Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καντέρ σε Μπάιντεν: Πουλώντας F-16 στον Ερντογάν είναι σαν να τα πουλάς στον ISIS

Καντέρ σε Μπάιντεν: Πουλώντας F-16 στον Ερντογάν είναι σαν να τα πουλάς στον ISIS

Αναφορά και στην Ελλάδα - «Είναι το ίδιο με το να τα πουλάς στο Ιράν, τη Ρωσία, τη Αλ Κάιντα, τηΧεζμπολάχ, τους Ταλιμπάν... το Ισλαμικό Κράτος»

Σε μία οργισμένη ανάρτηση προχώρησε ο Τούρκος μπασκετμπολίστας Ενές Καντέρ, όταν έμαθε ότι ο Τζο Μπάιντεν άνοιξε τον δρόμο για την πώληση των αεροπλάνων F-16 στην Τουρκία.

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών διεμήνυσε μέσω επιστολής του στο αμερικανικό Κογκρέσο την πρόθεση του ίδιου να προχωρήσει η πώληση των μαχητικών αεροσκαφών στην Άγκυρα, μαζί με τα κιτ αναβάθμισής τους.

Ξέσπασμα Καντέρ κατά Μπάιντεν για τα F-16 στον Ερντογάν

Ο Τούρκος αθλητής, σφοδρός επικριτής του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξέφρασε την αγανάκτησή του για την εν λόγω απόφαση του Τζο Μπάιντεν και μεταξύ άλλων είπε χαρακτηριστικά, απευθυνόμενος στον κ. Μπάιντεν, ότι το να δίνεις F-16 στον πρόεδρο της Τουρκίας είναι το ίδιο με το να τα δίνει στον ISIS.

Συγκεκριμένα, ο μπασκετμπολίστας, ο οποίος έχει αυτοεξοριστεί για να γλυτώσει από τις διώξεις του καθεστώτος Ερντογάν, όντας αντιφρονούντας και κατηγορούμενος ότι είναι γκιουλενιστής συνωμότης, είπε στον κ. Μπάιντεν ότι «πουλώντας F-16 στον Ερντογάν είναι το ίδιο με το να τα πουλάς στο Ιράν, τη Ρωσία, τη Αλ Κάιντα, τηΧεζμπολάχ, τους Ταλιμπάν… το Ισλαμικό Κράτος».

Αναφορά και στην Ελλάδα

Ο κ. Καντέρ αναφέρθηκε και στην Ελλάδα, αλλά και τις τουρκικές υπερπτήσεις πάνω από το Αιγαίο. «Δεν θυμάσαι όταν η Τουρκία χρησιμοποίησε F-16 για να σκοτώσει Κούρδους, να προκαλέσει Κύπριους και Αρμένιους και να απειλήσει ελληνικές περιοχές πάνω από το Αιγαίο;», είναι το ερώτημα που απηύθυνε στον κ. Μπάιντεν.

«Η Ελλάδα παίρνει F-35 και η Τουρκία F-16. Με αυτό λοιπόν, πρόεδρε Μπάιντεν, υπονοείτε ότι δεν εμπιστευόμαστε την Τουρκία με την τελευταία μας τεχνολογία, αλλά αποφασίσαμε να την οπλίσουμε ούτως ή άλλως», συμπλήρωσε.

Το μήνυμά του:

«Πρόεδρε Μπάιντεν

Πρόκειται να βάψεις τα χέρια σου με αίμα αθώων. Το να πουλήσεις F-16 στον Ερντογάν, είναι σαν να τα πουλάς σε ISIS, Αλ Κάιντα, Ρωσία, Ιράν, Χεζμπολάχ ή Ταλιμπάν.

Ο Ερντογάν παραμένει αναξιόπιστο μέλος του ΝΑΤΟ, αλλά μέσω εκβιασμών κατάφερε να πάρει τα όπλα του. Χάρη στον Ερντογάν οι εκβιασμοί έχουν γίνει η νέα διπλωματία του μπλοκ ασφαλείας. Θα τα χρησιμοποιήσει για να βομβαρδίσει σχολεία, νοσοκομεία, καμπ προσφύγων, γυναίκες, παιδιά, ηλικιωμένους και πολλούς άλλους.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024