Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη: Ανήλικοι λήστεψαν κατάστημα και χτύπησαν με αυτοκίνητο τον ιδιοκτήτη

Θεσσαλονίκη: Ανήλικοι λήστεψαν κατάστημα και χτύπησαν με αυτοκίνητο τον ιδιοκτήτη

Το περιστατικό καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας

«Έκρηξη» εμφανίζει η εγκληματικότητα των ανηλίκων, με τα περιστατικά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας να μην έχουν τέλος.

Το τελευταίο συνέβη στη Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης, όταν ανήλικοι έκλεψαν κατάστημα και στη συνέχεια χτύπησαν τον ιδιοκτήτη με ΙΧ.

Δύο 15χρονοι και ένας 16χρονος, με δύο ακόμη συνεργούς τους, έφτασαν με κλεμμένο όχημα έξω από το κατάστημα πώλησης χαρτικών και απορρυπαντικών.

Οι δράστες, αφού επόπτευσαν τον χώρο αποχώρησαν και επέστρεψαν μετά από δύο ώρες. Το περιστατικό καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας.

«Η παιδική εγκληματικότητα δυστυχώς ανθεί και έχουμε κάθε μέρα και κάθε εβδομάδα τέτοια περιστατικά»

Όταν επέστρεψαν στην επιχείρηση προκειμένου να πραγματοποιήσουν την κλοπή, άνοιξαν την πόρτα με λοστούς. Εισέβαλαν και αφού διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχαν χρήματα στο ταμείο, ξεκίνησαν να φορτώνουν στο αυτοκίνητο απορρυπαντικά και χαρτικά προϊόντα.

Την ώρα που επιχειρούσαν να διαφύγουν έφτασε ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, ο οποίος προσπάθησε να τους σταματήσει, ωστόσο οι ανήλικοι τον εμβόλισαν με το αυτοκίνητο τους.

«Είναι πλημμέλημα»

«Η παιδική εγκληματικότητα δυστυχώς ανθεί και έχουμε κάθε μέρα και κάθε εβδομάδα τέτοια περιστατικά. Νομίζω ότι έχουμε τα μεγαλύτερα ποσοστά εγκληματικότητας σε επίπεδο ανηλικότητας, ποτέ η χώρα. Σε ό,τι αφορά στην ποινή είναι πλημμέλημα, εκτός αν συνδέεται και με ομαδική δράση, αν έχει να κάνει και με άλλα περιστατικά, αν αποδίδεται στα παιδιά αυτά η έννοια της συμμορίας. Θα μπορούσε να πάει μαζί με αυτό που θα μπορούσε να θεωρηθεί διακεκριμένη κλοπή», υπογράμμισε μιλώντας στο MEGA ο ποινικολόγος, Γιάννης Γλύκας.

«Για τους γονείς υπάρχει το αδίκημα της έκθεσης ανηλίκου και της παραμέλησης εποπτείας. Πλέον με την αλλαγή του νόμου μπορεί να διαταχθεί σύλληψη ακόμα και σε ανήλικο», συμπλήρωσε.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024