Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τρομακτικό βίντεο - Η στιγμή που ελέφαντας στριφογυρίζει τουρίστρια σαν κούκλα

Τρομακτικό βίντεο – Η στιγμή που ελέφαντας στριφογυρίζει τουρίστρια σαν κούκλα

Παρά το ατύχημα η Ρωσίδα τουρίστρια γλύτωσε μόνο με ένα κάταγμα στο πόδι

Σοκ προκαλεί ένα βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας και το οποίο απεικονίζει έναν ελέφαντα στην Ινδία, να στριφογυρίζει σαν κούκλα μία τουρίστρια. Το περιστατικό συνέβη στο οχυρό Αμέρ, ενώ η Ρωσίδα τουρίστρια που βίωσε την επίθεση του, κατέληξε με σπασμένο πόδι.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το eturbonews, το βίντεο που καταγράφηκε από κάμερα κλειστού κυκλώματος, δείχνει τον ελέφαντα να αρπάζει με την προβοσκίδα του μία Ρωσία τουρίστρια, να την στριφογυρίζει με μανία και στη συνέχεια να την πετά στο έδαφος. Στα πλάνα επίσης διακρίνεται ένας άντρας να πέφτει από την ορμητική κίνηση του ελέφαντα.

Τι υποστηρίζει η PETA

Η ομάδα υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων ανάρτησε ένα βίντεο στο X (πρώην Twitter). Το βίντεο εμφάνιζε υλικό από κάμερα παρακολούθησης του περιστατικού και επέστησε την προσοχή στην αγωνία του ζώου. Η PETA υποστήριξε στην ανάρτησή της ότι ο ελέφαντας βίωσε απογοήτευση ως αποτέλεσμα της υπομονής του σε μια ζωή σκλαβιάς, προκαλώντας ψυχικό τραύμα.

Σύμφωνα με τους ακτιβιστές της PETA, το ίδιο ζώο επιτέθηκε σε έναν καταστηματάρχη το 2022 κοντά στο φρούριο, προκαλώντας του τραυματισμούς στα πλευρά και στο ένα του πόδι. Ο ελέφαντας χρησιμοποιείται για τουριστικές βόλτες στο Ρατζαστάν για πάνω από δύο δεκαετίες.

Η PETA έχει στείλει επιστολές σε αξιωματούχους της πολιτείας, συμπεριλαμβανομένου του αναπληρωτή αρχηγού της κυβέρνησης, ζητώντας επιτακτικά τη μετεγκατάσταση του ελέφαντα σε καταφύγιο. Στόχος είναι να της δοθεί η ευκαιρία να θεραπευτεί από την ψυχική δυσφορία που της προκάλεσε η πολυετής σκλαβιά.

Η σύσταση της επιτροπής που έχει εγκριθεί από την κυβέρνηση έχει οδηγήσει σε νέα αιτήματα για την αντικατάσταση της βόλτας με τους ελέφαντες, με μηχανοκίνητα οχήματα φιλικά προς το περιβάλλον.

Δεν είναι η πρώτη φορά

Τέλος, το τελευταίο περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο. Πριν από επτά χρόνια, ένας άλλος ελέφαντας με το όνομα Malti, ο οποίος εργαζόταν για τη μεταφορά τουριστών στο Amer Fort, υπέστη σωματική κακοποίηση και ξυλοδαρμό από τους φροντιστές του μετά από μια αντιπαράθεση με έναν άλλο ελέφαντα.

Οι ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων συνέδεσαν το περιστατικό αυτό με σημαντική ψυχολογική δυσφορία που βίωσε ο ελέφαντας. Ένα βίντεο που καταγράφει τον ελέφαντα να περικυκλώνεται και να χτυπιέται με ξύλα κέρδισε μεγάλη προσοχή στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

Δείτε το βίντεο

Sports in

Παναθηναϊκός: Ζαμόρα, ένας άλλος …Νατσούρας

Πώς την πάτησε ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον Αρη;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024