του «Baywatch»

Η πρωτότυπη σειρά με τον ηθοποιό και τραγουδιστή Ντέιβιντ Χέισελχοφ επιστρέφει στη μικρή οθόνη με νέα επεισόδια και σε συμπαραγωγή της Fremantle και της Fox Entertainment.

«Τολμηρές διασώσεις στον ωκεανό, παρθένες παραλίες και εμβληματικά κόκκινα μαγιό επιστρέφουν, μαζί με μια εντελώς νέα γενιά ναυαγοσωστών Baywatch, οι οποίοι περιηγούνται σε περίπλοκες, ακατάστατες προσωπικές ζωές σε αυτό το γεμάτο δράση reboot που αποδεικνύει ότι υπάρχει η οικογένεια στην οποία γεννιέσαι και η οικογένεια που βρίσκεις», σύμφωνα με την επίσημη περιγραφή της σειράς.

Το σενάριο υπογράφει η Λάρα Όλσεν η οποία θα είναι και η showrunner με την ίδια ομάδα παραγωγών της αρχικής σειράς, αναφέρει το Deadline.

Ο εμπνευστής της σειράς

Η σειρά διήρκεσε για δώδεκα χρόνια, από το 1989 έως το 1999 και από το 1999 έως το 2001, όταν συνεχίσθηκε σαν «Baywatch Hawaii», καθώς τα γυρίσματα μεταφέρθηκαν από τη Σάντα Μόνικα (Καλιφόρνια) στο γνωστό νησί του Ειρηνικού.

Σύμφωνα με το «Guinness Book of World Records», είναι η πλέον δημοφιλής τηλεοπτική σειρά όλων των εποχών, με περισσότερους από 1,1 εκατομμύρια τηλεθεατές.

Εμπνευστής του Baywatch ήταν ο Gregory J. Bonann, που είχε και ο ίδιος εργασθεί ως ναυαγοσώστης, επιθυμώντας να δημιουργήσει ένα σχετικό σίριαλ, το οποίο κατέληξε στην τελική μορφή που γνωρίζουμε. Η σειρά έκανε την εμφάνισή της στο δίκτυο NBC το 1989, αλλά ματαιώθηκε ύστερα από μόλις μία σεζόν, αφού το κόστος της παραγωγής ήταν υψηλό και τα κέρδη χαμηλά. Αισθανόμενος ότι η σειρά είχε προοπτική, ο ηθοποιός Ντέιβιντ Χέισελχοφ (γνωστός από την προηγούμενη τηλεοπτική του παρουσία σαν “Michael Knight” στο πολύ επιτυχημένο “Knight Rider”-ελληνικά «Ο Ιππότης της ασφάλτου» του 1982 – 1986) την επανέφερε, αποκτώντας τα δικαιώματά της το 1991, αφού επένδυσε δικά του χρήματα και σταδιακά λειτουργώντας σαν υπεύθυνος παραγωγής. Το σώου υπήρξε επιτυχές, ειδικά εκτός ΗΠΑ.

Μάλιστα, σύντομα οδήγησε σε μια παρεμφερή παραγωγή, το «Baywatch Nights», αλλά και σε ταινία αναφοράς, το «Baywatch: Hawaiian Wedding». Το 1999, σχεδιάσθηκε η αυστραλιανή εκδοχή της σειράς και τα μέλη του καστ ταξίδεψαν ώς το Σίδνεϋ για τα γυρίσματα. Ωστόσο, οι κάτοικοι της περιοχής Avalon εναντιώθηκαν στην παραγωγή για περιβαλλοντικούς λόγους και η όλη ιδέα κατέληξε σε αποτυχία.

Ο αξέχαστος ρόλος της Πάμελα Άντερσον στη σειρά

Μπορεί να έπαιξε σε έξι από τις συνολικά έντεκα σεζόν της σειράς, όμως, η 57χρονη σήμερα Πάμελα Άντερσον είναι ξεκάθαρα το σήμα κατατεθέν της σειράς. Η καριέρα της απογειώθηκε μαζί με την τηλεθέαση της σειράς όπου ενσάρκωνε τη Σι-Τζέι Πάρκερ. Οι σεζόν στις οποίες πρωταγωνίστησε θεωρούνται από τους φαν η «χρυσή εποχή της σειράς».

Ωστόσο, όταν το 1995 διέρρευσε το sex tape με τον Τόμι Λι, οι παραγωγοί σκέφτηκαν σοβαρά το ενδεχόμενο να την απολύσουν, αναλογιζόμενοι ότι πρόκειται για οικογενειακή σειρά και μπορεί να υπάρξουν αντιδράσεις από το κοινό.

Ακόμα φοβούνταν μην «τραβηχτούν» οι χορηγοί για τον ίδιο λόγο, όμως, το κοινό έδωσε από μόνο του την απάντηση. Η τηλεθέαση του Baywatch ανέβηκε ακόμα περισσότερο και έτσι, η θέση της Πάμελα στο καστ κατοχυρώθηκε.

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024