Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Χιρόνα κάνει και μαθήματα μεταγραφών

Η Χιρόνα κάνει και μαθήματα μεταγραφών

Η Χιρόνα απέκτησε τον Αρτέμ Ντόβμπικ το περασμένο καλοκαίρι, με την ισπανική ομάδα να κάνει την ιδανική επιλογή

Η Χιρόνα εντυπωσιάζει με την παρουσία της στο ισπανικό πρωτάθλημα καθώς φιγουράρει στην κορυφή της βαθμολογίας μετά από 21 παιχνίδια, έχοντας συγκεντρώσει 52 βαθμούς, έναν περισσότερο από τη δεύτερη της βαθμολογίας, Ρεάλ Μαδρίτης.

Τα αγωνιστικά επιτεύγματα της ομάδας παραπέμπουν σε… θαύμα, ωστόσο γίνεται εύκολα αντιληπτό πως η πορεία της Χιρόνα οφείλεται στη σκληρή δουλειά των παικτών και του προπονητή της.

Χθες βράδυ η Χιρόνα διέλυσε την Σεβίλλη με 5-1, αποδεικνύοντας ότι είναι αποφασισμένη να κάνει το «μπαμ» και να πάει μέχρι τέλους στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Και με τέτοιες εμφανίσεις όπως αυτή κόντρα στους Ανδαλουσιάνους, όλα είναι πιθανά καθώς η Χιρόνα δείχνει πραγματικά ασταμάτητη.

Μεγάλος πρωταγωνιστής φυσικά στο χθεσινό ματς αλλά και μέχρι στιγμής στη σεζόν είναι ο Ουκρανός σέντερ φορ, Αρτέμ Ντόβμπικ, ο οποίος πέτυχε τρία γκολ κόντρα στη Σεβίλλη και μάλιστα σε διάστημα έξι λεπτών.

Ναι, καλά διαβάσατε δεν έγινε λάθος. Ο Ντόβμπικ διέλυσε την αμυντική γραμμή της Σεβίλλης, πετυχαίνοντας χατ τρικ σε έξι λεπτά.

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν ότι ο Ουκρανός φιγουράρει στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ της Λα Λίγκα, έχοντας μέχρι στιγμής πετύχει 14 γκολ.

Ασφαλώς η εντυπωσιακή πορεία της Χιρόνα στο ισπανικό πρωτάθλημα οφείλεται στην ομαδική δουλειά, αλλά μεγάλο ρόλο έχει παίξει και η ικανότητα του Ντόβμπικ στο σκοράρισμα.

Τα γκολ του Ουκρανού επιθετικού έχουν βοηθήσει πολύ την ισπανική ομάδα κι εδώ θα πρέπει να σταθεί κάποιος στην επιλογή του συγκεκριμένου παίκτη.

Η Χιρόνα λοιπόν απέκτησε τον σέντερ φορ της Ντνίπρο -1 το περασμένο καλοκαίρι, με την ισπανική ομάδα να κάνει, όπως αποδείχθηκε στο γήπεδο, την ιδανική επιλογή.

Οι Καταλανοί παρέδωσαν μαθήματα μεταγραφών με την συγκεκριμένη κίνηση κι αυτό είναι ξεκάθαρο, καθώς ο οργανισμός της ομάδας λειτούργησε σωστά σε όλα τα επίπεδα.

Πρώτα απ’ όλα το τμήμα σκάουτινγκ της Χιρόνα είχε «κεντράρει» τον σέντερ φορ της ουκρανικής ομάδας αρκετό καιρό, εστιάζοντας στο στυλ παιχνιδιού του.

Κρίθηκε ότι το στυλ του παίκτη ταίριαζε απόλυτα σε αυτό που έψαχνε ο Μίτσελ και προχώρησε στην απόκτησή του.

Για να μπορέσει όμως ένας παίκτης να κάνει την διαφορά θα πρέπει να τον «εκμεταλλευτεί» και ο προπονητής της ομάδας κι εδώ έγινε εξαιρετική δουλειά από τον Μίτσελ.

Ο νεαρός τεχνικός φρόντισε να δημιουργήσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να δράσει με επιτυχία ο Ντόβμπικ και η συνέχεια είναι γνωστή.

Εδώ όμως θα πρέπει να γίνει μιαν ακόμα σημαντική επισήμανση, σε ότι αφορά την μεταγραφή του Ουκρανού επιθετικού.

Η Χιρόνα έκανε μια τεράστια κίνηση αν κρίνει κάποιος από τα λεφτά που δαπάνησε για την απόκτηση του παίκτη και την αξία που έχει λίγους μήνες αργότερα ο Ουκρανός σέντερ φορ.

Η ισπανική ομάδα έβγαλε από τα ταμεία της 7,7 εκατ. ευρώ για να εντάξει τον Ντόβμπικ στο δυναμικό της και πέντε μήνες μετά η αξία του Ουκρανού στράικερ στο transfermarkt έχει «εκτοξευθεί» στα 28,5 εκατ. ευρώ.

Χωρίς πολλά λόγια, τέσσερις φορές περισσότερα από τα χρήματα που έδωσε το καλοκαίρι η Χιρόνα για να τον αποκτήσει.

Καταλαβαίνει λοιπόν εύκολα κάποιος από τα όσα προαναφέραμε ότι η απόκτηση του Ντόβμπικ είναι ο ορισμός της ιδανικής μεταγραφής και στην Χιρόνα έχουν πολλούς λόγους να αισθάνονται ότι η συγκεκριμένη επιλογή ήταν η καλύτερη δυνατή.

Όπως επίσης δεν είναι τυχαίο ότι μεγάλοι σύλλογοι σε Αγγλία και Ιταλία έχουν στο μεταγραφικό τους «στόχαστρο» τον διεθνή φορ κι αυτό σημαίνει ότι η ομάδα της Καταλωνίας σύντομα θα δεχθεί δελεαστικές προτάσεις για την παραχώρηση του παίκτη.

Sports in

Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ

Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024