Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κίλιαν Μέρφι: «Ευχαρίστως θα έπαιζα ξανά στο Peaky Blinders»

Κίλιαν Μέρφι: «Ευχαρίστως θα έπαιζα ξανά στο Peaky Blinders»

Ο υποψήφιος για Bafta και Όσκαρ ηθοποιός λέει ότι θα ήθελε να επαναλάβει τον ρόλο του γκάνγκστερ του Μπέρμιγχαμ, Τόμας Σέλμπι.

O υποψήφιος για Όσκαρ και Bafta Κίλιαν Μέρφι, ο οποίος διεκδικεί το βραβείο καλύτερου ηθοποιού για την ερμηνεία του ως Ρόμπερτ Οπενχάιμερ στην ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν για τον δημιουργό της ατομικής βόμβας, αποκάλυψε ότι θα γύριζε ευχαρίστως στον ρόλο του Τόμας Σέλμπι από το Peaky Blinders, στη μικρή ή τη μεγάλη οθόνη, αν του δινόταν η ευκαιρία.

«Η διαφορά είναι ότι όταν κάνεις ένα θεατρικό έργο, διατηρείς τον έλεγχο, στο βαθμό που, αν είναι μια απαίσια βραδιά, ξέρεις ότι αύριο μπορείς να τη διορθώσεις. Αλλά στον κινηματογράφο, δεν μπορείς να το διορθώσεις»

«Αν υπάρξει περαιτέρω ιστορία για να ειπωθεί και αν ο Stephen Knight παραδώσει ένα σενάριο όπως ξέρω ότι μπορεί, τότε θα είμαι εκεί», δήλωσε ο Μέρφι. «Θέλω να πω, αν θέλουμε να δούμε τον 50χρονο Τόμι Σέλμπι, θα είμαι εκεί. Ας το κάνουμε».

«Θα ήσουν βλάκας αν δεν το απολάμβανες»

Μιλώντας στη Lauren Laverne για τον αντίκτυπο της επιτυχίας στη ζωή του στην εκπομπή Desert Island Discs του BBC Radio 4 αυτό το Σαββατοκύριακο, ο χαρισματικός ηθοποιός από το Κορκ εξήγησε επίσης την προσέγγιση που υιοθέτησε για να παίξει τον Οπενχάιμερ. Συνειδητοποίησε, είπε, ότι η απεικόνιση «θα ήταν τελικά μια σύνθεση του σεναρίου, όλων των πραγμάτων που απορροφούσα από αυτόν, και στη συνέχεια ένα στοιχείο του εαυτού του μέσα σε αυτό. Και μετά τα βάζεις όλα αυτά στο μίξερ και αυτό γίνεται η εκδοχή του Chris και η δική μου εκδοχή του Οπενχάιμερ».

«Πιστεύω ότι είναι καθήκον μας ως ηθοποιοί να μεταμορφωνόμαστε σε ό,τι απαιτεί ο ρόλος»

Ο Μέρφι εξομολογείται επίσης την απροθυμία του να εμφανιστεί στο κόκκινο χαλί σε δημόσιες εκδηλώσεις, πριν από τον εξέχοντα ρόλο του στην περίοδο των βραβείων. «Έχω δυσκολευτεί στο παρελθόν», δήλωσε. «Αλλά μπορείς να αποφασίσεις να το απολαύσεις. Μπορείς να κάνεις αυτή την αλλαγή στον εγκέφαλο σου. Πραγματικά, θα ήσουν βλάκας αν δεν το απολάμβανες. Απλά κάνε το».

Επαγγελματικά, λέει ο Μέρφι στη Laverne, τα νεύρα του είναι χειρότερα σε ένα κινηματογραφικό πλατό από ό,τι στη σκηνή, από όπου ξεκίνησε: «Η διαφορά είναι ότι όταν κάνεις ένα θεατρικό έργο, διατηρείς τον έλεγχο, στο βαθμό που, αν είναι μια απαίσια βραδιά, ξέρεις ότι αύριο μπορείς να τη διορθώσεις. Αλλά στον κινηματογράφο, δεν μπορείς να το διορθώσεις». Βρίσκει επίσης τρομακτική τη σιωπή σε ένα πλατό πριν πει μια ατάκα, πρόσθεσε.

Παραλίγο, μουσικός;

Ο 47χρονος Μέρφι συζητά επίσης για τις πρώιμες ελπίδες του για μια καριέρα στη μουσική, κάτι που παραλίγο να γίνει πραγματικότητα όταν στο συγκρότημα του προσφέρθηκε συμβόλαιο για πέντε δίσκους.

Όμως οι γονείς κάποιων μελών του συγκροτήματος είχαν ενστάσεις και έτσι ο Μέρφι στράφηκε στην υποκριτική, εξασφαλίζοντας έναν ρόλο στο έργο Disco Pigs του Enda Walsh, προτού πάρει έναν ρόλο που άλλαξε την καριέρα του στην βραβευμένη με Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες το 2006 ταινία του Ken Loach The Wind That Shakes the Barley. «Άλλαξε βαθιά τον τρόπο με τον οποίο προσέγγιζα τη δουλειά», είπε για την αυτοσχεδιαστική τεχνική του Loach.

Αλλά ο ρόλος που τον έκανε γνωστό, ο Σέλμπι στην επική τηλεοπτική σειρά του Knight για τους γκάνγκστερ του Μπέρμιγχαμ, δεν του έλαχε τυχαία, εξομολογήθηκε ο Μέρφι: «Δεν ήμουν η προφανής επιλογή από φυσική άποψη. Δεν ξέρω αν έπεισα τον Stephen στη συνάντηση, αλλά προφανώς μετά του έστειλα ένα μήνυμα που έλεγε: «Θυμήσου, είμαι ηθοποιός». Και το πιστεύω αυτό. Πιστεύω ότι είναι καθήκον μας ως ηθοποιοί να μεταμορφωνόμαστε σε ό,τι απαιτεί ο ρόλος».

Με πληροφορίες από: Guardian | Κεντρική φωτογραφία θέματος: hoto: BBC/Press

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024