Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο βασιλιάς Κάρολος «δακρύζει από συγκίνηση» - Συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ

Ο βασιλιάς Κάρολος «δακρύζει από συγκίνηση» – Συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ

Ο βασιλιάς Κάρολος επέστρεψε στα βασιλικά του καθήκοντα.

Ο βασιλιάς είχε την πρώτη του προσωπική συνάντηση με τον πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ, αφού τις τελευταίες εβδομάδες εργαζόταν παρασκηνιακά από τότε που μοιράστηκε τη διάγνωση του καρκίνου του.

Ο βασιλιάς Κάρολος επέστρεψε στα βασιλικά του καθήκοντα.

Ο πρωθυπουργός και ο μονάρχης μίλησαν επίσης για τον τρόπο με τον οποίο η είδηση της ασθένειας του βασιλιά έφερε στο φως της δημοσιότητας πολλές ζωτικής σημασίας φιλανθρωπικές οργανώσεις για τον καρκίνο

Ο 75χρονος βασιλιάς, ο οποίος υποβάλλεται σε θεραπεία για καρκίνο, συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Ρίσι Σουνάκ το απόγευμα της Τετάρτης στο παλάτι του Μπάκιγχαμ. Η κατ’ ιδίαν συνάντηση ήταν η πρώτη από τότε που ο μονάρχης αποκάλυψε ότι είχε διαγνωστεί με καρκίνο.

Παρά τον καρκίνο , ο οποίος εντοπίστηκε όταν νοσηλευόταν για καλοήθη διόγκωση του προστάτη, ο βασιλιάς Κάρολος συνεχίζει να ασχολείται με τις δημόσιες υποχρεώσεις του – αλλά σε μεγάλο βαθμό στο παρασκήνιο.

Πριν από δύο εβδομάδες, ο βασιλιάς και ο Σούνακ είχαν μια τηλεφωνική συνομιλία, η οποία είχε περισσότερο τον χαρακτήρα μιας ενημερωτικής συζήτησης παρά της επίσημης ακρόασης που παραδοσιακά ο μονάρχης και ο πρωθυπουργός πραγματοποιούν εβδομαδιαίως.

«Τις περισσότερες φορές με έκαναν να δακρύσω»

Την Τετάρτη, αυτό άλλαξε με τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών και βίντεο από τη συνάντηση του βασιλιά Καρόλου με τον Σουνάκ.

Ο Σουνάκ δήλωσε ότι ήταν «υπέροχο» να βλέπει τον βασιλιά Κάρολο να φαίνεται τόσο καλά, με τον μονάρχη να αστειεύεται: «Όλα γίνονται ως δια μαγείας».

Ο πρωθυπουργός είπε στη συνέχεια: «Λοιπόν, είμαστε όλοι μαζί σας. Η χώρα είναι στο πλευρό σας». O βασιλιάς είπε: «Έχω λάβει τόσα πολλά υπέροχα μηνύματα και κάρτες. Τις περισσότερες φορές με έκαναν να δακρύσω».

Ο πρωθυπουργός και ο μονάρχης μίλησαν επίσης για τον τρόπο με τον οποίο η είδηση της ασθένειας του βασιλιά έφερε στο φως της δημοσιότητας πολλές ζωτικής σημασίας φιλανθρωπικές οργανώσεις για τον καρκίνο.

«Ακούω ότι έχει δοθεί πολύ περισσότερη προσοχή και ενδιαφέρον σε αυτές τις κύριες, υπέροχες φιλανθρωπικές οργανώσεις για τον καρκίνο, πολλές από τις οποίες υποστηρίζω εδώ και χρόνια», είπε ο βασιλιάς χαμογελώντας.

«Κάνουν απίστευτο έργο σε όλη τη χώρα», απάντησε ο Σουνάκ. «Το κάνουν, το κάνουν», συμφώνησε ο βασιλιάς.

Η συνάντηση ακολούθησε μια συγκέντρωση του Μυστικού Συμβουλίου του βασιλιά Καρόλου νωρίτερα το απόγευμα. Ο Σούνακ ήταν εκείνος που δήλωσε αμέσως μετά τη διάγνωση του βασιλιά Καρόλου ότι ο καρκίνος είχε «εντοπιστεί νωρίς».

*Με πληροφορίες από People | Kεντρική φωτογραφία θέματος: Twitter | X

Sports in

Oλυμπιακός: Γητευτής ονείρων

Ο Ολυμπιακός του σήμερα είναι ικανός για τα πάντα. Οι δε ποδοσφαιριστές του αποφασισμένοι στον απόλυτο βαθμό, να τα δώσουν όλα. Γιατί πολύ απλά, θέλουν τα να νιώσουν όλα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024