Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αμέρικα Φερέρα: Η συγκινητική ομιλία για τις γυναίκες στο Χόλιγουντ

Αμέρικα Φερέρα: Η συγκινητική ομιλία για τις γυναίκες στο Χόλιγουντ

«Το να αφηγείσαι ιστορίες γυναικών δεν μειώνει τις δυνάμεις σου, τις διευρύνει»

Η Αμέρικα Φερέρα δέχθηκε ένα ξεχωριστό βραβείο στα Critics Choice Awards 2024, που πραγματοποιήθηκαν στο Barker Hangar στη Σάντα Μόνικα. Πρόκειται για το SeeHer, το οποίο αφορά στην υπεράσπιση της ισότητας των φύλων και την απεικόνιση αυθεντικών χαρακτήρων που αψηφούν τα στερεότυπα.

Η Μάργκοτ Ρόμπι που της απένειμε το βραβείο, υπογράμμισε πως η Φερέρα είναι η «πρώτη και μοναδική» Λατίνα που κέρδισε το Emmy πρωταγωνίστριας σε κωμωδία για το ρόλο που είχε στην «Ugly Betty».

«Φαντάζομαι ότι το να είσαι η πρώτη σε οποιονδήποτε τομέα μπορεί να είναι απομονωτικό. Φαντάζομαι ότι σου ασκεί τεράστια πίεση να είσαι τέλειος, να παίζεις εκ του ασφαλούς» δήλωσε η Robbie. «Αλλά αυτό που θαυμάζω περισσότερο στην America είναι ο τρόπος με τον οποίο χειρίστηκε αυτή την πίεση, ενώ δεν φοβήθηκε ποτέ να συνεχίσει να λέει την αλήθεια όταν αυτή μετράει περισσότερο» πρόσθεσε.

Η Αμέρικα Φερέρα έλαβε το βραβείο SeeHer στα Critics Choice Awards 2024.

Η ομιλία της Φερέρα

Αφού η Αμέρικα Φερέρα ανέβηκε στη σκηνή, ξεκίνησε μια παθιασμένη ομιλία για το τι σημαίνει για εκείνη το βραβείο SeeHer. «Λαχταρούσα να δω ανθρώπους σαν εμένα στην οθόνη ως ολοκληρωμένους ανθρώπους. Όταν άρχισα να δουλεύω πριν από είκοσι χρόνια, αυτό έμοιαζε αδύνατο, το ξέρω. Φαινόταν αδύνατο ότι κάποιος θα μπορούσε να κάνει καριέρα παίζοντας λατινομαερικανικούς χαρακτήσες με κανονικές διαστάσεις» είπε.

«Το να αφηγείσαι ιστορίες γυναικών δεν μειώνει τις δυνάμεις σου, τις διευρύνει»

«Αλλά εξαιτίας των σεναριογράφων, των παραγωγών και των σκηνοθετών… εγώ και μερικοί συνάδελφοί μου Λατίνοι είχαμε την ύψιστη ευλογία να φέρουμε στη ζωή μερικές ατρόμητες και φανταστικές γυναίκες» πρόσθεσε.

Η ομιλία της συγκίνησε πολλές γυναίκες που βρίσκονταν στην αίθουσα, συμπεριλαμβανομένης της Brie Larson, η οποία δάκρυσε και της Taraji P. Henson, η οποία έγνεφε καταφατικά σε όσα έλεγε η ηθοποιός. Η Ferrera αφιέρωσε, επίσης, ένα μέρος της ομιλίας της στη σκηνοθέτιδα της Barbie, Greta Gerwig.

«Σ’ ευχαριστούμε που αποδεικνύεις με την απίστευτη μαεστρία σου ως σκηνοθέτις ότι οι ιστορίες γυναικών δεν έχουν καμία δυσκολία να επιτύχουν κινηματογραφικό μεγαλείο και ιστορία στο box office ταυτόχρονα. Και ότι το να αφηγείσαι απροκάλυπτα γυναικείες ιστορίες δεν μειώνει τις δυνάμεις σου, αλλά τις διευρύνει» είπε.

Sports in

Κυκλοφορούν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Δευτέρα (29/4) θα τεθούν στην διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα (2/5, 19:45).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024