Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
O Μασκ αρνείται ότι προσφέρει διαδικτυακή πρόσβαση τους Ρώσους της Ουκρανίας

O Μασκ αρνείται ότι προσφέρει διαδικτυακή πρόσβαση τους Ρώσους της Ουκρανίας

Το αφεντικό της SpaceX διαψεύδει τις καταγγελίες του Κιέβου.

Την υπηρεσία Starlink της SpaceX χρησιμοποιούν οι ρωσικές δυνάμεις στις κατεχόμενες ζώνες της Ουκρανίας προκειμένου να εξασφαλίσουν δορυφορικό διαδίκτυο, σύμφωνα με την κύρια υπηρεσία στρατιωτικών πληροφοριών του Κιέβου.

Απαντώντας η εταιρεία του Έλον Μασκ ανέφερε ότι η υπηρεσία δορυφορικού διαδικτύου, την οποία χρησιμοποιούν οι ουκρανικές δυνάμεις, ουδέποτε διατέθηκαν στη Ρωσία.

«Μια σειρά από ψευδείς ειδήσεις υποστηρίζουν ότι η SpaceX πουλά τερματικά Starlink στη Ρωσία. Αυτό είναι κατηγορηματικά ψευδές», έγραψε ο Μασκ στο X (πρώην Twitter)

«Από όσο γνωρίζουμε, κανένα Starlink δεν έχει πωληθεί άμεσα ή έμμεσα στη Ρωσία».

Η Κεντρική Διεύθυνση Πληροφοριών του Κιέβου (GUR) ισχυρίστηκε την Κυριακή ότι υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις ότι ο εξοπλισμός χρησιμοποιήθηκε από τις ρωσικές δυνάμεις στην μερικώς κατεχόμενη ανατολική ουκρανική περιοχή Ντόνετσκ.

«Ναι, έχουν καταγραφεί περιπτώσεις χρήσης αυτών των συσκευών από τους Ρώσους κατακτητές. Αυτό αρχίζει να αποκτά συστημικό χαρακτήρα», δήλωσε στο RBC-Ukraine ο εκπρόσωπος της GUR Andriy Yusov.

Η GUR στον ιστότοπό της ότι οι ραδιοφωνικές υποκλοπές συνομιλιών μεταξύ ρωσικών δυνάμεων έδειξαν ότι τερματικά Starlink είχαν εγκατασταθεί σε μονάδες της 83ης Ταξιαρχίας Εφόδου της Ρωσίας που δρουν στο Ντόνετσκ κοντά στις πόλεις Klischiivka και Andriivka.

Σε ανάρτησή στο X στις 8 Φεβρουαρίου, η SpaceX διαβεβαίωσε «η SpaceX δεν έχει κανενός είδους συνεργασία με τη ρωσική κυβέρνηση ή τον στρατό της».

«Η Starlink δεν δραστηριοποιείται στη Ρωσία, κάτι που σημαίνει ότι η υπηρεσία δεν λειτουργεί σε αυτήν τη χώρα. Η SpaceX δεν έχει πουλήσει ή διαθέσει ποτέ το Starlink στη Ρωσία, ούτε έχει στείλει εξοπλισμό σε τοποθεσίες στη Ρωσία. Εάν τα ρωσικά καταστήματα ισχυρίζονται ότι πουλούν το Starlink για υπηρεσίες σε αυτή τη χώρα, εξαπατούν τους πελάτες τους».

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024