Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εκκαθαρίσεις στην Κίνα: Είχαν νερό αντί για καύσιμο στις δεξαμενές τους οι πυρηνικοί πύραυλοι;

Εκκαθαρίσεις στην Κίνα: Είχαν νερό αντί για καύσιμο στις δεξαμενές τους οι πυρηνικοί πύραυλοι;

Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να μην έχουν μια πραγματική εξήγηση για τον λόγο που ο πρόεδρος της Κίνας εκκαθάρισε την Πυραυλική Δύναμη, τον στρατιωτικό κλάδο που περιλαμβάνει και τους πυρηνικούς πυραύλους της.

Σκάνδαλο διαφθοράς ξέσπασε στην Κίνα, το οποίο οδήγησε στη στρατιωτική εκκαθάριση των πυραυλικών δυνάμεων από τον κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ, όταν αποκαλύφθηκε ότι οι δεξαμενές των κινεζικών στρατηγικών πυραύλων ήταν γεμάτες με νερό αντί για καύσιμο, σύμφωνα με το Bloomberg News (στη φωτογραφία από το Reuters/Thomas Peter, επάνω, οχήματα με διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους DF-41 στην πλατεία Τιενανμέν του Πεκίνου κατά τη διάρκεια στρατιωτικής παρέλασης).

Το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων μετέδωσε ότι οι πληροφορίες του προήλθαν από πηγές των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών. Δεν ανέφερε από πού πήραν τις πληροφορίες οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, αν και επισήμανε ότι αυτές δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν.

Το αμερικανικό δίκτυο πληροφοριών στην Κίνα ήταν κορυφαίο αλλά ξεκληρίστηκε το 2017

Ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, προχώρησε σε σαρωτικές εκκαθαρίσεις στην Πυραυλική Δύναμη αλλά και γενικότερα στις ένοπλες δυνάμεις, αποπέμποντας ακόμα και τον υπουργό Αμυνας (φωτογραφία Reuters

Σημείωνε, επίσης, ότι ήταν η αποκάλυψη μιας τόσο μεγάλης σε έκταση «διαφθοράς» που οδήγησε τον πρόεδρο της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, να εκκαθαρίσει την Πυραυλική Δύναμη.

Είναι απίθανο οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες να έλαβαν τις πληροφορίες τους από τις δορυφορικές εικόνες των ΗΠΑ για δύο λόγους: δεν μπορούν να δουν το εσωτερικό των πυραύλων με κάμερες, αλλά ακόμα κι αν μπορούσαν, δεν θα είχαν τη δυνατότητα να διακρίνουν τη διαφορά μεταξύ νερού και υγρού καυσίμου.

Τα περισσότερα από τα σιλό της Κίνας σκεπάζονται από κινητά καπάκια, κρύβοντας το περιεχόμενο όταν πρόκειται για λειτουργικούς πυραύλους, και τα νεότερα, υπό κατασκευή σιλό, καλύπτονται από θολωτές σκηνές, γράφει σε ανάλυσή του ο Stephen Bryen, πρώην αναπληρωτής υφυπουργός Αμυνας των ΗΠΑ, ειδικός στη στρατηγική και την τεχνολογία ασφαλείας, αναλύοντας το δημοσίευμα του Bloomberg.

Οι ίδιες πηγές πληροφοριών ανέφεραν στο διεθνές πρακτορείο ότι τα νέα σιλό πυραύλων της Σιντζιάνγκ ήταν εξοπλισμένα με ελαττωματικά καπάκια και δεν θα λειτουργούσαν.

Λαμβάνοντας υπόψη και τους δύο ισχυρισμούς, το νερό στους πυραύλους και τα ελαττωματικά καπάκια στα σιλό, οι πληροφορίες φαίνεται να προέρχονται απ’ αυτό που η κοινότητα των μυστικών υπηρεσιών ονομάζει Humint (κατηγορία πληροφοριών που συλλέγονται και παρέχονται από ανθρώπινες πηγές).

Εξαιρετικά προσεκτική

Αυτό θα σήμαινε ότι είτε οι ΗΠΑ είχαν πράκτορες στην Κίνα από τους οποίους πληροφορήθηκαν για το θέμα είτε η Ουάσιγκτον ενημερώθηκε από άλλες φιλικές πηγές – ή, εναλλακτικά, οι ίδιοι οι Κινέζοι ανέφεραν στους Αμερικανούς αυτά τα προβλήματα.

Το αμερικανικό δίκτυο πληροφοριών στην Κίνα ήταν κορυφαίο αλλά ξεκληρίστηκε το 2017. Οι ΗΠΑ συνεχίζουν τις προσπάθειες επίλυσης αυτού του προβλήματος. Στο μεταξύ, οι Βρετανοί έχουν τους δικούς τους πονοκεφάλους. Ενας από τους φερόμενους κατασκόπους τους στην ασιατική χώρα συνελήφθη στις 8 Ιανουαρίου ή γύρω στις 8 Ιανουαρίου.

Σε κάθε περίπτωση, η Κίνα αναμένεται να είναι εξαιρετικά προσεκτική όσον αφορά στα θέματα που σχετίζονται με το στρατηγικό πυρηνικό πυραυλικό της σύστημα.

Αυτό υποδηλώνει ότι οι ΗΠΑ ή άλλοι φιλικοί τους πράκτορες δεν θα είχαν αποκτήσει αυτές τις πληροφορίες με τις δικές τους προσπάθειες.

Η πηγή του Humint μπορεί κάλλιστα να ήταν υψηλόβαθμοι κινέζοι αξιωματούχοι που παρείχαν ενημέρωση σε ομολόγους τους των ΗΠΑ στο πλαίσιο της νέας στρατιωτικής συνεργασίας υψηλού επιπέδου μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία ξεκίνησε στα τέλη Δεκεμβρίου.

Το ερώτημα

Αν ναι, εγείρεται το ερώτημα γιατί οι κινέζοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι θα μετέφεραν αυτές τις συγκεκριμένες πληροφορίες στις Ηνωμένες Πολιτείες;

Μπορούμε μόνο να υποθέσουμε γιατί η Κίνα θα προέβαινε σε μια τέτοια ενέργεια, αλλά μια πιθανή εξήγηση είναι ότι ήθελε να ενημερώσει τις ΗΠΑ πως η διοίκηση της Πυραυλικής Δύναμης του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (PLA) ήταν πλέον αξιόπιστη και μια πρόσφατη εκκαθάριση στελεχών της και άλλων αξιωματούχων οφειλόταν σε φαινόμενα διαφθοράς και όχι οποιασδήποτε απόπειρας εγχώριων αντιπάλων του προέδρου Σι Τζινπίνγκ ν’ αποκτήσουν τον έλεγχο των πυρηνικών πυραύλων της χώρας.

Η νέα εγκατάσταση εκτόξευσης πυραύλων στη Χάμι, στην ανατολική επαρχία Σιντζιάνγκ (εικόνα από Federation of American Scientists)

Σ’ αυτό το πλαίσιο, οι κινέζοι αξιωματούχοι θα μπορούσαν να είχαν πει στους αμερικανούς ομολόγους τους ότι το πρόβλημα ήταν η «διαφθορά» και είχε διορθωθεί με την απομάκρυνση των υπεύθυνων στρατιωτικών.

Βασικός λόγος για την επανέναρξη των στρατιωτικών επαφών μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ ήταν και είναι η «διαφάνεια», που σημαίνει ότι και οι δύο πλευρές ενημερώνονται μεταξύ τους για διάφορες εξελίξεις προκειμένου ν’ αμβλύνουν τις υποψίες και να μειώσουν τα όρια κινδύνου.

Τόσο ανήσυχοι είναι ορισμένοι στρατιωτικοί ηγέτες των ΗΠΑ για τα θέματα διαφάνειας που ο τότε πρόεδρος του Μικτού Επιτελείου Στρατού, Μαρκ Μίλεϊ, επικοινώνησε μυστικά με τον κινέζο ομόλογό του κοντά στο τέλος της προεδρίας Τραμπ για να τον διαβεβαιώσει ότι οι ΗΠΑ δεν θα επιτεθούν στην Κίνα και ότι ο ίδιος, και όχι ο Τραμπ, ήταν υπεύθυνος για όλες τις αμερικανικές στρατηγικές δυνάμεις.

Σκληρή εκστρατεία

Τα δεδομένα που πρέπει να έχουμε κατά νου είναι ότι ο Σι τα τελευταία δύο χρόνια διεξάγει μια σκληρή εκστρατεία κατά της διαφθοράς. Εχει αποπέμψει βιομηχανικούς, πολιτικούς και στρατιωτικούς ηγέτες, φτάνοντας τόσο ψηλά όσο και στον δικό του υπουργό Αμυνας.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Κίνα αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα με διεφθαρμένους βιομήχανους και αξιωματούχους. Μπορεί να υποστηριχθεί ότι αυτό που λιπαίνει τους τροχούς του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος αποτελείται από μίζες και πληρωμές σε είδος.

Δεν συμμετέχουν μόνο πολιτικοί αξιωματούχοι. Ο στρατός της Κίνας, ο οποίος χειρίζεται προσοδοφόρα αμυντικά συμβόλαια και προμήθειες, έχει επίσης εμπλακεί.

Αλλά αν η Κίνα ανέφερε ότι η αιτία του σαμποτάζ στους στρατηγικούς πυραύλους ήταν η «διαφθορά», ο ισχυρισμός δεν έχει νόημα. Το να βάζεις νερό στις δεξαμενές των πυραύλων είναι δολιοφθορά, όχι διαφθορά.

Το γεγονός ότι το Bloomberg τροφοδοτήθηκε μ’ αυτήν την ιστορία από άτομα των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών μοιάζει επίσης περίεργο. Με τη διαρροή της ιστορίας φαίνεται ότι ορισμένα μέλη των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ θεωρούσαν πως είχαν μάθει πολλά για τα νέα σιλό στρατηγικών πυραύλων της Κίνας που κατασκευάζονται στην επαρχία Σιντζιάνγκ.

Οι ανησυχίες του Πενταγώνου

Αυτή η επέκταση της στρατηγικής πυραυλικής δύναμης της Κίνας είχε ανησυχήσει έντονα το Πεντάγωνο. Πιστεύει τώρα τη γραμμή των Κινέζων και παραβλέπει το φιλόδοξο πρόγραμμά τους για τους πυρηνικούς πυραύλους;

Αν εξετάσει κανείς προσεκτικά το στρατηγικό πυραυλικό πρόγραμμα της Κίνας, η ιστορία με το νερό στους πυραύλους δεν έχει λογική.

Είναι αλήθεια ότι από το 2021 η Κίνα κατασκευάζει μια νέα εγκατάσταση εκτόξευσης πυραύλων στην ανατολική επαρχία Σιντζιάνγκ, σε μια τοποθεσία που ονομάζεται Χάμι.

Πρόκειται για μία από τις τρεις εγκαταστάσεις εκτόξευσης που βασίζονται σε σιλό στην Κίνα. Οι άλλες βρίσκονται στη Γιουμέν και στην Τζιλαντάι, αν και η τελευταία θεωρείται βάση εκπαίδευσης.

Ο στρατηγός Μαρκ Μίλεϊ (δεξιά), τότε Αρχηγός του Επιτελείου του Στρατού των ΗΠΑ, επιθεωρεί άγημα του Κινεζικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (PLA) στο Πεκίνο, τον Αύγουστο του 2016. Πλάι του βρίσκεται ο στρατηγός του PLA, Li Zuocheng, με τον οποίο φέρεται να είχε μυστικές τηλεφωνικές επικοινωνίες κατά τη διάρκεια της κρίσης επί προεδρίας Ντόναλντ Τραμπ (φωτογραφία US Army)

Το Πεντάγωνο έχει εστιάσει στη νέα εγκατάσταση Χάμι καθώς με την ολοκλήρωσή της αναμένεται ν’ αυξηθούν σημαντικά οι στρατηγικές πυραυλικές δυνάμεις μεγάλης εμβέλειας της Κίνας, που θα μπορούσαν ενδεχομένως να σηματοδοτήσουν και μια μεγάλη αλλαγή στις πυρηνικές δυνατότητές της.

Το υπό κατασκευή σιλό

Εχοντας συνολικά υπό κατασκευή 120 σιλό στη Γιουμέν, άλλα 110 στη Χάμι, δώδεκα στην Τζιλαντάι και πιθανώς περισσότερα που προστίθενται σε υπάρχουσες περιοχές ανάπτυξης των DF-5 (κινεζικός διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος δεύτερης γενιάς δύο σταδίων), η Πυραυλική Δύναμη του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (PLARF) φαίνεται ν’ απαρτίζεται από περίπου 250 σιλό υπό κατασκευή», σύμφωνα με την Ομοσπονδία Αμερικανών Επιστημόνων.

Δεδομένου ότι η Κίνα διαθέτει μόνο περίπου 20 DF-5 σε λειτουργία, θα χρειαστούν πολλά χρόνια για να γεμίσουν αυτά τα σιλό.

Υπάρχει μια άλλη τοποθεσία πυραύλων στη βορειοανατολική Κίνα που ονομάζεται Ορντος και βρίσκεται στην Εσωτερική Μογγολία. Επικεντρώνεται στη Ρωσία. Οπτικά αυτή η εγκατάσταση αντικατοπτρίζει αυτό που φαίνεται και στις υπόλοιπες.

Το 1966 η Κίνα ίδρυσε τη Δεύτερη Δύναμη Πυροβολικού, στην οποία ανατέθηκε η ευθύνη για τις αναδυόμενες στρατηγικές πυραυλικές δυνάμεις της. Για πολλά χρόνια η Δεύτερη Δύναμη Πυροβολικού διευθυνόταν τεχνολογικά από την Εθνική Επιτροπή Επιστήμης και Τεχνολογίας Αμυνας. Τα τελευταία χρόνια η διεύθυνση ανατέθηκε στο Γενικό Τμήμα Εξοπλισμών.

Η Δεύτερη Πυραυλική Δύναμη, υπό τον Σι Τζινπίνγκ έγινε η Πυραυλική Δύναμη του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού, ο 4ος κλάδος του. Είναι υπεύθυνος για όλους τους πυρηνικούς και συμβατικούς πυραύλους.

Εκκαθαρίσεις

Οι ηγέτες της Πυραυλικής Δύναμης υπηρετούν στο Εθνικό Λαϊκό Κογκρέσο. Πρόσφατα, συνολικά εννέα υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του PLA απομακρύνθηκαν από αυτό – χάνοντας κατά τη διαδικασία των ερευνών σε βάρος τους τη νομική προστασία από τη δίωξή τους, ένα από τα οφέλη που τους παρείχε η συμμετοχή στο Σώμα.

Μεταξύ αυτών είναι οι αξιωματούχοι της Πυραυλικής Δύναμης Lu Hong, Li Yuchao, Li Chuanguang και Zhou Yaning. Συνολικά, πέντε ανώτερα στελέχη της Πυραυλικής Δύναμης απομακρύνθηκαν από το Κογκρέσο. Οι αντικαταστάτες που διορίστηκαν από τον Σι δεν προέρχονται από τη διοίκηση της Πυραυλικής Δύναμης.

Οι θόλοι με τους οποίους καλύπτονται οι πυραυλικές εγκαταστάσεις στη Χάμι, τη Γιουμέν και την Τζιλαντάι

Οι στρατηγικοί πυρηνικοί πύραυλοι μεγάλης εμβέλειας της Κίνας σχεδόν όλοι εξακολουθούν να τροφοδοτούνται με υγρά καύσιμα, αν και πλέον στρέφεται στους πυραύλους στερεού καυσίμου.

Ενα μέρος των πυραυλικών δυνάμεων της Κίνας είναι κινητό οδικά, που σημαίνει ότι δεν βρίσκονται σε σιλό ή δεν περιορίζονται σε πεδία εκτόξευσης. Αυτοί οι πύραυλοι λειτουργούν ως επί το πλείστον με στερεά καύσιμα, αλλά οι περισσότεροι δεν είναι διηπειρωτικοί.

Οι στρατηγικοί πύραυλοι

Οι πύραυλοι μικρού βεληνεκούς με πυρηνική κεφαλή διαδραματίζουν στρατηγικό ρόλο για την Κίνα σε περιφερειακό επίπεδο, το οποίο επίσης περιλαμβάνει τη Ρωσία, την Κορέα, την Ιαπωνία και την Ταϊβάν.

Ο πιο σημαντικός από τους στρατηγικούς πυραύλους της Κίνας είναι ο DF-5 (Dongfeng 5 ή East Wind 5). Πρόκειται για διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο δύο σταδίων με βεληνεκές 7.000 έως 10.000 χιλιόμετρα.

Η πιο πρόσφατη έκδοσή του, η DF-5B, λέγεται ότι διαθέτει κεφαλή MIRV (Multiple Independently Targetable Reentry Vehicle – Οχημα Επανεισόδου Πολλαπλής Ανεξάρτητης Στόχευσης), αν και δεν είναι γνωστό κατά πόσον έχει εφαρμοστεί σε πολλά εγκατεστημένα συστήματα.

Από το 2017 υπήρχαν περίπου 20 από αυτούς τους πυραύλους σε λειτουργία. Ο DF-5 φέρεται να βρίσκεται ακόμα σε παραγωγή, αν και πρόκειται ν’ αντικατασταθεί τελικά από τον DF-41.

Η Κίνα δεν διατηρεί γεμάτους τους πυραύλους με υγρά προωθητικά καύσιμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, απαιτούνται 30 έως 60 λεπτά για να τροφοδοτηθεί ένας DF-5. Οι κινητήρες προώθησης των DF-4 και DF-5 χρησιμοποιούν ασύμμετρη διμεθυλυδραζίνη αντί υγρού οξυγόνου για καύσιμο, επειδή αποθηκεύεται εύκολα.

Είναι ύποπτο

Εάν το καύσιμο ήταν αποθηκευμένο στον κινητήρα, οι εσωτερικές δεξαμενές και οι υδραυλικές εγκαταστάσεις σύντομα θα καταστρέφονταν από τη διάβρωση.

Προς το παρόν, και προτού αποκτήσει μια διηπειρωτική ικανότητα στρατηγικών πυραύλων με στερεά καύσιμα, η Κίνα δεν διαθέτει σύστημα LOW (Launch on Warning – Εκτόξευση Υπό Προειδοποίηση – Στρατηγική αυτόματης εξαπόλυσης αντιποίνων με πυρηνικά όπλα μόλις οι δορυφόροι και άλλοι προειδοποιητικοί αισθητήρες εντοπίσουν εισερχόμενο εχθρικό πύραυλο).

Ωστόσο, οι ειδικοί στον τομέα της άμυνας πιστεύουν ότι κινείται προς αυτή την κατεύθυνση, αναπτύσσοντας νέους πυραύλους στερεού καυσίμου μεγάλης εμβέλειας όπως οι DF-31 και DF-41. Ο DF-41 προορίζεται ως οδικό κινητό σύστημα. Ο DF-31 φέρει μόνο μία κεφαλή.

Ερχόμαστε, έτσι, στην ιστορία του Bloomberg για τους πυραύλους με νερό και τα ελαττωματικά καπάκια στα σιλό.

Το πρώτο μέρος της ιστορίας είναι ύποπτο, δεδομένου ότι η Κίνα δεν διατηρεί γεμάτες τις δεξαμενές των στρατηγικών πυραύλων υγρών καυσίμων. Αυτό σημαίνει ότι είναι άδειες όταν οι πύραυλοι παραμένουν στα σιλό. Δεν θα υπήρχε κανένας λόγος να βάλουν νερό σ’ αυτούς, εκτός αν επρόκειτο για εσκεμμένο σαμποτάζ.

Διάφορες φάσεις κατασκευής της πυραυλικής εγκατάστασης στην τοποθεσία Ορντος, στην Εσωτερική Μογγολία

Σ’ αυτήν την περίπτωση δεν θα εκκαθάριζαν απλώς τον έναν ή τον άλλο αξιωματούχο, το πιο πιθανό είναι ότι θα τους είχαν συλλάβει, δικάσει και εκτελέσει. (Το ίδιο ισχύει και για ορισμένους κινητούς οδικά πυραύλους που τροφοδοτούνται με υγρά καύσιμα).

Οι θόλοι

Ο άλλος ισχυρισμός θέλει τα καπάκια στα σιλό των πυραύλων να μην είναι λειτουργικά. Πώς θα μπορούσε ν’ αποκαλυφθεί κάτι τέτοιο; Εχουμε φωτογραφίες από εργασίες που γίνονται σ’ αυτά τα σιλό το 2021, αλλά οι ανασκαμμένες περιοχές καλύπτονται από σκηνές (οι ειδικοί του υπουργείου Αμυνας των ΗΠΑ τις αποκαλούν θόλους), οπότε δεν μπορείς να δεις κάτω από αυτές.

Ακόμη και αν τα καπάκια στα σιλό ήταν εγκατεστημένα και ορατά, θα ήταν πολύ δύσκολο να πούμε αν είχαν τοποθετηθεί σωστά. Αυτό μας κάνει να σκεφτούμε ότι ήταν οι Κινέζοι που είπαν στο Πεντάγωνο πως υπήρχαν προβλήματα με τα καπάκια των σιλό.

Συμπερασματικά, οι ιστορίες με το νερό στους πυραύλους και τα ελαττωματικά καπάκια των σιλό μοιάζει σαν παραπληροφόρηση από το Πεκίνο που αποσκοπεί να δικαιολογήσει την εκκαθάριση της κινεζικής Πυραυλικής Δύναμης από τον Σι και να κατευνάσει τις ανησυχίες των ΗΠΑ σχετικά με την πυρηνική αξιοπιστία της Κίνας.

Θέλει κατ’ αυτόν τον τρόπο να βεβαιώσει ότι η δομή διοίκησης των πυρηνικών πυραύλων της παραμένει στα χέρια του και δεν υφίσταται απειλή ή κίνδυνος για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να μην έχουν μια πραγματική εξήγηση για τον λόγο που ο πρόεδρος της Κίνας εκκαθάρισε την Πυραυλική Δύναμη.

Θα μπορούσε να συνδεθεί με τη δυσπιστία του προς κορυφαίους στρατιωτικούς αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένου του πρώην υπουργού Αμυνας που έχει πλέον αποπεμφθεί, και τον φόβο του ότι απειλείται η εξουσία του. Εάν αυτό συμβαίνει, κάλλιστα θα μπορούσαν ν’ ακολουθήσουν περισσότερα.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024