Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χριστουγεννιάτικο ταξιδιωτικό χάος στο Ηνωμένο Βασίλειο

Χριστουγεννιάτικο ταξιδιωτικό χάος στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η καταιγίδα Pia και απεργιακές κινητοποιήσεις καταστρέφουν τις χριστουγεννιάτικες αποδράσεις.

Οπλισμένοι με υπομονή θα πρέπει να είναι οι Βρετανοί που σχεδιάζουν τις χριστουγεννιάτικες αποδράσεις τους. Η καταιγίδα Pia προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στο σιδηροδρομικό δίκτυο (ακόμα και κλείσιμο γραμμών), προκάλεσε μαζικές ακυρώσεις και πολλές πτήσεις καθηλώθηκαν λόγω των ισχυρών ανέμων. Τα προβλήματα στις μετακινήσεις εντάθηκαν καθώς μια ξαφνική απεργία στη Γαλλία ανάγκασε το Eurotunnel να κλείσει.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε κίτρινη προειδοποίηση για τον καιρό, καθώς οι ισχυροί άνεμοι έριξαν δέντρα πάνω σε αυτοκίνητα και έκλεισαν σιδηροδρομικές γραμμές.

Σκηνές χάους σημειώθηκαν στο Euston (κεντρική φωτογραφία-Neil Hassall/X), καθώς ζημιές σε εναέρια καλώδια μεταξύ Watford και Milton Keynes διέκοψαν τη σιδηροδρομική γραμμή Λονδίνο-Μάντσεστερ, ενώ ένα πεσμένο δέντρο κοντά στο Doncaster επηρέασε τη γραμμή προς Εδιμβούργο.

Καθηλωμένοι οι επιβάτες

Το Network Rail ακύρωσε αρκετά δρομολόγια στη Σκωτία το πρωί της Πέμπτης, καθώς το προσωπικό ελέγχει τις γραμμές για ζημιές.

Έκλεισε το Eurotunnel

Εν τω μεταξύ, η British Airways καθήλωσε δεκάδες πτήσεις εσωτερικού και ευρωπαϊκές πτήσεις από και προς το Χίθροου του Λονδίνου, συμπεριλαμβανομένων πολλών συνδέσεων από και προς το Άμστερνταμ, ενώ μια ξαφνική απεργία του γαλλικού προσωπικού ανάγκασε το Eurotunnel, στη σήραγγα της Μάγχης, να κλείσει.

«Δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία διέλευση από τη σήραγγα της Μάγχης»

Η ανακοίνωσή της εταιρείας αναφέρει: «Λόγω απεργίας από το προσωπικό της Eurotunnel, δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία διέλευση από τη σήραγγα της Μάγχης.

Δυστυχώς, η Eurostar αναγκάστηκε να ακυρώσει όλα τα δρομολόγια τρένων από και προς το Λονδίνο μέχρι νεωτέρας.

Οι πελάτες που επηρεάζονται θα λάβουν άμεση ενημέρωση σχετικά με το ταξίδι τους και μπορούν να ανταλλάξουν τα εισιτήριά τους δωρεάν ή να ζητήσουν επιστροφή χρημάτων.

Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση καθώς εξελίσσεται και οι ομάδες μας εργάζονται επί του παρόντος για να ελαχιστοποιήσουν τον αντίκτυπο στους πελάτες μας».

Δύσκολες οι επόμενες ώρες

Οι θυελλώδεις άνεμοι αναμένεται να φτάσουν σε ορισμένες περιοχές τα 130 χλμ/ώρα, ενώ όλη η Σκωτία και μεγάλες περιοχές της Αγγλίας θα επηρεαστούν τις επόμενες ώρες.

Περιμένουν να κοπάσουν τα καιρικά φαινόμενα

Σύμφωνα με τις τελευταίες προγνώσεις ο καιρός θα παραμείνει αρκετά θυελλώδης μέχρι το βράδυ της Πέμπτης, ειδικά στο βόρειο μισό του Ηνωμένου Βασιλείου, με ριπές ταχύτητας 95 χλμ/ώρα.

Sports in

Παναθηναϊκός: Ζαμόρα, ένας άλλος …Νατσούρας

Πώς την πάτησε ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον Αρη;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024